Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MC Pite

    veterán

    válasz Stauffenberg #19684 üzenetére

    Ha szemellenző meg az indulat éppen szünetel: több rendszert szoktam ajánlani, többet szeretek, és x-en belül is van ami nekem nem tetszik/nem kéne, meg van ami nagyon betalált nálam (sztem már ismered a preferenciáim nagyját, és nem titok hogy imádok az Ex-et (és szeretem a hasonlókat), azt is sejted mennyire értékelem azokat az x-eket amiből a bő fele hiányzik abból, amitől az E tetszik - lehetne benne ff szenzor is, akkor sem tetszene).
    Egyébként ismerősi körben/fórumon (aki obit is akar a jövőben cserélni), alapból pana g*-et ajánlok (evf-est), ez a standard (pedig van benne több dolog amit nem annyira szeretek, de átlagusernek viszont pörfikt). Utána evf mentes milcek nex/ax-1, tükrös D5100 vagy videó esetén canon, vagy fényerős alapzoommal, vagy a nagyobbik átfogású kitobival. Nyilván, az aktuális árak/kínálat mindig beleszólhat a képletbe.

    Elhiszem (tudom) hogy ezekre az ekv gyutávokra lenne minden rendszerből szüksége az embereknek(meg hogy kicsit a fixekre, és korlátozott expószámra legyenek korlátozva hogy a lábukat/fejüket is használják néha :U ) - de ha a számokat nézed, akkor azok mást mutatnak.
    Neked is, nekem is fontosabbak ezek a fixek - de legtöbben le se tojják, vagy nincs is ilyen fix(emberi áron/méretben), lásd canikon. És nem vagyok szőrös szívű, belefér a hasonló gyutáv is (én is inkább 20/1,7et vennék mint 25öst, 50 1.8G az 58os helyett, stb).

    És milliószor említettem az embereknek, hogy a kitobi az az, amit vagy hamar lecserélnek és így szinte pénzkidobás volt - vagy ha nem cserélik, akkor felesleges volt cserélhető obis gépet venni - ez az én véleményem. Mert a népek nagyja vesz egy kitobit, kész. Esetleg duplakitet, vagy alapzoom+fix duplakitet (ami ha csomagban van akkor általában palacsinta). EOS-M-nek is az (volt) az utolsó mentőöve.

    A mainstream/tömegnek való cuccok között kevés olyan van ami az emberek álma, a kitobik nem arról híresek, szerintem. ;)

    Ami eltérés lehet még, hogy akármelyik rendszerről beszélünk, mi az a szett, amit megcélzunk? Azt hiszem ezt alapjában máshogy kezeljük. Máshogy ajánlok kezdőnek egy kezdőbb szettet, meg más amikor valakinek megvan már a saját stílusa - ettől teljesen eltérő szettet állíthat össze magának, amikor konkrétan tudja neki mik kellenek. Persze, a szentháromság vagy a fantasztikus négyes is egy jó szett, de nem jó mindenkinek. Én az alapról dumálok, te meg a saját magadnak szimpatikus, vagy szerinted általánosan jó szettről.
    Bár, ha utóbbival nyitnánk mindenkinek itt a topikban, akármelyik rendszerre, messze menekülnének hamar. :R

    <ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

Új hozzászólás Aktív témák