Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MC Pite

    veterán

    válasz Mirman #23102 üzenetére

    Az én véleményem/tapasztalatom az, hogy tükrössel elsősorban az boldog, aki pontosan tudja mire számítson (Elektromos keresős) milchez képest, és ott is általában haladó vázzal, amikor megszokta/igényli adott kezelőszerveket, a belépőknél hasznlálhatóbb (nagyobb, fényesebb, jobb lefedettségű) keresőt.
    Kényelmesebb, könyebben használható (kevesebb hibázási lehetőség, általában valamivel egyszerűbbre, esetleg érintősre is tervezett felhasználói felület) általában egy milc gép.

    Általánosságban tükrösök fő előnye a főként mozgó dolgokra valamivel jobb fókusz, és a nagy objektív kínálat, amiben több olcsóbb darab is szokott szerepelni

    MILCek fő előnye hogy kb azt látjuk a kép elkészülte előtt is amilyen a kép lesz (ha sötétíteni/világosítani/fókuszpontot változtatni/fehéregyensúlyt változtatni kell, stb) és hogy EVF-es gépek esetén a fejtől/szemtől való elemelés nélkül ellenőrizhetjük az elkészült képet, és ráadásul a külső fényviszonyoktól függetlenül mindig helyesen látjuk. Ha az ember fényerős fixeket szeretne, akkor fókuszproblémákkal sem lehet találkozni, sajnos ez nem mindig mondható el teljesen a tükrösökről. (Akit érdekel, ne ebbe kössön bele, hanem a nagy tükrös topikokba olvasson bele/kérdezzen, akadnak kényesebb kombinációk.)
    Jellemzően (elég)jó minőségű objektívparkokat építettek ki; ami előnyös hogy nem vesszünk meg olyan üvegeket amit pár hónap után lecserélünk, hátránya hogy a belépő árkategória sokszor hiányzik.

    Sokszor úgy építenek új rendszert a juzerek, hogy új kitet vesznek (vagy még garanciásat) hogy a vázra (meg kitobira, bár obira többször kevesebb a gari mint a vázra, gyártó függő) legyen még garancia; egyéb üvegeket amíg az ember nem tudja biztosan hogy mi fog kelleni, érdemes megnézni használtan is. Ha mégsem lett elsőre eltalálva irány/objektív, akkor minimális bukóval lehet váltani (itt elég nagy az árkülönbség az új és egy 2-3 hónapos használt között is).

    Ha a természet fotózás elsősorban nagylátószöggel készült tájképezés, erdei séták, arra általában a kitobi elég (bent az erdőben viszont meglepően kevés fény van, oda én szeretek fényerős üvegeket vinni).

    [ Szerkesztve ]

    <ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

Új hozzászólás Aktív témák