- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Logitech Z906
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vitya81
tag
Hali!
A segítségeteket/tanácsotokat kérném. Elhatároztam, hogy megismerkedem (megtanulom) a fotózás művészetét, tudományát. Ehhez szeretnék egy kezdő, de mindenképpen hosszabb távra szóló gépet vásárolni, ami mondjuk évekig kiszolgálja a tanulási igényeimet úgy hogy legfeljebb objektíveket vásárolok, vázat nem cserélek.
Hosszas információ szerzésem eredményeként (DSLR és MILC kategóriában) oda jutottam, hogy számomra egy CMOS szenzoros APS-C képérzékelővel ellátott, max 24 Mpx-es gép ideális lenne, melyet mindenképpen kit objektívvel vásárolnék (alig) használtan, vagy teljesen újat. A keret 170ezer Ft. Akik szóba jönnek (nálam, és ebben is kérem a tanácsotokat, ha ti jobbat, vagy hasznosabb gépet tudtok, akkor említsétek):
DSLR:
1. Nikon D3500 139 900 Ft-
2. Nikon D5300 167 990 Ft-
3. Canon EOS 200D 169 980 Ft-MILC:
1. Sony A6000 169 990 Ft-
(nagyon jó állapotú, használt, garanciás, 8000 expoval, ugyanezzel az objektívvel 110 000 Ft)
2. Fujifilm X-T100 161 333 Ft-Információ szerzésem végére arra a megállapításra (sejtésre) jutottam, hogy a jövőt a MILC kategória képezi, és az ő tudásuk ár/érték arányban viszonyítva egy DSLR géphez sokkal magasabb, így az az érzésem, hogy ebből a szegmensből kell választanom. Erősítsetek, vagy cáfoljatok meg. A kis listámból a szívemhez legközelebb most a Sony A6000 (Sony 16-50mm f/3.5-5.6 objektívvel) áll használtan 110ezerért. Erősítsetek, ill. cáfoljatok meg.
Egy másik kérdéskör a fejemben az objektívek: úgy gondolom bármelyik típusú gépet választom az objektívek (új) ára elég magas. Kérdés, hogy a Sony A6000 E bajonettre tudnék-e 'mindenféle' más gyártótól származó objektíveket felrakni (átalakítóval)?
Egyelőre ebben szeretném a segítségeteket kérni. A szívem tényleg a Sony felé húz, de mindenre nyitott vagyok. Előre is köszönöm az építő jellegű hozzászólásokat, pacsi mindenkinek.
Viktor
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest