- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- BIOS frissítés
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Gaming notebook topik
- Videós, mozgóképes topik
- Apple asztali gépek
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
footy
addikt
válasz SzlobiG #186788 üzenetére
Igen, isuzu alapu megbizhatosaga nem rossz, de eleg hangos es nyersen jar a motor, ill. erdemes a 130 lovasat nezni, az nem annyira hajlamos fulladasra.
Az 1.7nel az izzitogyertya csereje szokott meg cumi lenni, mert a ceruzavastagsagu gyertyak hajlamosak beletorni. Erdemes olyan szervizzel csinaltatni, akinek mar van gyakorlata a csereben.
A valtohibat tultoltessel meg lehet elozni, de valahogy 2010-11 korul jott az M32 ujabbik generacioja, ami mar sokkal kevesbe problemas.[ Szerkesztve ]
-
sch_a
addikt
A 2. generációs mazda 6 milyen? Rohadós az is? Elég olcsón mennek, szóval gondolom igen... Én 3-as mazdám nagyon szeretném, ha nem zabálná a rozsda.
-
Drughi
addikt
Üdv,
Sokda Octavia 2, 2010-es évjárat körül, milyen benzinessel szabad nézni?
Ha jól tudom ebbe van a VW konszern beteg 1.2-es TSI-je, amit csak valamikor 2011 után javítottak.
Sima 1.4 /1.6-os benzines? Vagy inkább az 1.4 TSI? -
-
Dare2Live
félisten
válasz bandus #186807 üzenetére
Új autó vásárlók "98%" nem tud róla. A maradék 2% túlnyomó részét 20+éve megnyugtatja a "új generációt már nem érinti" szöveg. Használt vásárlók pedig kutyát nem érdekelnek.
Erről még az egyterű, kombi kihal, visszaszorul a dizájn SUV/Crossover előretör jut eszembe.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
MrSealRD
veterán
válasz Dare2Live #186808 üzenetére
Az a vicces, hogy 2 éve ezt linkeli mindenki mindenhová...hogy még mindig rohad a mazda...
Nézzük már meg a többit? De forduljunk meg... szerintem nem minden Yaris olyan mint a tied...
Szerintem bármely típusból lehet olyat előrántani, hogy valahogy nem sikerült olyan jól aznap a gyártásnak.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
alázógyík
addikt
válasz kisza25 #186810 üzenetére
A Mazda 3/6 fórumon olyan mennyiségű olajzabáló és rohadó autót lehet olvasni, látni, hogy az elképzelhetetlen.
Ettől függetlenül újonnan biztos jók. Valakinek.
Mi újonnan vettük, és nekünk is 200K körül elkezdett enni 4-5l olajat 1000km-en. Jaa, és azt hiszem 2x kellett kuplungot és 1x váltót cserélni. -
Ádám16
addikt
Vajon ugrik a gari egy alvázvédelem után új autó vásárlása esetén?
Valaki írta itt, hogy Focusnál mondták neki, hogy marad a gari... akkor már a Mazda is megtehetné ezt igazán, ha ilyen szar a felületvédelmük.alázógyík: Részemről egy előnyük van: gyártanak MX5-öt, és szépésjó 6-ost is (na meg az új 3 is mese, de annyiért inkább a 6). Amúgy a rohadás engem is aggasztana új autónál.
Viszont NB tulajként azt mondom, hogy megéri ezt a márkát választani. Ha volt gazdájuk/igényesen rendbe lett rakva az aljuk, nagyon megbízható autók, ahogy olvasok róluk. Jó őket vezetni, szépek, megbízhatóak (főleg a szívóbenzinesek), jól fogyasztanak.[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
válasz kisza25 #186810 üzenetére
Nekem is van rozsdám nem tagadom... de 15 évesen már nem kuriózum...
Csak azért érdemes helyén kezelni a dolgokat. 234K km felett nincs olajfogyasztásom és szépen gurul...kopó fogyó költéseim voltak... Most az, hogy szar az út, és eltörik a rugó...hát istenem....
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
kisza25
félisten
válasz MrSealRD #186814 üzenetére
Ok csak van olyan autó amin nincs rozsda 17 évesen
Szombaton ügyfél hívta rozsdásnak a mazda 6-ját és mondta, hogy 1,5 liter olaj/100km
Nekem aztán mindegy, mazdám még nem volt, de ha lesz, tutira aláfekszek
Az ibizám alján sincsen rozsda, csak a kipufogón, az nemsokára cserés lesz szerintem, majd kap egy lájtos sport dobot.[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
MrSealRD
veterán
válasz kisza25 #186815 üzenetére
Szép...de 1db 2003-as Golfból én nem fogok általános mintát képezni a teljes 2003-as Golf állományra... Viszont az teljesen valid, hogy alánézés nélkül Mazdát venni...nettó hülyeség.
Ez az olajfogyás...ez nem márkaspecifikus...lásd Ecotec... Meg amúgy én megnézném, hogy milyen csereperiódus meg milyen bánásmód mellett alakult az ki...
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
kisza25
félisten
válasz zoo8800 #186816 üzenetére
Ő mondta, lehet 1000km-re gondolt, de 100-at mondott. Igazából az is sok, mert 15 liter/10000km, na mindegy.
A golfot most néztem pont júniusban lesz egy éve, hogy cserélve lett az olaj, nem hiányzik belőle, de szép fekete, sokat megy helyben.
Az ibiza alja olyan, mint a golfé, de mondjuk csak 10 éves, az olajat még nem tudom mérni, mert csak 500km-t mentem vele csere óta, azóta nem hiányzik belőle
A tipo 10000 km alatt evett meg 3dl-t, de még bejáratós volt.Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
-
parandroid
félisten
válasz tboy93 #186820 üzenetére
200k km környékén, pláne fölötte bármi eheti az olajat, vagy lehet rozsdás. Akármelyik márka fórumát nézed. Ugyanígy bármelyik gyártótól fogsz találni példányokat, aminek kutya baja, mert vigyáztak rá, normálisan használták, és rendszeresen szervizelték. Saját tapasztalattal meg max annyit tudok hozzászólni, hogy én még nem találkoztam ilyennel, de az is tény, hogy az elmúlt 20 évben nem volt 150k fölött futott autóm.
Nem értek hozzá, pláne nem akarom szerelgetni, inkább veszek újat, vagy kvázi-újat, megkapja a szükséges törődést, meg a szervizlátogatásokat, cserébe sosincs velük sose semmi egyéb gondom egy-egy kiégett lámpán, elkopott ablaktörlőlapáton, kiürült ablakmosón, esetleg néha egy defekten kívül.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
SzlobiG
félisten
Nah a "rozsdás" fókát el is vitték, úgy látszik sokáig agyaltam jó vétel volt az, vagy nem kellett volna belinkelnem sehova. Mind1 megúsztunk egy alvázvédős munkát.
[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
Ha pluszban odaírják, akkor persze, meg valamelyest lehet is ebből következtetni az új Jazz motorjára. Csak arra próbáltam rávilágítani, hogy ez az 5 betű önmagában nem mond semmit, mert szó szerint mindenre ráírják, ami nem karbis (pl. erre az 1985-ös CRX-re is).
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz parandroid #186821 üzenetére
Vannak azert ismertebb szeria hibas tipusok (8gen 2.4 accord, mk4 mondeo 2.0 benzin, 1.6 ecotec astra stb.)
-
SzlobiG
félisten
Carnext-et iseri valaki? Megbízhatóak? Ahogy látom lízinggel foglalkoznak lejár a lízing aztán értékesítik az autókat. Elég korrektnek tűnnek...
-
footy
addikt
válasz SzlobiG #186822 üzenetére
úgy látszik sokáig agyaltam jó vétel volt az...
Regen en is progogtem ilyenen , nyugodj meg valoszinubb az hogy egy palimadar elvitte atnezes nelkul.
Carnext:
Ausztriaban eleg jo velemennyel vannak roluk, de en meg autojukat nem lattam mert nekem a telephely messze van(Becs). Ahogy irod lizingbol visszavett max5eves autok.[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz tboy93 #186824 üzenetére
Igen, 1,6 ecotec astrát 8 év / 110k km-en keresztül vezettem, rendes olajcserén kívül egy csepp olajat sem kért sose. Cégnél akkoriban 10-15 db 1,4-es volt belőle, 200-250k körül futottak az életciklusuk végére, egyik sem ette az olajat, szóval ja, minden ecotec astra szar, sorozathibás hulladék, már akkor sem szabadott olyat venni.
Mondeot, Accordot nem ismerem, de gondolom ott is ilyesmi a helyzet.
Jellemző módon amúgy az ‘olajevős’ ecotec astra után átültem egy ‘rohadós’ mazda 5-be, bár közel 6 év, és 90k+ km után sem sikerült rozsdát produkálnom rajta, úgyhogy most lecseréltem egy mazda 6-ra, ezzel most már csak összejön. Valamit amúgy biztos nagyon rosszul csinálok.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Kickass
őstag
válasz SzlobiG #186825 üzenetére
LeasePlan-es autók, annak minden előnyével és hátrányával.
A nagyobb baj, hogy a telepük még mindig zárva van és hiába a 14 napos visszavásárlási garancia amit igérnek, én látatlanban nem vennék autót.
Pedig náluk én is megnéznék közelebbről egy két modellt.[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz parandroid #186827 üzenetére
Ne cseréld le, tartsd meg 10 éves koráig
6 évesen nincs rozsda egy autón, az nem érdem, az lenne a normál[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
Dare2Live
félisten
motoroknál motorkód a minimum amiről vmennyire ítéletet lehet mondani.
Ilyen pl az általam néha emlegetett 1szfe/2szfe ami tipikus örökélet+1nap és ellenpédának ott az 1krfe vagy az 1nr-fe amit bármennyire babusgatnak enni fogja az olajat és nem lesz olcsó a generál.
De sok esetben a motorkód se szentírás kell mellé az év is.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
hamár írta vki a Jazzt tessék mindenkinek leülni kint az új árlista.
7misi a fapad.... [link]
Új yaris árak se szépek de ez csúnya. Persz értem 355ft az euro meg 3dlel kevesebbet eszik de akkor is...
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz BigBlackDog #186837 üzenetére
Össze kéne lőni felszereltségeket. Trend volt a korábbi manual légkondis fapad 4.7ért. Ez lett 7misi... de még a új 7.4misisben is manual a légkondi...
Én elegancét néztem abban már van digit klíma az 5.5volt összel (most listán 5.7) abból lett az exe 8misiért.
-
parandroid
félisten
válasz máyköl #186842 üzenetére
Egyrészt 10%-ot zuhant a forint egyetlen negyedév alatt, másrészt manapság alapból adnak egy közepes felszereltségben 4 elektromos ablakemelőt, amiből 10 éve kettőért kőkemény felárat kértek, a másik kettő meg nem is volt rendelhető - csak példa a trend szemléltetésére.
p
-
rbalint88
addikt
válasz parandroid #186843 üzenetére
Szerencsere az a 10ev volt 20 is, de inkabb 30
nyilvan a felszereltseg bovulese is hozza magaval az autok dragulasat, de nem kell azon se csodalkozni, hogy egy mostani VW Polo egy husz eves Golf arszinten van, mert meg is nott akkorara es tobbet is ad alaparon. -
alázógyík
addikt
Azért nem kell hanyat esni attól, hogy széria a 4 elektromos ablak. Max. a német fapadhoz szokottaknak.
-
Dare2Live
félisten
Jól hasonlítható a Jazz lista. Ott a régi és az új.
Tavaly összel digitklíma, ülésfűtés 5.5. Most uez 5.8 arra a pár darabra ami még van. Új 2020as jazz konfigurátor is ott van. Amiben benn van a digitklíma ülésfűtés az 8misi.
ÉS nem lett nagyobb.
Mondjuk engem a trend ára sokkolt a manual klíma fapad metál nélkül 7misi... Annál olcsobb nincs.Crytec210: Vidd oda a bringád autóval és rakd be. Ha befér jó ha nem nem.
[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz alázógyík #186846 üzenetére
Nekem német van, fel le automata mind a 4db ablak és egy ibizáról beszélünk, a kia hyundaiba a vezető oldali lefele automata, de felfele már nem és szerintem nem is tudsz kérni felfele is automatát 4x ceed/i30/rio./i20 vonalon
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- AliExpress tapasztalatok
- Sorozatok
- BIOS frissítés
- Milyen notebookot vegyek?
- Befagy az egész gép
- Call of Duty: Black Ops 6
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja