-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolikaDB
veterán
válasz Kephamos #53251 üzenetére
Ilyen távokra dízel lehet megérné. Pl Golf 3 1.9 TDI. Csak ugye dízel.
Azon nem gondolkodsz, h LPG-s autó? Én is debreceni vagyok, ha ilyen messze kellene járnom, gondolkodnék a meglévő Astra G gázosításán. Ha nagyon érdekel, volt kollegám árulja a G kombiját, 1.6 LPG. 600e ft körül. -
-
zolikaDB
veterán
Legalább őszinte: omega 3.0
-
zolikaDB
veterán
válasz kalapacsolok #53195 üzenetére
Nagyon jó kis autó a C'eed. Pár hónapig jártunk egy kollegával napi szinten 100km-t vele, nem volt baja. Igaz, új "egygazdás" céges kocsi volt. Nekem tágas, pedig 195cm magas vagyok.
-
zolikaDB
veterán
válasz runner 125 #53187 üzenetére
Nem lesz, hidd el. Nekem a beltérben lévő 48 darabos panel erős, de kell is, sokat használom a kocsit hajnalban, és amikor bíbelődök, jól jön. De ki tudom cserélni kisebbre is.
A Skoda Rapid nem egy új modell? Már frissítik is.
-
zolikaDB
veterán
Most mondjátok, h nem nedvesedik a bugyi: [link]
-
zolikaDB
veterán
válasz runner 125 #53140 üzenetére
Gewinde koppig
-
zolikaDB
veterán
válasz Alvin_ti4200 #53136 üzenetére
1.6 benya Octavia nem rossz, a kettes főleg. Érzetre prémium egy G Astrához képest.
Kérdés: a videón mi az a Bosch feliratú doboz? Illetve is is valami elektromos kütyü van a légszűrő előtt: [link]Mod: lehet oltári hülyeséget mondok. Légtömegmérő?
[ Szerkesztve ]
-
zolikaDB
veterán
válasz alienpapa #53010 üzenetére
Sikaflex, vagy a Henkeltől a Teroson Terostat. Én tömítettem vele, de a bomba nem vágja le a helyéről. De le is kaparhatod a maradék betűket és nem lesz ilyen gond. Nekem nincsenek fent.
-
zolikaDB
veterán
Hát, amikor az 1.4 Astrának tolok egy 5-ből 3-at 90km/h körül, van hang rendesen, de legalább húz
-
-
zolikaDB
veterán
Télen a balesetem után kasztnis megcsinálta az autót. Lefújattam vele egyúttal a díszléceket az ajtón, meg a kilincseket. Na, pár napja felfedeztem, h ahogy nyitom az ajtót, és felhúzom a kilincset, a belső részen "kopik" a festés... Mintha hámlana. Ez a balfék mit szúrhatott el? Illetve mennyi idő és milyen tétel 4 kilincs fényezése? Astra G. Ja, díszlécek, és a kilincs fix részei nem hámlanak.
-
zolikaDB
veterán
Nem, ez jó is lesz 5-6 év múlva: Golf 7 kombi
Nekem nagyon tetszik! Az 1.6 dízellel ez a kasztni vajon mennyire alulmotorizált? -
zolikaDB
veterán
válasz runner 125 #52604 üzenetére
Olyan 15 évvel később jött ki, már a G Astrák se nagyon rohadtak!
-
zolikaDB
veterán
Miből látszik ez???
Akartam már kérdezni párszor, h mi ez a kelepelő hang a nagy teljesítményű benzinturbós autóknál?
Illetve kategórián belül egy dízelturbós motor miért nyomatékosabb, mint egy benyás? CS alapján a fenti 200-as is 310Nm volt. 1.4PDTDI Audi motor meg 195Nm, a többiről nem beszélve...[ Szerkesztve ]
-
zolikaDB
veterán
válasz Dr.Zoo #52256 üzenetére
Gigakemény hirdetés a használtautóról, Merci kisbusz: [link]
Ha elkelne, akkor a szöveg:
"Gondold el ahogy 90-el megy a team Ozora felé az M7-n. A hifiből a BobaKroma-Kromega dübörög. Mindenhonnan dől a meleg de szerencsére a meszkalin mellett ott van a DC12/24, hűtőtáskában a hideg meggyes soproni. Ilyenkor legalább van időtök elábrándozni azokról az örök édes hűvös estékről mikor az angyalföldi lomtalanítások hulladék kupacai között korzóztatok. fel-fel rémlenek azok a megvető pillantások a Tesóktól amikor Ők is rádöbbentek, hogy a dupla ágyat is elbírta a tetőcsomagtartótok, és a tágas hátsótérben ott villog 6 Lehel hűtő! Magabiztosságot és határtalan örömet okoz, hogy bármekkora utánfutóval is betudtok vágódni a kis jobb kezes utcákba és a rendőr sem csesztethet hiszen bármikor beaktiválható az OSB térválasztólap. Egy biztos, Tudtok élni Gecz. hamisítatlan Mercedes Elegancia! Ilyen életérzés árnyékában eltörpülnek a múlt technológiai gyengeségei, csak a bő 8 lityós fogyasztásra tud fókuszálni az ember miközben öregesen rádől a megdöntött kormányra. Kit érdekel a válság amikor mindezt egy szabad-rablás korabeli emelvényről szemléli az ember! De már tombol a Rave Ozorán, pár megvető pillantást vettek a sátrasok tömegére miközben magabiztosan fújjátok fel az ágyat a raktérben. Menők vagytok, igazi nagy ágyúk! A graffitivel azért óvatosan, a túl sok rózsaszín Peace jel nem sugall majd keménységet a pesti utcákon! Amivel majd büszkélkedhettek a fesztiválon: - Frissen karosszériázva - Friss kuplung, fékek, olajcsere, megbízható működés - Pöcc-Röff Vazeg. még télen is. Ezek után ne légy kicsinyes, ne alkudozz, ha Sprintert szeretnél akkor állítsd magasabbra a minimum árat, hamár értékhez jutsz, írasd a nevedre és a barátságunkat ne rontsuk el a részletfizetéssel sem. Amint Te is tudod: Igazán csak a csúnya nőkbe szerelmes az ember. itt is a kisebb szépséghibák adják meg az egésznek a romantikáját. Szeresd, vezesd, vagánykodj bátran. hiszen: ha van kocsid, lesz csajod. Original Pussymagnet! Cserélhető Floridai apartmanra, 6 személyes tévés Jakuzzira, Svéd örömlányra, Duna-panorámás belvárosi nagypolgári lakásra, 8-10 koncessziómutyira. The Business of The Year!" -
zolikaDB
veterán
válasz DeFranco #52250 üzenetére
Na látod, pont ez az...
Komolyan mondom, nem hiszem el... Dolgoznak a fiatalok, szó se róla. De ne b.ssza már meg. Vkinek meg kell termelni annak az árát, h egy 2x éves fiatal srác, aki esztergán dolgozik (jelzem, egy marékban elfér-méretű, mennyiségű, értékű cuccokat gyárt) Golf 6 GTI-vel jár.
Mentalitás? A műhely kb 100-150 nm alapterületű, 10 géppel és járulékaival, büdös, olajgőzös, mint a dög, a magyar munkavédelmisek szarrá keresnék magukat a szabálytalanságokon (ugye-ugye, precizitás...). A srácok meg a retkes, olajsáros ruhában bevágódnak az új/szép autóba és go home. És ez nem az első hely, ahol ezt látom. Megoldatják izomból. -> adott darab megy x percet, kollega megcsinált vagy 100-at egy műszakban, maradt 40. A géprakós német 38-at hagyott a magyarnak, kvázi az ő műszakjában állt a gép. Engem 8 órát vártak azzal, h a német által megírt programot még egyszer ráengedjem a darabra, mert nem vitte a méretet.
Akkor miről beszélünk?MÁSIK, ON TOPIC: Audi A2 1.4 PDTDI motorral hogy szuperál?
-
zolikaDB
veterán
válasz DeFranco #52246 üzenetére
A németek is szorgalmasak, meg precízek, blabla......................... Sírnátok, ha látnátok, mi megy egy-két műhelyben idekint..... Ha nem lenne jónéhány szakképzett vendégmunkás (nem a török mindenesre gondolok), akit a pénz hajtott ki, érdekesen festenének, így a világháború után pár évtizeddel.
-
zolikaDB
veterán
Nem ide tartozik, csak sokan vagyunk itt, sokfelől!
Van aki, nagyon perfekt Pestből??? (helyismeret) -
zolikaDB
veterán
válasz MunezXBK #52015 üzenetére
Erre gondolok! Kicsit más az összhatása is az autónak, mint itt Európában.
-
zolikaDB
veterán
Urak!
Konkrét kérdésem lenne! Hol tudok vásárolni Opel Astra G-re Chevrolet Astra G hűtőrácsot? Sehol nem találok... -
zolikaDB
veterán
Kollegának van egy Focus MK1 1.8 TDDI autója. Győr - Bayern útvonal megtörtént ma délelőtt. A féltengely vonalában tiszta víz folyik valahonnan. Mi lehet a kocsival?
Otthon is, itt is 30 fok van árnyékban, nem nagyon klímázott vele. -
zolikaDB
veterán
Urak!
Ha a belső levegő keringetőm nem jó, akkor a klímatisztító spray-t a hajamra kenhetem? -
zolikaDB
veterán
Én Netrisknél játszottam le a dolgot, a kárelőzménnyel volt gondom nekem is, de erről cikkeztek az indexen, h nem egyéni dolog.
Ja, A0 után 2 szintet léptem Mondtam, h ez nem így van, erősködtek, h az előzménybiztosító ezt igazolta le. Pár ezressel olcsóbb, de ez nem az én reszortom. Mondom, OK! -
zolikaDB
veterán
Urak, mit ajánlanátok:
- műszerfalápolásra, amitől nem szöszölődik olyan gyorsan, nem vonzza az apró porszemeket, de szép fényes marad? (szilikon ugye felejtős, a Clin lehozza a porszemeket és tiszta is lesz, de nem tart soká és matt a felület utána)
- mosás utáni kasztniápolás, amitől szép fénye lesz a fényezésnek? Esetleg ezzel jók a tapasztalatok? -
zolikaDB
veterán
Laraxior: kérdés, h Magyarországon lehet-e lepapírozni USA-ból behozott verdát? Németben lehet, és onnan tovább haza, ahogy én tudom. Vagy eleve német kocsit nézel? Másik dolog, hogyha kicsit öregebb lehet, akkor veteránként még kedvezőbb.
Egyéb 1: valakinek valami tapasztalata Toyota Hybrid-del? Lehetőleg az 1.8 benzin + villanymotor Prius/Auris.
Egyéb 2: anno fater sokat dolgozott Észak-Németországban, ADAC klubtag volt, útja jó részét német területen tette meg, Magyarországon meg ha gond lett volna, ugye azt megoldja.
Nos, ha csak az osztrák határt hagyom el max 100km-el, akkor melyik autóklubot érdemes megtámadni? Illetve érdemes-e? Kínálnak-e olyan szolgáltatást ésszerű tagdíj ellenében, h megérje belépni? És ha igen, melyikbe? Magyar klub tud-e érdemben és a fentieket figyelmebe véve segítséget nyújtani, ha valami baj történik a pályán?
ADAC-ra azért nem gondolok, mert utam nagy része itthon és Ausztriában történik. De a bejelentett lakhely Németországban lesz... Szóval, mit tegyek/tehetek/érdemes tenni ezügyben?
Egyéb 3: vettem ablaktörlő lapátot. Bosch. Kiváló. Tűzre a teszkós szemetekkel!! -
zolikaDB
veterán
Sose gondoltam volna, h idáig jutok... Ilyen tesztek után böngészek: Toyota Prius HSD - HYBRID
És egy autókupec videó: [link][ Szerkesztve ]
-
zolikaDB
veterán
válasz Napfénysüti #48536 üzenetére
Dettó így vagyok vele!!!
runner 125: gratula! Adatok jöhetnek!Valami Valeot leakasztok holnap, vagy ha esik az eső, akkor 400km alatt pályán kiderül, h mi legyen. 6-7k fölé nem mennék...
-
zolikaDB
veterán
Nos emberek, gáz van...
Vettem Liqui Moly-t, letakarítottam a szélvédőt vele. Gondolom, jött is le vmi, mert sárgás volt törölgetés után a rongy.
De. A vadiúj flexibilis ablaktörlővel is felfelé homály, lefelé tiszta (na jó, 1 hete van fent). Ha kevés az esőcsepp, susog. Olyan felfelé, mintha szétkenné a vízcseppeket. Nem súlyos a helyzet, csak zavaró.
Nem drága lapátokat vettem, 2400Ft volt a pár. A gond az, h ez a márka egyszer már bevált, valami Nexus, vagy mi, de most szarakodik... Az előző pár Metróssal is ez volt a baj. Nem azért vettem olcsót, h spóroljak, hanem azért, mert ez már egyszer jó volt.
Ilyenkor mit lehet tenni? Verjek 5-6-8e Ft-ot egy Valeo-ba? Vagy elképzelhető, h a Liqui Moly nem használt? Vagy szar lapátokat sikerül vennem. A wax-os autómosós kaland már vagy 2 hónapja volt egyébként...
MunezXBK: ilyen körülmények közt nem merek venni még Rain-X-et. -
zolikaDB
veterán
Nekem ez újdonság, de emiatt maxirespect a Skodának, és ezzel nagyon megnyertek engem, ha "arra" kerülne a sor: Twindoor
-
zolikaDB
veterán
válasz Bigemperor #48368 üzenetére
Ahol kedvezményed van... Unix, Láng, Bárdi...
-
zolikaDB
veterán
válasz szőröscica #48330 üzenetére
Sőt mi több. Kombit vezettem, kézi váltóval, 1.6 dízel -traktor- motor. Sehova nem ment, olyan 4000 körül kezdett élni.
-
zolikaDB
veterán
Szar már, h minden X-edik hsz.-ben felmerül az a mondat, h 'ebben nem ennyi van', vagy 'visszatekert'... Takony egy ország. Persze németben is vannak cifra dolgok, de ott legalább felismerték a problémát és elkezdtek tenni ellene.
-
zolikaDB
veterán
Valaki próbált már első generációs Auris Hybridet?
-
zolikaDB
veterán
Volt náluk egy lexus. A Winklerék agyondícsérték, mert mostanában kicsit kooperálnak csontiékkal, aztán egy Égéstér v milyen című TC-s rádióműsorban leadták, h vki megkereste őket, aki ismeri a verdát, h dobtak arra molotov koktélt is. Szóval annyi, h ott is lehet venni olyan autót is, amnek maga az utolsó tulaj se ismeri az előéletét, lehet csonti se, vagy éppenséggel nagyon jól ismeri, de lehet olyat is, ami, mint írtad, OK.
-
zolikaDB
veterán
válasz whitezo88 #48044 üzenetére
Annak az ugynek nem tudjuk, mi lett a vege... De a szerviz huzta a szajat, meg kokanyoltak a verdat.
TMC: itthon nemsok mindenre valo, ha jol tudom, bejelentes alapjan mukodik, de kakilnak ra. Nemetorszagban sokkal nagyobb haszna van. Kell, h a GPS tudja a TMC-t, illetve egy plusz antenna is kell hozza. -
zolikaDB
veterán
válasz KonzolKartel #47927 üzenetére
Nekem volt egy ilyen problémám G-nél, igaz manuál klíma, beszart a computerem végleg. Nem vezérelte a klímát. Minden rendben volt, gáz, stb, csak hideg nem jött. Computercsere után újra hideget fújt.
[ Szerkesztve ]
-
zolikaDB
veterán
válasz KonzolKartel #47925 üzenetére
Ugyanolyan hideget fúj, vagy csak fúj valamilyet? Digit klíma, vagy kézi?
-
zolikaDB
veterán
Nem tudom... A benzines Avensisekkel elvben nem szokott baj lenni, népítélet alapján a 2.4 VVT-I azért kajál városban rendesen, országúton 7-8L körül. Én dízel Avensist, első generációsat ismerek személyesen, a bele puritán, de a nyomaték kárpótol. A második generáció sztem rendben van, a harmadik gyönyörű, de engem zavar a könyöklő magassága.
Mazda. Ismerek olyan dízel 6-ost, h 2 éves kora ellenére majd széthullt. Kollegám most vett egy olyan korút, amit te néztél ki, nagydarab vagyok, de azt a kocsit még én is tágasnak éreztem. 2.0 benzin. Nagyon jól megy, jó vezetni, a váltó meg egy álom. Egy klikk fel, 1-es, egy klikk le, 2-es. Precíz, az, h rövid úton jár, nem kifejezés. És a beltér nagyon megnyerő, igényes, a csomagtartó hatalmas és jól pakolható. Német-osztrák-magyar pályán jár vele, nem tapossa ki a belét, 7L körül eszik.
Accorddal nincs tapasztalat.
Ja igen, footy fórumtársnak van ilyen Mazdája, autóhifi topikban megleled.[ Szerkesztve ]
-
zolikaDB
veterán
válasz MunezXBK #47838 üzenetére
És ez komoly, h működik? Nem kamu? Letakarítom alkoholos ablaktisztítóval a szélvédőt, ezt felhordom rá és csoki, örülök? (amúgy itt Debrecenben 3000 HUF körül van) Nem olyan, mint a páramentesítő, h jó-jó, de szar?!
Am ettől még nem tudtam meg, h mi a franc baja van az ablaktörlőmnek[ Szerkesztve ]
-
zolikaDB
veterán
Vettem a téli szezon után nyárra is ablaktörlőt. Ilyesmi, csak Metrós, 1500 volt egy pár, tavaly nagyon elégedett voltam vele, de a tél -gondolom- megette, mert nyikorgott, nem törölt rendesen, csíkozott.
Namost, az új se tökéletes....
Mitől?? Ha csak pár csepp eső van rajta, "súrol"... Anno volt egy (gépi) mosás, amikor talán viasz került a szélvédőre, de többször is volt azóta Clin-nel letakarítva. -
zolikaDB
veterán
neduddkinak: [link] Ez már faja kis tojoda. A 2.4 és ezen motor között mi a lényegi különbség azon a 20LE-n kívül?
(#47789) Integra: ilyenkor (is) szégyellem, h a Kápát medence ezen táján születtem... Bár nem derül ki, mi a baja, de az a tipikus parasztbajszos "kicsirigó", aki miután körbejárta a gazdaságot, megveri az asszonyt, majd folytatja a kocsmában...[ Szerkesztve ]
-
zolikaDB
veterán
Urak!
Ezen a videón van egy (török?) Focus MKI. A fényszóróban az index körüli búrarész hogyhogy sárga? Festett, fóliázott vagy gyári....? Passatnál láttam még ilyet (tuning), de nem tudtam eldönteni, h milyen kiadás, hisz a szélességjelző is ott volt a kocsin. -
zolikaDB
veterán
-
zolikaDB
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Spórolós topik
- Androidos tablet topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Google Pixel topik
- HTPC (házimozi PC) topik
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- További aktív témák...