Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dízelracer

    senior tag

    válasz mycso #6952 üzenetére

    Tegyük fel gipsz jakab a 40-es táblánál magából teljesen kikelve közveszélyes őrült módjára kőkemény 43km/h-val száguldozik. Bemérik félreállítják megbüntetik. Rá 3hónapra jakab barátunk átmégy egy sárgán amit a rendőr természetesen pirosnak lát. Nem ismeri el a szabálysértést mivel sárga volt nem piros. Azonnal kezdhet gyűjteni az akár 150k-s büntetésre mivel a renitens magatartásával "akadályozza az eljárást" és különben is, hogy képzeli, hogy nem húzza be fülét farkát a rendőr előtt.

    "Az ötezer forintról induló helyszíni bírság maximuma 50 ezer forintra emelkedik - a jelenleg kiszabható 30 ezer helyett -, de ha valaki több okból is büntethető - például nem használta a biztonsági övét, és kézben tartott mobiltelefonnal vezetett -, a díjtétel másfélszeresére emelkedik."

    Aha értem. Vegyünk egy példát. Megállít a rendőr. Nem ég az egyik lámpám és öten ülünk a kocsiban de csak négy láthatósági mellény van a csomagtartóban ráadásul még a rendszámtábla is olvashatatlan mert tél van és felcsapódott a sáros latyak amit nem volt kedvem 25kilométerenként ledzsuvázni. Ez ha jól értem már bőven kimeríti a több okból is büntethetőség fogalmát amiért ha nem tetszik a pofám a rendőrnek vagy épp nem cidázta le előző este az asszony simán háromszoros büntetést fizettet velem "mee ez a tőővény kedves uram".

    És csodálkoznak az öltönyös pingvinek, hogy szabályosan menekül ebből az országból minden fiatal. Magyarország én így szeretlek... :U

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák