Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ati3x

    senior tag

    válasz k1csi #23255 üzenetére

    Sokáig én is tükrös vázban gondolkodtam. De aztán figyelve a környezetem, elég sokan tükröst vettek, mer azzal jó képeket lehet csinálni.. Sok ismerősöm ráadásul jóvel kevesebbet tudott a fotózásról.. Én ugye még filmessel is fotóztam nem keveset.. Szóval azt láttam, hogy ezek az emberek a kezdeti lelkesedés után nem viszik magukkal a gépeket, mert nagy. Egyre többet gondoltam én is erre jutottam.. Beruháztam egy kifutó E-pl1-be. Élveztem használni, főleg régi manuálokkal. Mert a hozzáadott első genes 14-42 elég műanyag volt.. Azért tette a dolgát de... Méretre sokkal kompaktabb volt mint egy tükrös de.. Elkezdtem gondolkodni, hogy áá még mindig túl nagy.. kb 1 éve gondoltam, na akkor lesz sony rx100, vagy pana lx7...

    Aztán lett egy em5 az elsőgenes RX100 árában.. A 12-50-el nem kicsi, persze.. De egy új 12-32-el azért elég kompakt méretűre lehetne hozni, és jó kis utazós gép lehetne..(ez volt az eredeti terv).. Szal nálam most ez a "csapásirány". persze azóta lett egy 45-ös 1.8-as obi, ami "kiejtette" a régi manuális obikat, meg a múlt héten lett szintén gombokért egy 7.5-ös sami halszem.. Szóval a kompaktra váltás elmarad..

    Ezzel csak azt szerettem volna kihangsúlyozni, hogy aki kezdő, és cserélhető objektíves gépben gondolkodik, mindenképp fontolja meg, hogy lényeges e a fizikai méret. Több milc rendszer beérte, sőt le is körözte a tükrösöket.. Persze van millió egyéb vetülete is a dolognak.. Pl egy nikon 3200 is jó tud lenni, jó kis érzékelő dolgozik benne, és nem is vészesen nagy, és az ára is kedvező..

Új hozzászólás Aktív témák