Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- RAM topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- Apple asztali gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
saxxo
csendes tag
Az lenne még a kérdésem, hogy ismertek olyat, aki egyedi keycapeket készít, esetleg meglévőt átalakít?
-
saxxo
csendes tag
válasz
Molydeus #96627 üzenetére
Őszintén, nem gondoltam, hogy ez ilyen mély világ. Sajnos, vagy nem sajnos olyan vagyok, hogy egy-egy ilyesmi dolognál, legyen szó tv-ről, telefonról, bármiről, amit hosszabb távra veszek, hajlamos vagyok többet költeni rá, de szinte kényszeresen meg akarom találni a számomra legjobbat. Azt hittem billentyűzet esetében ez nem lesz durva, de aztan belecsöppentem.
Egyelőre ott tartok, hogy megrendeltem a Keychron Q6 Maxot és Maxkeyboardon próbálok hozzá nekem tetsző keycap-et osszerakni. A kapcsolót meg meglátom milyen lesz a Keychron-é, ami alapból a billentyűvel jön. Ha nem érzem jónak, akkor jöhet a Dolphin, bár szívesen kipróbálnám azt is, mielőtt ~30 ezerért berendelem, de hát erre nem sok lehetőség van. Max ha elsőre csak 10 db-ot kérek.
Mindenesetre köszönöm a segítséget, talán megleszek így -
saxxo
csendes tag
Úgy néz ki a végére jártam és megvan milyen billentyű lesz. Egy utolsó kérdésem maradt a hozzáértőktől.
Mivel halk kapcsolót szeretnék, korábban itt az Outemu Silent Peach V3-at ajanlottak. Ezt el is fogadtam, de tegnap egy ismerősom bedobta a Durock Silent Dolphin Linear nevet. Tudom, van árkülönbség, de ha ezt nem nézzük, akkor tényleg jobb választás lenne? Esetleg más switchet is mondhattokEz lenne a terv: Keychron Q6 Max barebone, Outemu vagy Durock switch es Maxkeyboardon találtam magyar kiosztású keycapeket.
Erről így véleményt is szívesen vennék, ha úgy tetszik, áldásotokat kérném -
saxxo
csendes tag
válasz
Synthwave #96550 üzenetére
Köszi, ez is egy támpont, megpróbálom megkeresni a megfelelő embert a keycap-ekkel kapcsolatban.
Az az igazság, hogy világ éleemben 100%-os billentyűt használtam és a numpadra vannak bindelve dolgok. Az egeret meg elég nagy érzékenységgel használom, ebből adódóan elég kicsi területen, így elfér a nagy bill mellett. Persze ha valaki lerakna elém egy numpad nélküli billt, akkor lehet rájönnék pár nap használat után, hogy ez is jó, a bindeket meg egy külső numpaddal elintézném, de mivel erre nem nagyon van lehetőségem és csak 1 billentyűzetet tervezek venni, így maradnék a 100%-nál -
saxxo
csendes tag
Sziasztok!
Még mindig a megfelelő billentyűzetet keresem, kicsit tisztul már a kép, sőt van is egy kiszemelt, de azért szeretném a hozzáértők véleményét is kikérni.
Az alapoktól kezdve:
1.Mekkora összeget szánsz rá?
Sajnos rá kellett jönnöm, hogy túl nagyok az igényeim, így az összeg kicsit elszállt, de azért 100-120 között maximalizálnám.
2.Használt szóba jöhet?
Nem
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
Ezt úgyse hiszitek el, de mai napig azt a klasszikus fehér, irodai billentyűzetet használtam a 90-es évekből. Igen, még ps2-es csatlakozója van, de win11 frissítés miatt ez már nem játszik (sajnos).
4.Mire használnád a billentyűzetet?
70% normál (irodai) munka, netezés, 30% játék. Ez az arány pár éve még fordítva volt, de hát ez van sajnos
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
Közel 25 éve használtam ugyanazt a fehér, membrános billentyűzetet, szóval úgy vagyok vele, hogy már megérdemlek egy rendes mechanikusat. Viszont fontos lenne, hogy halk switch legyen.
6.Van konkrét modell ami tetszik?
A sok hete tartó keresgélésem eredményeképp most épp a Keychron Q6 Max áll nyerésre.
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)
Na ez az egyik olyan kritérium, amiből semmiképp nem szeretnék engedni. Mindenképp ISO-HU kiosztást keresek, rendes "í" betűvel és az összes többi ékezetes karakterrel.
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
Ebben is viszonlag határozott vagyok, 100%-ost keresek, num paddal.
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)
Ha ez extrának számít, akkor: mechanikus legyen, ISO-HU kiosztás, 100%-os és halk.
Eredeti tervem az volt, hogy vennék egy Keychron Q6 QMK Barebone-t, rendelnék hozzá Aliról Outemu Silent Peach V3 kapcsolókat és magyar keycapet majd keresek hozzá, de ez utóbbit nagyon nem találok. Itt már többen írták, hogy nemsokára lesz elérhető magyar keycap, de hogy kinél, vagy hol azt sajnos nem.
Éppen ezért lassan meggyőzöm magam arról, hogy készen rendeljem meg a Keychron Q6 Max billentyűzetet, aminek bár nincsenek ékezetes betűi, de majd keresek hozzá más keycap szettet idővel és lecserélem, de addig is legaláb van billentyűzetem.
Ehhez viszont kapcsolódik a kérdés, hogy ki fogom tudni-e cserélni? Mármint ehhez milyen típusú keycap-et kell majd keresnem, valamit ha a switchet is cserélném, akkor a fentebb említett Outemu kapcsolókat bele tudom-e rakni? Ez az alap-switch-keycap kompatibilitással még nem vagyok tisztában. Mik a szabványok, melyiket melyikkel lehet összerakni.
Nagyon köszönöm a segítséget! -
saxxo
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Első mechanikus billentyűzetemet venném meg, de ahogy elkezdtem keresni, elég sok falba ütköztem.
Szempontjaim: ISO-HU kiosztás ("í" betűvel), 100%-os, halk switch
Első körben nem akartam bonyolítani, így majdnem egy Varmilo-ra esett a választásom, bár a fent említett feltételek mellett mindössze 1 darab billentyűzet jöhetett szóba, annak a kinézete meg annyira nem jött be (tudom, lehet cserélni keycap-et, de akkor már összerakom az egészet magam).
Szóval jelenleg ott tartok, hogy egy Keychron Q6 Max Barebone-t rendelnék, Aliról Outemu silent peach v3 kapcsolókat és a keycap-nél jönnek a gondok. De addig is, örülnék, ha valaki meg tudna erősíteni, hogy az alap és a kapcsoló, amiket kinéztem kompatibilisek-e.
Szóval keycap. Ez a magyar kiosztás nem könnyíti meg a dolgot. Amit eddig találtam, az After Hours-nál 1 darab keycap, ez, illetve külföldi oldalakon esetleg elérhető úgy, hogy egyedi nyomtatással. Ennél a kettőnél találtam magyar nyomtatási lehetőséget:
maxkeyboard.com
kromekeycaps.com
Nagyon szívesen vennék javaslatokat, ha tudtok olyan helyet, ahonnan akár egyedi nyomtatással is be lehet szerezni keycap-eket, amike a fentebb írt kombinációval kompatibilisek, vagy akár olyan magyar webshop vagy személy, aki ezzel foglalkozik, ajánlása is sokat segítene.
Ami még nem tiszta, hogy a space méreténél mit kéne választani? Ahogy láttam, van 6.0x, 6.25x és 6.50x.
Illetve keycap terén milyen anyagot javasoltok és a nyomtatásnak mi lenne a jó technológiája? Mindenképp tartósat szeretnék és ezen a ponton úgy érzem az árat nem szabad néznem, persze azért nem akarok nagyon durván elszaladni ezzel.
Köszönöm a segítséget! -
saxxo
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék ajánlást kérni, mert viszonylag sokat nézegettem, de eléggé beszűkültek a lehetőségek a szempontjaim alapján. Lehet csak rosszul keresek.
Olyan mechanikus billentyűzetet keresnék, ami 100 vagy 110%-os és ISO-HU kiosztású. Emellett szempont lenne még a halk switch is.
Ilyenből egyedül a Varmilot találtam.
Egyáltalán nem vagyok jártas a témában, csak hallottam, hogy talán itthon is vannak, akik egyedi billentyűzeteket építenek? Ettől sem zárkóznék el, bármi érdekelhet, ami a fent említett kritériumoknak megfelel. Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Nintendo Switch
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ukrajnai háború
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SUSE Linux
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- És milyen illatú legyen a készülék?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Keychron PBT Dye-sub Cherry Profile Keycap Full Set MX-style - Iceberg
- Gamer billentyűzetek 1év garanciával!
- Gamer Billentyűzetek Hatalmas választékban 4.000ft-tól. Akár Beszámítással!!
- HP 230 vezeték nélküli billentyűzetek és szettek - magyar matrica opcióval!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Honor X7a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest