Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- LG LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen alaplapot vegyek?
- E-book olvasók
- Vezetékes FEJhallgatók
- SSD kibeszélő
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
Majd kiderül
"oldalsó gombok baromi vékonyak " Ez tényleg így van.
"talpak baromira lassúak" Nekem szövet egérpadom van, az én igényeimhez jó.
"fő gombok puhák, nagyon halkak és alig érezni " Nnna, ezzel nem tudok egyetérteni. Szerintem kapcsolhatna egy hangyányit kisebb erőre, és lehetne halkabb is. Teljesen jó visszajelzést ad.
A görgője még csendben van.
Szóval nem vagyunk egyformák, kinek ez jön be, kinek amaz. Méretre lehetne 1 centivel hosszabb.[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz Amerigo57 #86936 üzenetére
Tényleg ilyen a görgője?
Mert, ha igen, akkor nem bánom, hogy nem vettem...
[link]
Most a Rival3-al próbálom összeszoktatni magam.
Nincs ellene különösebb kifogásom, igaz kicsit keményebbek a gombjai, mint a CoolerMaster CM530-nak, de még belefér. Ami viszont kicsit zavar, hogyha ráteszem a kezemet, akkor, ha úgy sikerült rátennem a kezem, akkor nyikorog, nyöszörög a bal gombja, még mielőtt lenyomnám. Akkor csinálja, ha nem a gomb közepén van az ujjam, hanem az egér közepe felőli szélén. -
vlevi
nagyúr
válasz Falcon C. #86894 üzenetére
"Biztosan kellene egy könnyebb egér. "
Nem feltétlenül az egér súlya. Illetve nem csak az.
Sokat számít, hogy a bal gombot mekkora erővel kell lenyomni.
Coolermaster CM530 egér bal gombja érezhetően könnyebb, halkabb, mint a Steelseries Rival3-é.
De természetesen egyik sem tudja megközelíteni az Intellimouse 1.1a -t ... -
vlevi
nagyúr
Nnna, hétvégén voltam megnyomogatni a Rival3-at, az alapján már meg mertem rendelni.
Ma (10 perce) meg is érkezett, rádugtam, működik.
Még állítani kell rajta az érzékenységet, (és a LED-t kikapcsolni), de az majd csak meló után.
Lehetne 1 centivel hosszabb, de így se rossz.
Messzemenő tesztet én nem fogok róla csinálni, mert nem használom komoly játékra. Ami játékokkal én játszok (ETS3, Assetto) ahhoz nem nagyon számít az egér.
Inkább az a fontos, hogy általános használatra kényelmes legyen.
Majd, ha időm engedi, akkor talán megjavítom az eddig használt Cooler Master MM530-at. Most vettem ui. észre, hogy azon DPI váltó gombból 2db van, fel/le 1-1, a Rival 3-on csak egy.
Nem mintha használtam volna, ez csak akkor tűnt fel, amikor egymás mellé raktam a kettőt.
A CM530-as nem teljesen szimmetrikus, a jobb oldala kicsit rövidebb. Ha Rival3-on nem csak baloldalt lennének az oldalsó gombok, hanem, úgy, mint az Intellimouse 1.1a egeren, mindkét oldalon 1-1 nagyobb gomb, akkor a Rival3 is tökéletes kétkezes egér lehetne. De így nem teljesen. -
vlevi
nagyúr
válasz Micsurin #86822 üzenetére
Annyiért már legyen is jó az a Viper Mini egér
Nekem nincsenek gamer igényeim, csak az a fontos, hogy a gombok lenyomása számomra elfogadható legyen.
Van, amelyik egérnek pl. a bal, jobb gombja teljesen jó, de a középső az olyan kemény, hogy rövid idő alatt belefájdul az ujjam. A középső gombot elég gyakran használom netezés közben, mert azzal nyílik meg a link új lapon, háttérben. A böngészőfülön középső kattintás pedig bezárja. Szóval, azt is lehet mondani, hogy netezés közben csak a görgőt, és a benne lévő középső gomb van használatban, jobb, bal szinte alig -
vlevi
nagyúr
Most lelomboztál a Rival3-al
Kezd bohóckodni a CoolerMaster MM530-asom, duplán klikkel, a lehető legváratlanabb helyzetekben, és ezért keresnék valami mást. Aztán talán keresek bele mikrokapcsolót, és elrakom vésztartaléknak.
Rival3-at néztem ki magamnak, de csak azért, mert a keresés azt dobta ki elsőnek, és a formája is elfogadhatónak néz ki.
De az biztos, hogy csak olyat fogok választani, amit a helyi Mediamkartban megtapogathatok, mert egy egérnél (amit játék helyett irodai munkára használok) tényleg a tapintás, és a gombok működése számít, nem az, hogy mennyire lehet rajta konfigurálni az RGB-t.
Sokat se akarok rá költeni, mert, ahogy írtam, nem a játék a fő szempont.
Melóhelyen még mindíg egy megsárgult intellimouse 1.1a-t használok, az nem bír tönkremenni.[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
Csak szólok, hogy az alza.hu-n 8670-ert adják a Cooper master MM530-at.
[link] -
vlevi
nagyúr
Kb 1 óra doomozás után határozott véleményem, hogy jó választás volt ez az egér. Persze, a viszonyítási alapot láthattátok az előbbi képen , de akkor is. Ez az egér jelenleg 11 ezer környékén kapható, és van 2x (vagy többször is) olyan jó, mint egy 5-6 ezer forintos egér. Azt, hogy egy 25-30 ezerbe kerülő rágcsáló ennél már 2x jobb lenne, azt nem nagyon hiszem.
Viszont, aki Mastermouse 530-t akar, annak lehet, érdemes lesz sietni. Merlintől rendeltem, 9500Ft környékén, de nem volt nekik, és felhívtak, hogy sajnos nem tudják annyiért adni, mert a forgalmazó nagyon megdobta az árát, így már 16 körül van kinnt a honlapjukon
PCX-nél (és még jópár helyen) viszont jelenleg is 10-11 körül van. Abból, amit a merlinesek mondtak nekem, abból arra következtetek, hogy az is csak addig tart majd, míg ezeknek a webshopoknak a raktárkészlete ki nem fogy, mert utána ők is másfélszeres áron fogják adni. -
vlevi
nagyúr
válasz drmazsi #71240 üzenetére
Most, kb 1 óra (nem túl intenzív) használat után azt mondom, vess egy pillantást a Cooler Master MM 530-asra. Nálam egy nagyon régi A4Tech X7-est váltott.
Sokat egyelőre nem tudok róla, délben jött az értesítés, hogy pickpackponton átvehető, nemrég hoztam haza.
Bedugtam, telepítettem a szoftverét, fw frissítést felajánlotta, és az volt az első, hogy az automatikus színváltós LED beállítást átállítsam valami egyszínűre. Még játszogattam egy kicsit a DPI beállításokkal, végül az maradt, hogy 100Hz polling rate, 1200dpi, windowsban pedig a rámutatás pontosság javítás kikapcsolva. Így a FullHD monitort kb 1 csuklómozdulattal át tudom érni.
A képen látható szövet egérpadon jól csúszik, két szép nagyon teflon talpa van, amiből adnak hozzá tartalékot is, arra az esetre, ha elkopna.
A DPI gombok is programozhatóak rajta, én még azt nem állítottam át semmire, mert nem jut eszembe olyan, amit érdemes lenne oda tenni
Van 5 profil, mindegyikben minden funkció külön átállítható.A gombok nyomáspontja jó, a középső egérgomb se túl kemény. Nem egy, nemkét egeren tapasztaltam, hogy a bal, jobb gomb könnyedén jár, de a középső gomb nagyon kemény. Itt szerencsére nem. A jobbegér gombbal pedig az szokott egyes egereken lenni, hogy, amint ráteszem a kezem, már klikkelek is a jobbal. Szerencsére itt ez sem fordul elő. Egy kicsit ugyanis lejt jobbra az egér, így a jobb gomb szerintem 1-2 miliméterrel lejjebb van, mint a bal.
Az oldalsó gombok alatt gumírozott, egyelőre az is jónak tűnik, idővel majd persze kiderül, mennyire tartós ez a gumi rész. De, ha az A4Tech egéren ez nálam kibírt kb 10 évet, (vagy nem tudom mennyit, de rengeteget, ) akkor talán ezen se lesz vele gond.[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz Turbobacsi #71238 üzenetére
Én is, csak szerintem biciklis futár hozzá Pestről, ézert nem ért meg ide...
-
vlevi
nagyúr
Cm mastermouse 530 mennyire ajánlott?
Nem baj, hogy nagy, és nehéz, sőt...
Látom a listán, de van-e valakinek tapasztalata?
9-10 ezer körül már hozzá lehet jutni, ezért kérdezem. -
vlevi
nagyúr
válasz jaffa 2843 #71022 üzenetére
Igen, én is arra írtam, hogy bezzeg regenmindbenjobbvót.
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
Mennyire intenzív használat mellett mondod ezt a 2-3 évet?
Mert a halálba fikazott A4tech egerek nem tudom, mióta van meg, szerintem 10+ éve. Melohelyen a Intellimouse optical pedig talán még régebbi, és mindkettő köszöni szépen, jól van. Habár az Intellimouse már elég sárga... -
vlevi
nagyúr
válasz kemotox #70237 üzenetére
Nem tudom, nekem éppen az a szokatlan, ha a gyorsítás (rámutatás pontosítása) ki van kapcsolva.
Persze, biztos megszoknám egy idő után, de amióta a Win7-ben megjelent ez az opció, nekem ez be van kapcsolva, és hozzászoktam. De azt persze nem tudom megmondani, hogy egy fps játékban is így van-e, hogy ott is jó-e nekem, mert nagyon keveset szoktam fps-ezni. -
vlevi
nagyúr
Na, akkor kíváncsi leszek, mit mondasz a Rival 110-re. Mert azt sajnos én nem tudom megnézni, a környékemen nincs olyan
A mostani A4Tech egerem kb 120 gramm, a melóhelyen használt Intellimouse nem tudom mennyi, szerintem ennél könnyebb, de máshol meg többet olvastam.[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
Megkukkoltam a Mediamarktban a Logitech G203 egeret.
Hát, nemgyerebe. Kicsit kicsi is, és, amikor csak rátettem a kezemet, akkor rögtön lenyomtam mindkét gombját. Utána próbáltam nem lenyomni, de nagyon olyan a formája, hogy, ha ráteszem a kezem, akkor az ujjam alatt rögtön benyomódik a gomb. Az pedig nekem kényelmetlen, ha folyamatosan el kell tartanom az ujjamat az egértől. -
vlevi
nagyúr
válasz Williamgrant #69829 üzenetére
Lehet, de azért megnézem majd magamnak ezt a G203-t, ha odajutok.
-
vlevi
nagyúr
Nem is tudom, nem ismerem a normálisabb logitech egereket.
Van itthon egy G25 kormányom, régesrégen volt egy Logitech Internet 350 billentyűzetem, de a cégnél ezeket az óccónak nem mondanám, de gagyi alap logitech egereket veszik. Vigyázok is az Intellimouse-ra, de, nagyon, nehogy le kelljen cserélni
Wiszont, az, hogy a Mediamarktban is van, és kb ugyanúgy 10 ezer alatti áron adják, az jó. Meg fogom nézegetni.
Mondjuk, elég picike, a mostani egerem 12,1cm, és azthiszem nem lenne baj, ha annál nem lenne kisebb. -
vlevi
nagyúr
válasz Williamgrant #69717 üzenetére
Amikről volt teszt, azokról azt írták, hogy a középső gombok kemények. Az meg nekem nem jó. Vagy az A4Tech, és a régi MS Intellimouse kapcsolói kiemelkedően jók a mostaniakhoz képest.
Eme egerentyűről van szó egyébként : X-710BF
Azok az egerek sem érdekelnek, amelyiken nincs vissza gomb. Böngészés közben számomra ez egy kötelező tartozék. És mivel napjában párezerszer (nem számolom, de soxor) használom a középső gombot, igen, fontos, hogy könnyen járjon.Nagyon sok pénzt sem akarok olyan egérre költeni, amiből semmit sem használnék, mert, mint mondtam, nem játszok. Illetve igen, Project Cars-al, de abban csak annyira kell az egér, hogy rákattintsak a "start"-ra, utána a Logitech G25-é a főszerep
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz Williamgrant #69714 üzenetére
Nnna, nekem sem sikerült még lecserélnem az A4Tech X7 egeremet
Mivel nem játszok, így a gamer dolgok abszolúte hidegen tudnak hagyni.
Az A4Tech egeremnek, ami van már vagy ezer éves, azonban a középső egérgomba nagyon jó. A görgő is, de a görgő alatti gombról beszélek most. Böngészőben ezzel lehet nyitni háttérfülön az oldalakat, és a fülre kattintva ez be is csukja. Szóval egy fontos gombról van szó (nekem, legalábbis). Nem egy egeret kipróbáltam már, és azokkal mindíg több bajom volt. Az első, ha betonkemény a középső gomb. A fent említettek miatt szinte azonnal leteszek róla. A másik, ami viszont csak használat közben szokott kiderülne, ha nagyon nem úgy mozog, ahogy azt én megszoktam. Sok egérrel az érzékenységgel satöbbivel kell bohóckodni, hogy ne szaladjon túl. Vagy, ha elengedek egy egeret, akkor ne ugorjon arrébb még 1-2 centit. Van olyan egér, ami könnyű, de betonacél a kábele, és, ha elengedem, akkor a kábel visszahúzza az asztal közepére...Belenéztem az ajánlott egerek első felébe, és a tesztekbe beleolvasgatva egyiket sem merném választani.
Melóhelyen (szintén ezeréves, szutyoksárga) MS Intellimouse van, azzal is nagyon meg vagyok elégedve.Írta itt valaki korábban, hogy nem baj, hogy keményebb a gomb, majd bekopik, és jobb lesz. Háááát. nem tudom. Ha 1-2 hét, vagy hónap alatt bekopik normálisra, akkor még 1-2 hónap, és szét is hullik. Egy mikrokapcsoló működése ne változzon már meg pár havi használat után...
Na, majd, ha kicsit jobb idő lesz, akkor megpróbálok szétnézni olyan helyeken, ahol lehet egeret nyomkodni, mert tartok tőle, hogy az A4Tech egyszer beadja az unalmas. A borítása már rég lefoszlott róla, pár éve ezért húztam rá karbon matricát, azzal elég ütős kinézete lett
-
vlevi
nagyúr
válasz kemotox #69603 üzenetére
Annyit nem bírok várni
Igazság az, hogy nagyon drága, 10 ezer fölötti egeret nem mertem még venni, mert ha nem válik be, azzal mégsokkalnagyobbat csalódnék.
Az általam említett 2 egérnek egyébként vadonatúj állapotban is ilyen könnyebben működő gombjai voltak, nem kellett várni 5 évet, hogy bekopjanak."PS2 portos nem?"
Asszem nem, hanem USB-s. De a billentyűzet még PS/2
Igen, olyan régi gépen dolgozok. Igazából egy i5-ös, 8Giga RAM-al, 500-as SSD-vel egy irodába még ezer évig jó lesz. De játékra is elvagyok itthon egy i5-3470-el, amihez van egy Nvidia 1060-as kártya. Mai játékok is elmennek rajta rendesen. Ja, és azon is van PS/2 port. Azt csak nemrég vettem észre, hogy a Win10 nem szereti a PS/2-t.[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz atenza #69458 üzenetére
"Iszonyat sokat számít hogy milyen kapcsoló van benne, "
Régenmindenjobbvót.
Melóhelyem lévő sárga MS Intellimouse 1.1a, nagyon jól teszi a dolgát. Otthon az A4Tech X7 is. Arra a célra, amire én használom, nem hinném, hogy több kellene. Pontossága megfelelő, a gombjai pedig agyonverik a mostani gombokat. Az elmúlt tizenévben sokféle egeret próbáltam, de nagyon soxor elbukik a dolog azon, hogy a középső gomb mennyire kemény. Az Intellimouse-ban, és az A4Tech-ben is jó kapcsoló van, nem kell nagy erő a lenyomásához, ez böngészéskor nagy előny. Az egerek nagy részénél erőből taposni kell a középső gombot, hogy lenyomódjon, az pedig nagyon hamar kikészíti az ujjamat.
Emiatt nem tudom lecserélni sem a melóhelyen, sem az otthon használt rágcsálót. -
vlevi
nagyúr
válasz WolfheartGR #14158 üzenetére
Szerintem az A4Tech X7-710 hagyományos piros optikája jobb, mint a Microsoft kék bizbasza. Valahogy nem bírtam úgy beállítani az egér érzékenységét, hogy nekem jó legyen. Természetesen az alatt a kb 1 hét alatt, amíg próbáltam megszokni, addíg az A4Tech nem volt rádugva. De aztán 1 hét után kib***tam a g***be, és visszaraktam az A4Tech-et. Tegyük hozzá, hogy ennek a sunyi patkánynak a gombjai is kritikán aluliak.
Egyébként ez egy Microsoft Wireless Desktop 3000 szetben lévő egér volt. A billentyűzet viszont marad. Pedig az eredeti cél az lett volna, hogy azért veszek egy wireless szetet, mert a drótos egérnél néha zavar, hogy beakad a vezeték. De csak nem sikerült még olyan vezetéknélkülit találnom, ami hasonlóan kényelmesen használható.[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz nyunyu #14062 üzenetére
"A4Tech egeres kerdesedet passzolom, nem tartjuk szamon az egergyartok kozott."
Ezt a sort nem értem
Nem vagyok hardcore gamer, de valahogy mindíg visszamászik az asztalomra egy A4Tech egér. Most is. A melóhelyen MS WMO 1.1a-t használok, az is nagyon jó, de átlag feladatokra a mostani A4Tech is jól teljesít nálam.
Igaz, ez mindkettő hagyományos optikai, és drótos.[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz stevve #13940 üzenetére
"vagyis nem MS Arc Touch"
Azt nem ismerem, de az új Touch mouse-ban az a "jó", hogy nem is olcsó, és nem is halk. Mert csak a gesture parancsok az érintősek rajta, a két gombja akkorát szól, mint egy kalapács.Egyébként kövezzetek meg, de én most jól elvagyok az A4Tech X-710BFS egeremmel. Már jónéhány kört mentem, de valahogy mindíg visszatérek hozzá. Legutóbbi eltévelyedésem a Microsoft Wireless Desktop 3000 bill+egér szet volt. A billentyűzet még elmegy, de az egér...
-
vlevi
nagyúr
válasz jaffa 2843 #13991 üzenetére
Még a végén kiderül, hogy az A4Tech gyártja a legjobb egeret
-
vlevi
nagyúr
válasz nyunyu #13738 üzenetére
"MS Explorer volt egy idoben 10k alatt, de az egy eleg ormotlan eger, gagyi fenyezessel, elviselhetetlen gombokkal."
Én nemrég vettem egy Microsoft Wireless Desktop 3000 bill+egér kombót, 9500-ért.
A billentyűzet része teljesen rendben van. Annak, aki szereti a lapos, szinte már laptop magasságú billentyűzeteket, szeretni fogja. Nagyjából kezdem megszokni. Egyébként a bill. része teljesen rendben van a szetnek.
De az egér....
Az "elviselhetetlen" túl enyhe kifejezés a gombjaira
Sokat "szemeztem" ezzel a szettel, a mediamarktban nyomkodtam, de az egere valahogy sosem győzött meg, és ez tartott vissza a vásárlástól. Aztán egy gyenge pillanatomban megrendeltem, és hát, az egér sajnos tényleg olyan, amilyennek emlékeztem.
Fél órája netezek, de már fáj a mutatóujjam, annyira kemény a bal és a középső gombja
Mi a lóf...ért nem tudnak egy egérbe normális mikrokapcsolót tenni? Az A4Tech meg tudja oldani, a Microsoft nem?
Vajon mekkora meló lenne kicserélni 3db mikrokapcsolót? -
vlevi
nagyúr
válasz Cheesy #12248 üzenetére
"Megmondom őszintén a múltbeli -akkoriban még golyós- A4Tech egerek nem hagytak bennem pozitív emlékeket, "
Én később találkoztam velük, már az optikai egerekkel. Az első A4Tech egerem egy WOP 35 volt. Baromi sokáig használtam, a melóhelyemen. Szerte szét kopott a burkolata, a festék már rég lemállott róla, de a gombjaival, vagy a pontosságával nem volt gond.
Itthon pedig egy drótnélküli, battery free szerkezetet használtam, kábé száz évig, amíg be nem döglött a gombja.
Lehet, hogy nem gamer egerek ezek, de nekem megfelelt. Oda ment az egér, ahová húztam, és akkor, amikor húztam. Nem játszok olyan szinten fps-el, hogy számítana a gyorsulásérzékelő, meg a mittudoménmicsoda. -
vlevi
nagyúr
válasz Cheesy #12241 üzenetére
"De pl. oldalgombokat ott sem használok, ezen is zavart néha, ha véletlen megnyomtam az alapból előre-hátra funkciót ellátó gombokat."
A4Tech megoldotta ezt a problémát elég jól. Persze mások is, de nekem A4Tech van, azt ismerem. Az egér oldalán elég magasan van az előre-hátra gomb, és eléggé kiemelkedik a felületből, nem úgy, mint az MS egérnél, ezért még véletlenül sem téved oda az ujjam, inkább az alatta lévő gumi borításon pihentetem. De ha kell a vissza gomb, akkor nagyon könnyen elérhető. Internetezéskor nagyon jól jön, de pl. a Windows intéző is kezeli.
De ha nagyon zavar, le kell tiltani ezeket a gombokat, és kész.Az MS intellimouse 1.1a egérnél tényleg furcsa egy kicsit az egér oldalán lévő 2 bazinagy gomb, de a melóhelyemen azt is meg tudtam szokni.
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz agent_k #12225 üzenetére
Nekem itthon A4Tech egerem van, annak sokkal kultúráltabb hangja van. Ez sem teljesen hangtalan, de jóval halkabb, mint az említett MS Touch Mouse gombjai.
De sajnos erre sincs garancia, mert lehet, hogy egy másik A4Tech egérben megint vacak kapcsolók vannak.Másik lehetőség tényleg a touchpados billentyűzet, például Logitech K400, de az meg azért kérdéses, mert vajon mennyire használható billentyűzetként?
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz cellpeti #12217 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de a gombok ezen is megvannak, az érintőfelület alatt. És akkorát szólnak, mint egy kalapács.
Microsoft Touch Mouse – érintős egér Windows 7-hez
Az érintős rész csak a 3-4-5 ujjas gesture műveletekhez van, amiről úgyis leszox egy idő után...[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
Mégegy felhasználási terület BT egérhez. Pl. Samsung Galaxy TAB (pontosabban a 3-as Android) tudja kezelni.
-
vlevi
nagyúr
válasz Tothgera30 #11396 üzenetére
Én is úgy éreztem, mintha a széle kaparná a szövetet Ezek szerint nem alaptalanul. Pedig próbáltam behajtogatni a szélét, de nem sokat segített.
Kemény padon viszont az A4Tech gyári csúszkája volt rettenetes. Olyan volt, mintha mindíg összeszedett volna valamit, és mintha homokon tologattam volna az egeret. -
vlevi
nagyúr
válasz Tothgera30 #11392 üzenetére
"Adj neki egy kis időt, anno nekem is nyers volt, bár én most Skatez + cellux kombóval gyűröm"
Azt mondod? Én is vettem skatezt, de 1-2 óra után leszedtem, mert szerintem rosszabb volt, mint előtte.
A4Tech X7 egér+QCK mini pad. -
vlevi
nagyúr
válasz WolfheartGR #11274 üzenetére
"ahol annyira nem lényeges a reakcióidő "
Ezért is írtam, hogy Race07-hez, GT Legendshez tökéletes a drótnélküli. Sőt még jobb is, mert így is van elég kábelrengeteg az asztalon a kormány 4 vezetéke miatt. -
vlevi
nagyúr
Igen, működik, csak az a kérdés, hogyha nagyon eltérő módon van a kettő beállítva, akkor valamelyikkel elég szar lesz egerészni. Gondolok itt érzékenységre, satöbbi.
Nálam is így van, az asztalon van egy viszonylag elfogadható egér, de játékhoz, amikor a tévé előtt ülök, akkor bedugom a vezetéknélkülit. Ne ordítsatok, nekem a tévé előtti játék a GT Legends, Race07, Dirt3. Ahhoz jó bármilyen egér, csak annyi a dolga, hogy közel legyen, és a menüben ki tudjam választani, hogy "Race" -
vlevi
nagyúr
válasz BigBlackDog #11189 üzenetére
"A formáját, méretét megszoktam nagyon,"
Csak emiatt nem érdemes maradnod, nagyon sokan másolják ezt a formát. -
vlevi
nagyúr
válasz KBeatrix #10960 üzenetére
"Az akkumulátor élettartama egész jónak tűnik."
Az semmit sem jelent. Odaírják, hogy ennyit bír, ha kikapcsolva, páncélszekrényben tartod. A Logitech 1 évet szokott írni az elemek élettartamára. Amiből talán 2 hónap igaz akkor, ha csak szövegszerkesztésre használod a gépet (azaz az egér csak a save gomb lenyomásához kell...)Ha tényleg kékfogú egér kell, akkor a Microsoftnak is vannak ilyen egerei. Pl. Bluetooth® Notebook Mouse 5000
Természetesen ez is csak egy tipp, biztosan van még százféle BT egér. -
vlevi
nagyúr
Csakhogy 2 óra otthoni COD felér 18-20 óra irodai munkával.
Legalábbis, ha az egér elhasználódását nézzük...[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
Ezek szerint neked ebből a listából az első három közül kell valamelyik
Microsoft WheelMouse Optical 1.1
Microsoft Intellimouse 1.1a
Microsoft Intellimouse Explorer 3.0Én mondjuk meg vagyok elégedve az A4Tech X7-710 egeremmel is, hiába fikázzák. De nem hardcore gamerkedek, szóval nekem jó. Előre-hátra gomba pont jó helyen van, nekem ez fontos.
-
vlevi
nagyúr
válasz Findzs #10544 üzenetére
Nálam egy fehér Logitech Internet 350 van egy A4Tech X7 egértől balra
Mivel nem hardcore gamerkedek, ezért nekem ez bőven elég.
Azért érdekes, hogy fehér, mert a melóhelyen ugyanez van feketében, de az a nyomába sem ér ennek a fehér darabnak. Mintha azt (a feketét) a genius gyártotta volna. -
vlevi
nagyúr
válasz tommjee #10541 üzenetére
"Szerintem meg nem ! Mert rövidnek mondható a G300 így simán eléred"
Na, akkor végképp lemondtam róla. A mostani egerem (A4Tech X7) 12 centi hosszú, és pont jó. De elérni egy dolog, ha ugyanazzal az ujjal kell nyomkodni. Mert ha a hüvelykujjnál van az a két gomb, az szerintem jobb. Az X7-re, ha ráteszem a kezem, a hüvelykujjam pont a két oldalsó gombon van. -
vlevi
nagyúr
"inkább legyen darabos ?"
Igen. Mert szerintem hülyén néz ki, hogy nagy erőlködve lassan elindul, scrolloz 2 centit, aztán lassulva leáll.Ja, arra gondoltam, hogy a Logi webshopból is meg lehetne rendelni ezt a G300-at, állítólag 20€ fölött ingyenes a kiszállítás. Más kérdés, hogyha rákattintasz a linkre, ott már 20 angol fontról van szó
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz tommjee #9989 üzenetére
Egyik ismerősöm vett a LDIL-ben egy Silvercrest egeret, és engem b***tat, hogy varázsoljak belőle valami működőképeset. Inkább kérdezett volna előtte Látszatra még elmegy, de egyébként egy FOS. Így, nagybetűvel.
Csak akkor hajlandó csinálni valamit, ha azt, amit akarsz, l a s s a n ... csinálod. Pl. gyorsabb görgetésre megáll. Az egérmutató is megáll állandóan. -
vlevi
nagyúr
válasz Kortes #10069 üzenetére
Gugli a barátunk. Neked ez nem jó
Most így hirtelen ezt találtam : Logitech M180
Egyáltalán nem biztos, hogy neked ez jó, de ennek kicsi vevője van.De a lehetőségek száma szinte végtelen, mert majd mindegyik cégnek van ilyen kis vevővel ellátott egere. Arra figyelj, hogy 2.4GHz-es legyen.
A többi sajnos lutri, látatlanban senki sem tudja megmondani, hogy mennyire késik az egér, mennyire pontos, vagy pontatlan, esetleg hogyan viselkedik energiatakarékos módban. Van pl. olyan egér, ami állandóan bealszik, és meg kell nyomni egy gombot rajta, hogy feléledjen. Baromi idegesítő. A normálisabbak viszont nem azonnal alszanak el, és egy apró mozdításra felélednek, így ezt szinte észre sem veszed, legfeljebb játékban, távcsöves puskával célozva.[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
Megint láttam a tecsóban ezt a Logitech zsákbamacska (vagy zsákbaegér? ) dolgot. Vajon hogy lehet kitalálni, hogy melyik egér van a dobozban? Értelemszerűen nem akarnék kiadni 2-3000Ft-ot egy 500Ft-os egérért, de a másik véglet érdekelne
-
vlevi
nagyúr
válasz Zolaash #9733 üzenetére
10 centi hosszú, szóval elég kicsi.
Ezzel szemben a 6800-as 12.7mm Mondjuk ettől még nem jobb, de nagyobb.
Az A4tech X7-710 a mérésem szerint 12centi.
-
vlevi
nagyúr
Laptopba olyat érdemes, aminek apró vevője van.
MM-ban pedig nem érdemes ilyet venni, máshol féláron is megkapod.De ha nem szempont az apró vevő, akkor tényleg használható alternatíva a Logi Mk260. Vagy akár az Mk250 is. Nekem ez utóbbi van itthon, és azon kívül, hogy az egéren csak 3 gomb+ görgő van, semmi bajom vele. Az egér nem késik, pontosan szaladgál, szóval használható. Talán hardcore gémerek más véleményen lennének, de általános célú egérnek megteszi. Ráadásul csak 1 elem kell bele, emiatt könnyű is, igaz, gyorsabban is merül...
Ha ügyes van, az mk250-et 5ezer körül be tudod szerezni.[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz iamthesonar #9227 üzenetére
Van ám szórás az árakban!
-
vlevi
nagyúr
Hát, én úgy vagyok vele, rengeteget javult az A4Tech X710 egerem, amióta Steelseries mini van alatta. Először kicsit szokatlan volt, hogy nem "szalad" annyira, mint a kemény, fényes (200 forintos) egérpadon, de másnapra ez már elmúlt. Talán kicsit feljebb vettem a Windowsban az érzékenységet, ennyi. De érzetre nagyságrenddel pontosabb lett.
Játékban még nem próbáltam, de Windóz+ kis photosobb érezhetően jobban használható. -
vlevi
nagyúr
válasz iamthesonar #8291 üzenetére
A4Tecnél lehet kattintani (nekem az van ), szóval marad a többi...
-
vlevi
nagyúr
válasz cellpeti #8219 üzenetére
Pont így néz ki a Gigabyte 6800 is.
Szerintem ezek másolják a Giga cuccokat, mert ez a billentyűzet is kísértetiesen Gigabyte
De egyetértetk az előttem szólóval, MS Intellimouse 1.1a és kész. Abban nem fox csalódni. Lehet, hogy nem a mai divatnak megfelelően "öltözik", és nincs tele villódzó kék ledekkel, de mást nem lehet felhozni ellene
-
vlevi
nagyúr
válasz kmisi99 #8037 üzenetére
"Egy a4tech x7 re gondoltam"
Ha akarod, hozzádvághatok egyet
Egyébként melyikre gondoltál, mert az A4Tech valami idétlen ötlettől vezérelve egy csomó egeret X7-nek nevezett el
Én attól kergültem meg, hogy nagyon hamar kezd elkopni a csúszótappancsa, és onnantól olyan, mintha homokon húzgálnám. De az is előfordulhat, hogy csak én vagyok ennyire háklis erre. De vajon akkor a Logitech Mk250 egere miért nem csinálja ugyanezt? Nem értem. -
vlevi
nagyúr
Az a 15 hónap azért csak úgy igaz, ha közben egyszer sem mész gépközelbe. Az enyémre (mk250 bill+egér) is valami 6-8 hónapot írtak, másfél lett belőle. Igaz, közben volt COD Blackops, meg hasonlók...
-
vlevi
nagyúr
válasz Synthwave #7861 üzenetére
Nekem pont ilyen van. Nem vagyok vele 100%-ig megelégedve, ez igaz, de nem cserélem le.
Az egyik, amitől kiakadtam, hogy hamar elkoptak a tappancsai, és olyan volt, mintha homokon húzgálnám. Még jó, hogy az A4Tech ad hozzá 8db póttappancsot, most megint jól működik. Nem az egérpad volt koszos Aztán, ha a második 4-es csomag is elkopik, akkor kuka. Próbáltam celluxot ragasztani rá, de az nem vált be, mert a cellux olyan, mintha ragadna az egérpadhoz. Vagy lehet, hogy nem is cellux volt, hanem kétoldalas ragasztószalag?
Ezt a tappancs kopás dolgot nem értem. A melóhelyemen A4Tech WOP-35 egerem volt, és sosem volt semmi bajom vele. Pedig már a festék is lekopott róla, ezer évig használtam, gond nélkül, egész addíg, amíg a balgombja rakoncátlankodni nem kezdett. Most egy MS Intellimouse 1.1 a céges egér, az is tökéletesen működik.
Sok egér (köztük márkásabb, MS, Logi egerek is) azért nem jöhetnek szóba nálam, mert baromi kemények a gombjai. Ennek az A4Tech X7-esnek jók, de rengeteg egér olyan, hogy a középső gombot alig bírom lenyomni. -
vlevi
nagyúr
válasz Moonwolf #7820 üzenetére
"De ha már azt nézzük a gigabyte valamivel jobb mint a logitech, sőt a trust is egerek terén"
Nana...
Van itthon Trush egerem. Baromi felemás. Nagyon könnyű, és csak úgy csúszik az egérpadon, már-már túlságosan is. Ezzel szemben a gombjai betonkemények. Szóval, ha nem koncentrálsz eléggé egerészés közben, akkor, mire lenyomod a gombot, arrébbszaladMost A4Tech egerem van, ennek nagyon jók a gombjai, és most, hogy kicseréltem alatta a tappancsokat, csúszni is egész jól csúszik.
-
vlevi
nagyúr
Csigabájt egér : ECO600: újabb egérrel jelentkezik a Gigabyte
Egyelőre jól hangzik : 124,5 x 77,6 x 41,8 mm-es mérettel rendelkezik, és van 5 gombja.
Mostmár csak valami emberi ár kell hozzá...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topik összefoglalót!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 4
- Renault, Dacia topik
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- LG LCD és LED TV-k
- Autós topik
- BestBuy topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest