Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MittuDomain_

    őstag

    válasz MittuDomain_ #49009 üzenetére

    Hát helló mindnekinek.

    Mint kezdő MILC-es, átvettem kint az M5 kitet és végigtoltam vele a nyaralást.
    Az alábbiakat tapasztaltam:
    - A kit üveg 3,5ös kezdő fényereje alkonyat után lóf@** (napfényben bőven elég), az ISO pedig 6400ig mindenképpen vállalható. (csak jpeg, még ismerkedem az egész dologgal)
    - A kit obi (15/45) elég rövid is, ahol zoomolni kell, ott kevés a 3szoros nagyítás, de azért el lehet lenni vele, 24MP-ből lehet vágni.
    - A gyári akksi karcsú, éppen csak kibír egy napot energiatakarékosan (~400kép), mondjuk nem találtam meg, hol lehet letiltani a kijelzőt, hogy csak EVF-only legyen. Rendeltem Aliról utángyártott akksi+töltő csomagot, így azért már vállalható. (4db akksi töltővel 7e volt)
    - Nem találtam meg, hol lehet kapcsolni a focus peaking-et, pedig nagyon jó lett volna mindig látni, merre hány méter a dolog.
    - Nem volt a csomagban sajnos EF-EOS M adapter (nem volt egyértelmű a leírás, nem rendeltem be előre, hátha mégis lesz benne), és szomorúan láttam a gyári árát, érdemes szerintetek valami utángyártottat venni hozzá? Elsőre a GB-n találtam nagyjából egy 10esért (sajnos nincs készleten, pontokkal szállítással 6700 lenne), az értékelése jó, az ára nagyon baráti. De ugyanúgy játszhat akár az ali is, csak ugye kezdő vagyok, nem tudok kinek/minek higyjek, mi lesz tényleg jó.
    - Ha pedig már lesz adapter, kéne olcsón valami fényerős (F1.4-1.8) alap üveg, akár használtan is.

    Ezekben kérném lehetőség szerint a tippeteket, tanácsotokat. :B

    Si tacuisses, philosophus mansisses.

Új hozzászólás Aktív témák