Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vinczetibor

    aktív tag

    válasz PuMbA #55978 üzenetére

    Mondok egy példát az élet más területéről.
    Teljesen természetesnek tartjuk, hogy a nők szépítkeznek. Átszínezik a hajukat, meghosszabbítják a szempillájukat. Úgy festik ki a szemüket, hogy nagyobbnak látszon. Az ajkukat szintén nagyobbnak, arányosabbnak, élénkebb színűre festik. Olyan melltartót vesznek fel, amivel nagyobbnak, formásabbnak tűnik a mellük. Olyan cipőt vesznek fel, amivel formásabbnak és hosszabbnak tűnik a lábuk stb. stb. stb. Másnap reggel, amikor felébredek mellettem a nővel, nem tudom, hogy hogy került oda és ki az, mert meg vagyok győződve róla, hogy még sosem láttam...
    Kb. ez a problémám a digitális fényképezőgépekkel is.
    A gyártók az emberi szépérzéknek megfelelően módosítják a képeket. Apró, de sok változtatást hajtanak végre, hogy minél jobban tetszen az embereknek. Az a legsikeresebb az eladásokban, aki a legtetszetősebb fotókat készítő gépeket gyártja, mert mindenki azokat akarja megvásárolni.
    Olyan gépet keresek, ami a lehető legkevésbé próbálja "felturbózni" a képeket, vagy amelyiknél elérhető a nyers kép, mielőtt a gép szoftverje elkezdené megszépíteni az eredeti képet.

Új hozzászólás Aktív témák