- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Milyen SSD-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Amazon Kindle
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Unteroff
aktív tag
Üdv!
Szeretnék végre egy jó mechanikai deszkát, max 25k-ért.
Mindenképpen ISO magyar legyen, ja és háttérvilágítás elsődleges szempont. Viszont ha jól tudom, a kék Cherry csattogós, mint az állat. Jelenleg egyedül lakom, no de ha esetleg karanténba zárnának, akkor jobb lenne egy halkabb is. Barna vagy a piros az ajánlottabb, ha a gamelás a fontos? Lehet később egy kis gépelés/munka is, illetve hogy ne legyen zavaróan hangos.
Az ajánlottak közül a COOLERMASTER CK550 RGB passzol a legtöbb igényeimhez, de meghallgatok más alternatívát is.
Illetve nem vagyok nagyon körül informálva az RGB billenytűkkel. Ezek tudnak egy színben is világítani(pl. csak vörös, csak kék), vagy csak a képeken lévő szívárvány felosztásban?
Előre is köszönöm a választ!
Steam: BlasiusUnteroffizier SC: Felcser Origin: Felcser_HUN Uplay:FelcserBlasius
-
Unteroff
aktív tag
válasz Unteroff #32669 üzenetére
No, vissza is kellett küldenem a CM Storm Suppressor-t, néhány billentyű egyáltalán nem működött (123578 és Ö, illetve jobbra és felső nyíl se), semmire nem reagált, a világítás viszont ment. Sajnos, nem cserélik, hanem majd valamikor visszakapom a pénzem.
Esetleg tudna valaki ajánlani másik billentyűzetet 10-12 k értékben, HU-s kiadás, világítós (lehetőleg kék, egyszínű, és a betűk világítsanak, nem közte), esetleg pár extra, bal kézre eső extra gombbal? Ja és vezetékes.
Steam: BlasiusUnteroffizier SC: Felcser Origin: Felcser_HUN Uplay:FelcserBlasius
-
Unteroff
aktív tag
Azt a funkciót láttam. De a hagyományos magyar mellett láttam régen német QWERTZ/ más QWERTY-ből átalakított magyar billentyűt is (gyárilag matrica), és nem ott vannak az ékezetes billentyűk, ahol szoktak lenni. Vagy csak rémlik, hogy láttam.
Akkor egy CM rendel, remélem, holnap megjön.
-
Unteroff
aktív tag
válasz Unteroff #32628 üzenetére
Az Ozone Blade mennyire "jó" billentyűzet? A neten talált értékelések felemásak, főleg a betűkopás aggasztó,
de ha csak dörzspapír ujjú embereknek, vagy nagyon erősen takarítva kopik, akkor annyira nem vészes.Vagy hasonló alternatíva? Főleg a betűvilágítás lenne fontos.
-
Unteroff
aktív tag
Üdv!
Bedöglött a több mint két éves A4tech KD-800L billentyűzetem.(Hugómnak sikerült leöntenie teával, a bal oldalon 10-15 gomb bedöglött tőle+billentyűvilágítás.) Habár nem voltam vele teljesen megelégedve, nem volt rossz. Most egy másik hasonló vagy jobb billentyűt keresek.
Ami a legfontosabb:
1. kb.8-10k Huf esetleg még 1-2 pluszba jöhet szóba, nem akarok azért sokat költeni rá.
2. Csakis új, de lehet e-bay, más külföldi oldalakról is.
3. Elsősorban játékra lenne, főleg esténként, vegyesen minden. Ezért mindenképpen legyen billentyűvilágítása (az A4tech bill.-űn a betűk világítottak, lehetőleg ilyen, és nem a gombok között). Nézegettem párat, nem tudom, mennyire jó, ha nem kéken, hanem pl. vörösben vagy narancsban ragyognak a gombok.
4. Régen nézegettem a mechanikus billentyűk között, de valaki írta nekem, simán el lehet lenni egy sima gumissal is. Az A4Tech is az volt, egész jó volt a benyomása (szó szerint), bár a takarítása kicsit nehéz volt, illetve halála előtt, takarítás után is szorultak a gombok.
5. Ha van olyan, akkor pár extra gomb, amely bal kézzel könnyen eltudok érni. Pár játékban, főleg csapat FPS-ben használok TS-t, Discord-ot és jól jöhet az a pár extra gomb. De ne ezen múljon.
6. Megszoktam a QWERTZ magyar kiosztás, normál kiadásban (azaz nem hiányoznak a NUM billentyűk). Habár elsősorban game-re lesz, azért jobban preferálom a hazai kiosztást. Illetve gépeléshez is jobban fekszik nekem.
Az ajánlottak között nem sok választás van (A4Tech Bloody B120 vagy hama urage illuminated). Előbbi vörösen világít az utóbbi meg a márka. Rég óta kerülöm a Hama-t, mert nem az anyag minőségéről (volt) híres, vagy csak én fogtam ki belőlük a silány termékeket. Azóta nem tudom, milyenek a termékei. De ha van valakinek ezek közül egyike, és tökéletesen megfelel neki, akkor ajánlhatja.
Vagy ha nincs jobb, akkor keresek egy másik KD-800L-t.Előre is köszönöm a választ!
-
Unteroff
aktív tag
Üdv!
Segítséget kérnék tőletek, egy jó, gépeléshez való billentyűzet kellene. Semmi extra gomb, csak sima magyar kiosztás, jól látható és leüthető billentyűk legyenek rajta, vezetékes, esetleg világítós, ha belefér. A mostani olcsó tacskós billentyűről kopik a felirat, illetve elég alacsonyan van, hiába emeli meg a lábakkal. A szín fekete vagy fehér, lényeg, hogy lehessen látni a billentyűt. Illetve normális méretű, nem helytakarékos (pl. némelyik modellnél hiába magyar kiosztású, kisebb a backspace, stb.)
Max 4-6k akarok rákölteni, illetve ha elég széles körben elterjedt, az jobb lenne (pl. az első tacskóban is megtalálom, nem csak szakboltban.)
[ Szerkesztve ]
-
Unteroff
aktív tag
válasz Unteroff #14789 üzenetére
Nincs vélemény?
Vagy elég jó az a ROCCAT Isku FX? Tudom, kicsit nagy az árkülönbség, de ha nincs értelmes betűvilágítással ellátott billentyűzet...
Esetleg egy harmadik alternatíva, legfeljebb 25k-ért, más boltból is jó.
(csak azért vagyok "türelmetlen", mert már egy hete ki van választva a többi rendelendő periféria, és másik billentyűzet+egér a szüleimnek...)
-
Unteroff
aktív tag
válasz Unteroff #14784 üzenetére
Hm, erről a billentyűzetről mi a véleményetek? A4TECH KD-800L
Jó az ára, szolid a kinézete, egyszerű a felépítése és van betűvilágítása. Az Ipon-os vélemények pozitívak. És magyar a kiosztása, bár remélem, nem a kis Enter, illetve a kis Backspace-es.
[ Szerkesztve ]
-
Unteroff
aktív tag
válasz KAMELOT #14779 üzenetére
Hát jól van, max kicsit még spórolok (igazából lenne pénzem rá, bőven, de minden perifériát cserélek, így kicsit rossz érzés egy rakás pénzt (megint) "kidobni"... ).
Tudtok akkor két féle billentyűt ajánlani, két árkerethez?
Az egyik max 12k a másik kb 25k.Az elsőnek egy szimpla billentyűt szeretnék, mit ajánlotok? Magyar kiosztású lenne, de billentyűzet világítás mindenképpen kellene (ha 2-3 színű is lehet, és állítható, kikapcsolható is). Nem kell multimédiás és egyéb programozható gomb, elég lenne a 105 gomb, viszont jó lenne, ha lenne rajta egy-két rendszer gomb (legfőképp a sleep gomb, megszoktam, hogy nem kapcsolom ki, de gyorsan el kell ugranom valahova.) És ha van extrának csukló támasz, az jó lenne, de nem a legfontosabb... Esetleg veszek egy olcsó támasztékot.
A másik árkerethez egy gamer klaviatúrát, amely all in. Bár ne legyen csicsás, túlárazott valami.
Még nem tudom eldönteni, megéri-e rákölteni egy gamer billentyűre, van beérném egy simával is. Nem vagyok nagy játékos, nem szoktam napokig játszani a gép előtt, nem vagyok híve a WoW, LoL, Dota és ezekhez hasonló 3123124 gombot és kombót igénylő kattintatós, gombnyomogatós játékoknak. Meg attól nem leszek jobb gamer, hogy van egy gamer billentyűm, max kényelmesebb, meg csicsásabb. Mondjuk, kipróbálnák egy mechanikus kapcsolósat, de majd meglátjuk
-
Unteroff
aktív tag
Hmm, lassan megveszem ezt a Trust GXT 280 billentyűzetet. Az Iponról rendelném, de nem szeretnék kellemetlen meglepést, itt is megkérdem (meg tőlük is mail-ben, de még nem válaszoltak).
Az árú mellé oda van írva, hogy magyar a kiosztása, de abból is van 2 fajta. Mindkettő megfelel az ISO 105-gombos QWERTZ magyar kiosztásnak, de van egy apró különbség, ami idegesítő. Az egyik fajtának a hosszú Ű-t felrakták a Backspace mellé, és annak mérete kicsit lett, míg a 2. verziónak az Ű az Enter mellet van. A másodikat szeretem, azt szoktam meg, meg már találkoztam az 1. félével, és sokszor nyomtam félre, mikor törölni kellett, nagyon idegesítő volt.
Annyi lenne a kérdésem, hogy ilyen, vagy olyan a billentyű kiosztása a leendő klaviatúrának?Köszi előre is a a válaszokat!
-
Unteroff
aktív tag
válasz Unteroff #14741 üzenetére
No senki semmit?
Valaki tudna ajánlani valami jó kis, szabványos magyar kiosztású, játékhoz is való kényelmes billentyűzetet (extraként ha van, egy pár multimédiás gomb és/vagy billentyűzetgomb világítás)? Úgy láttam, a nagyon gamer és magyar kiosztású klaviatúra legalább 25k körül vannak. Legfeljebb 16k akarok adni érte, de ha már van 6-10k is, az is megfelel. Előre is köszönöm az ajánlásokat!
-
Unteroff
aktív tag
Üdv!
Billentyűzetet szeretnék vásárolni, de nem értek annyira hozzá, így a segítségeteket kérem.
Van egy régi Genius KB-0210 -es billentyűzetem, de elveszett a csuklótámasza, illetve néha elég nehéz leütni a gombokat, az ujjam törik el benne. Ez egy multimédiás billentyű, de eddig a Alvás funkción kívül mást nem is használtam rajta. Elég gyors koszolódik, a gombok közé minden beesik, elég nehézkes takarítani. Ha jól tudom, irodai klaviatúra típus, de játékra használom, így nem felel meg nekem ez, ezért lenne szükség a váltásra. Ja, és PS/2 csatlakozós.Ezt szeretném lecserélni egy kifejezetten gamer billentyűre (de néha gépelnék is rajta), amely kényelmes (csuklótámaszos), de nem hajlított a klaviatúra. Könnyű legyen a tisztítása. Hagyományos, magyar kiosztású legyen, ISO szabványú (vagyis nekem legyen az "enter" gomb szétosztva, meg ilyesmik). Világítós gombos jó lenne, persze, ha nem zavaró sötétben játék közben, illetve létezik olyan is, amely kikapcsolható, ha van elég fény, hogy lássam a gombokat? Melyik a jobb, a kék vagy piros világításos? Ha világítós billentyűzet lenne, akkor fekete legyen az egész. Vezetékes legyen, nem szeretnék elemekkel vacakolni, vagy töltő egységgel, wifivel, egyéb rádiós megoldással, stb., hagyományos zsinóról a legjobb. USB vagy PS/2, nem tudom, jó-e még a régebbi megoldás. Nem muszáj multimédiásnak lennie, de mindenképpen legyen rajta kikapcsoló, elalvás gomb.
A keret kb. 8-12 k, ennyit szeretnék rászánni, bár nem tudom, hogy hol kezdődnek a fent felsorolt kritériumoknak megfelelő billentyűk. Szeretnék még egy gamer egeret, és egy egér padot is, azt majd a megfelelő topicban megkérdem...
Illetve szeretnék egy egyszerűbb billentyűt is (és egyszerű egeret is), irodai felhasználásra, kb 3-4k szánnék rá. Csak netezésre és gépelésre lenne a klaviatúra, de USB-s vezetékes legyen és legyen rajta Elalvás, Kikapcsoló gomb. Ne legyen túl rövid a zsinór. Színben fekete legyen, fehér felirattal.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Asus ROG Strix Gamer billentyűzet új 6hó jótállás!
- A+ K77B Mechanikus gaming billentyűzet, RGB világítás, Fekete
- Glorious GMMK Pro Black Slate 75% TKL - Barebone, ANSI-Layout, fekete
- FRISSITVE BONTATLAN STEELSERIES TERMÉKEK BOMBA ÁRON! ÚJ, AZONNAL ÁTVEHETŐ!
- Glorious GMMK Pro 75% TKL épített, mechanikus NON RGB billentyűzet - Cherry MX RED, Caribbean Ocean
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest