Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz xXxian #17866 üzenetére

    Azért nem volt elég látványos a focus peaking, mert az csak szűk mélységélességnél és kellően kontrasztos témánál nyújt igazán határozott segítséget. Próbáld addig szűkíteni a rekeszt ameddig csak lehet és kontrasztos témán próbálkozz. Nem árt az sem ha van elég fény. Nagyjából ugyan azok a korlátai, mint egy kontraszt alapú AF rendszernek.

    (#17864) Wa2x_: Manuális módban is lehet nyugodtan automata beállításokra támaszkodni. Például ritkán találkozom olyannal, aki minden exponálás előtt fehéregyensúlyt állít. A manuális rekesz/záridő vezérlés mellé simán mehet az automata ISO ha be tudod állítani a célértékeket, de persze nem baj ha van dedikált ISO gomb vagy egy Fn gombra programozható. Én általában manuális módban használom a gépeimet, hol manuális ISO-val, hol automatikussal.

    Viszont ha egy Pentaxos szájából hallod a "manuálozni" szót, akkor szinte biztos, hogy a manuális fókuszálású objektívekre gondol. Nincs AF, csak a fókusz visszajelzés, illetve újabban a focus peaking az élőképen.

Új hozzászólás Aktív témák