Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• pokol ura

senior tag

válasz KlezOne #34304 üzenetére

interevo: 62750
    hardverker: 61500

vzsryl:

GEIL EVO PC17000 2133MHz 4GB KIT2 CL9
    Gyártó: Geil
    Típus: DDR III
    Időzítés (SPD): CL9 ns
    Kapacitás: 4 GB
    Sebesség: 2133 MHz
    Energiafelvétel: 1.65 V

GEIL ULTRA PC17000 2133MHz 4GB KIT2 CL9
    Gyártó: Geil
    Típus: DDR III
    Időzítés (SPD): CL9 ns
    Kapacitás: 4 GB
    Sebesség: 2133 MHz
    Energiafelvétel: 1.65 V

• vzsryl

nagyúr

válasz KlezOne #34304 üzenetére

Igen, bele fog menni még ugyanennyi memória, tehát még jó pár évig nem fogyhatsz ki belőle.
    A RAID-hez nem értek túlzottan, erről inkább valamelyik HDD-s topicban érdeklődj.
    A Fermi-re azért éri meg várni, hogy lenyomja az ATI-k árát. De ha tényleg annyira durván GPGPU lesz, hogy grafikailag alig teljesítenek valamit, akkor lehet nem lesz semmiféle árcsökkenés. :(
    Én ipon-on néztem 65k-ért a 920-at. Sztem D0-ás lehet, mivel az ipon-on általában nincs túl sok régi, beragadt cucc, főleg nem egy ilyen kelendő prociból. A steppinget pl CPU-Z-vel tudod megnézni.
    A 850-es nagyon túlzás, inkább 3db vagy akár 4db felső kategóriás GPU-nak ajánlott.

(#34305) bmwsan: Hát akkor így kicsit túlzás az 525W-os Enermax, mivel 270W-nál nem fog többet fogyasztani a géped. Inkább 425W-osat ajánlok, ami a PRO82+-ból 20k, a MODU82+-ból pedig 25k.

(#34306) pokol ura: Szia!

Core i5:
    Ez a memória sztem. sok lesz. Elvileg 1,5-16V-ig szeretik csak ezek az i5-ös rendszerek.
    Az SSD felesleges, és túl drága is. Inkább olyan vinyót válassz, ami 500GB-os tányérokkal van szerelve, pl Samsung F3.
    HD4850-ből a Sapphire Dual-Slot hűtős változatát ajánlom. Az XFX XXX szériája memória hibás volt, és emiatt nem bízom ebben sem.
    Tápból, ha telik rá, akkor Enermax PRO/MODU82+-t ajánlok. Bármelyik típus elegendő lesz.
    Ezt a rendszert később nem igazán tudnád fejleszteni.

Phenom II:
    A 770-es is bőven megteszi. Jól lehet vele tuningolni is.
    Ez a memória nincs rajta az alaplap support listáján, tehát nem igazán ajánlanám. Inkább 2x2GB 1600Mhz-es Kingmax-ot, vagy CL7-es 1333Mhz-es Geil-t, esetleg Corsair-t ajánlok.
    Háttértárlónak itt is ugyanaz a javaslatom, mint a Core i5-nél.
    HD4850-el szintén ez a helyzet.
    Táppal szintén.
    Ezt később még akár hatmagos procival is tudnád fejleszteni.

(#34309) urielz29: Szvsz. a Gigabyte lapok a legjobbak a piacon, még ár/érték arányban is néha vetekszenek az Asrock lapokkal.

Aktív témák