Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • konyi79

    addikt

    válasz aAron_ #49289 üzenetére

    Az Olympusok nagyon jó gépek amit kinéztél, az objektívpark is jó ami elérhető hozzá. A 45-ös portréval könnyű barátságot kötni. Igazi markolata sajnos nincs, ha stabilabb fogás kell sokan kiegészítő markolat után néznek.

    Az előtted kérdező által bedobott két típus ami a keresős belépőszinten ajánlott még:
    EOS-M50-ben én az igazi értéket ebben (-16k cashback) a kitben látom. Egyből lenne egy portréobid, fillérekért tudsz adaptálni Canon üvegeket rá. Anyaghasználatra, minőségérzetre és néhány szolgáltatásban is elmarad az E-M10m2-től, de viszonylag friss modell, sokkal jobb fókuszrendszerrel.

    Sony a6000, ami nem mai váz már, de olyan jó kiegyensúlyozott vázat dobott be a Sony vele 2014-ben, a mai napig megállja a helyét. A 2. generációs szenzorra integrált fázisérzékelő pontokon alapuló fókuszrendszerét a mai napig nem sikerült az Olympusnak megugornia, követendő témánál ebből fakadóan gyengébb jóval a Sony-nál. Kitobjektív amit a Sony-hoz adnak véleményes itt a topikban. Ami jó benne, hogy baromi kicsi és 16mm-ről indul, a mérete miatt erős a peremsötétedés nagylátón, meg ott a szélei nem túl élesek. Viszont az új ára mára annyire lejött, a keretedbe befér közel egy 50-es (-10k cashback, ez most sajnos nem olyan jó ár, BF idején 75k-ért ment, érdemes a karácsonyi akciókat figyelni)portrézni. A váz szenzorban valamivel jobb az E-M10-nél, szolgáltatásokra hasonló, tudása bővíthető utólagosan telepíthető appokkal (ami itthon nyűgös kicsit, elsőre trükközni kell külföldi fiókkal, és vannak köztük pár dolláros fizetősek is) , kevesebb fémet tartalmaz, mint az Olympus. A rendszerbe önthető pénz végtelen, az E bajonett minőség/ár határa a csillagos ég. Objektív hiányból mára a fényerős alapzoom maradt meg csak talán.

    Nálam nagy kedvenc még a Sony a6300, ami a 6000 testvére, annál 2 évvel frissebb modell, valamivel még jobb szenzorral, pár hasznos dologgal, amit a 6000-ből kispóroltak. Akciókat figyelgetve olyan 230k körül újonnan megcsíphető. Ami fontos lehet, azt kitömték rendesen fémmel, sokkal nehezebb a 6000-nél.

    (#49286) Sleek A téma azonos, neked is ide válaszolok:
    Csak korban van messze a két gép egymástól, ami 4k van az M50-ben az kb a semmi. Fogásra talán egy picivel magasabb az M50 váza, de ha nagyobb a kezed a kisujjad ugyanúgy le fog lógni róla. Én a 6000/6300-at egész nap el tudom lóbálni, az M50-töl fél óra után görcsöltek az ujjaim. Az M50-et ha megnézed felülről az ujjaidnak a markolatra egyből vissza kell fordulnia, mintha a tenyeredbe kellene az ujjhegyeid visszafordítani, míg a Sony kicsivel nagyobb ívet ad, szélesebb az a része. Kicsi különbség, meg biztos egyéntől is függ, de jelentős. Érdemes mindenképp megtapogatni őket vásárlás előtt.
    A lassú reagálás meg végképp olyan dolog, amit ki kell próbálni, hogy mi neked a elégséges.
    A6000-et 100k+ jó állapotút tudsz venni, akár garanciásat.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák