- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- BIOS frissítés
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
roberto211
őstag
válasz bitpork #114650 üzenetére
Mostani nem de a regi nekem is rozsdásodott.
Hogy a fiesta miert nem rozsdasodott...passz.
Gondolom nem volt az oldala totalkarra lebontva h az alapszín fehér volt és utólag fényezték. User mondta hogy nem volt törve. Bár bal eleje nekem is fura.
Szerk: na megtudtuk hogy az alapozó rajta maradt
[ Szerkesztve ]
Range Rober Evoque///iPhone 12 Pro max
-
userxy
őstag
válasz bitpork #114653 üzenetére
Ne fantáziáljátok túl.
0 km óta ismerem a kocsit a tulajt és a karc történetét is.
A kocsi meg azért nem rohad mert kábé az elmúlt 5 évbe még esőt se látott.
A leghosszabb út amire mentek vele heti kb 6 km a pennyig meg vissza. Az is csak napsütötte tiszta időben.
A tulaj kábé 6 hónapot van itthon nyáron és télen meg Franciao.-ban. Az elmúlt 2 évben meg haza sem jött semennyire.
És már nem is fog mert ágyhoz lett kötve 80 évesen Ezért akarná eladni
Ja amugy meg csak a képen tűnik fehérnek. Valóságban alapozó szürke színű a karc
Tehát a kérdésem még minidg fent áll.
Ha 200 ezer - ((a javítási + átírási + forgalomba helyezési költség)) árán megkapnám? Az úgy megérné ?
Vagy ti a 200 ezer helyére maximum mekkora számot írnátok míg megérné ?
[ Szerkesztve ]
-
-
roberto211
őstag
válasz userxy #114655 üzenetére
Ha valóban szép állapotú lesz tehat hibatlan akk max 280 mert 350ért mennek kb olyan fiestak amibe akad szervo ,ez meg az ,stb.
Én helyedbe oldalt is megcsinaltatnam a húzást. Nagyon csúnya tud az lenni plane forgalomba ha elsőre az vehető észre rajta h "figyeld mar milyen lepusztult ...". Mert hiába h nem lesz lepusztult meg jo muszaki allapotban lesz de a húzás alapján ez szűrhető le. Ha veszel saját magad egy autót akkor nézzen is ki valahogy. Ápold,gondozd,stb. Hidd el meghálálja Cserébe szep is lesz.
280at ér meg max úgy h tényleg csili vili. De 200 lenne a legjobb tehat annyit amennyit te mondtál. Minél olcsóbb annál jobb.
[ Szerkesztve ]
-
userxy
őstag
válasz roberto211 #114658 üzenetére
Ja ez nem nekem lesz.
Én szervó és klíma nélkül kizárt, hogy vennék autót
Az öregem akarná magának.
Én meg akkor megkapom a megane-unkat Megane 1. classic 1.6 v8. 1999. 147k km első tulajdonos az öregGarázsban tartott, hibátlan.
-
szőröscica
addikt
válasz roberto211 #114658 üzenetére
Szaladgálós verdának ki a fenét érdekel, hogy karcos? Inkább vegyen egy tank üzemanyagot a javítás árából, vagy vigye el a csaját egy normálisabb étterembe.
-
roberto211
őstag
válasz szőröscica #114660 üzenetére
Hát nem tudom ... Nem vagyunk egyformák.
Én azt se tudom elviselni ha sokáig piszkos nem hogy még alapozóig lehúzott lenne
Hiába h szaladozós lenne a fiesta de azert akkor is nézzen ki valahogy.
Userxy: Megane az jó kocsi. Ha jól sejtem az a facelift előtti még ha 8v. De az sem rossz. Szép kis auto. Kenyelmes legfokeppen.
-
userxy
őstag
válasz roberto211 #114661 üzenetére
Igen igen az.
-
szőröscica
addikt
válasz roberto211 #114661 üzenetére
Bezzeg a klímádat nem akartad megcsináltatni.
Egy ilyen árkategóriás autónál teljesen felesleges az ilyen esztétikai hibákat javítgatni, néha le kell mosni, és biztosítani, hogy műszakilag kifogástalan legyen.
-
roberto211
őstag
válasz szőröscica #114664 üzenetére
Klíma az nem befolyásolja se a műszaki állapotot se az esztétikait
Amugy jovoheten ha otthon leszek elkezdek keresgélni kompresszort. Mire kesz lesz mar nem is kell használni....az a szép.
-
szőröscica
addikt
válasz roberto211 #114665 üzenetére
Mégis mit befolyásol akkor az autóban egy hibás alkatrész, a lelki állapotát?
-
roberto211
őstag
válasz szőröscica #114666 üzenetére
Szerinted mit befolyásol a klíma?
Az üzembiztos működést esetleg ? Vagy esetleg szétroncsolja a futóművet?Vagy mit azon kívül hogy nem gyulladsz meg a 40fokban?
-
rbalint88
addikt
válasz roberto211 #114667 üzenetére
szerintem 35fok felett a klíma biztonsági extra, mert a napsütötte kis konzervdobozodban úgy lelassulnak a reflexeid, hogy naptárban lehet őket követni. na ezért nem mindegy, hogy van-e klímád vagy sem.
sőt, ha kint állt a napon pár órát, akkor lesz benne 70 fok is. utána frissiben egy autópályás menet, ahol nem annyira kellemes a lehúzott ablak és máris naaaagyon tudnál örülni egy működő klímának... -
roberto211
őstag
válasz rbalint88 #114668 üzenetére
Na ez igaz látod,így már mindjárt más. Ezért nem mentem kocsival múlt héten egy hétig
Egyszerűen nem vitt rá a lélek se semmi h beuljek ebbe a melegbe.
De csak szeptemberig tudom így variálni az idobeosztast utana mar nem en diktálok így kénytelen vagyok megcsinaltatni mindenképp mert városba fogok járkálni eleg sokat ha minden igaz , ott meg a melegbe 40+ fokba ülni 13ker fele eleg durva lenne. Plane délután.
[ Szerkesztve ]
-
aero.
veterán
válasz roberto211 #114617 üzenetére
Na ezt nem értem a flakon méretű blokkokban, arányosan elég sok az a 7,45 liter. Megkockáztatom, hogy ennyivel én is tartom a tempódat, ok, nagyon max legyen 8 liter.
-
roberto211
őstag
válasz aero. #114671 üzenetére
Pont azert sok mert kis motorral rendelkezik. Vagyis, régi kis motorral.
Új kisköbcentis motorok ugye mar nem esznek ennyit.
De itt ahhoz hogy menjen hajtani kell.
Ha hajtod akkor meg eszik rendesen.Egyszeru a történet
114673 aero: Hát legközelebb nem veszek literest az tény. De nincs vele amúgy bajom, meg motorjahoz kepest megy is csak hat igen. Ha nem 4esbe tolod az 50et akkor bekéri a 7,5et. De ezután se fogok 2literesnel nagyobb motorral rendelkező verdat venni Japánnál maradok az sztem tuti, max 1.6al. Ha mazdanal döntök majd akkor ott 2literes lesz.. De ez majd jövőre aktuális sztem
[ Szerkesztve ]
-
aero.
veterán
válasz roberto211 #114672 üzenetére
Konklúzió: nagyobb motorral szerelt autót kell venni
-
rbalint88
addikt
-
t1
addikt
válasz Kornel #114670 üzenetére
Kb én is ennyit, lehet élni nélküle, Mazdában van egyik legjobb döntés volt, hogy nem vettem olyat amiben nincs, 25 fok felett be kapcsolom, sokkal nagyobb a komfort érzet nem zúg be a szél és hűvös is van .
Roberto:
Amúgy te nem tudom, hogy vezetsz, de katasztrófa a fogyasztásod, szintén 1.0-val járok dolgozni 5-5.3 között megyek vele kb 70%főút 30% város arányban 2x18km
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
Hát most mar en sem tudom,lehet valami baja van kocsimnak akkor
5,3at max akkor fogyasztana ha tolnám..Aki épp összetörte 1.6 sedanjat Ő is mondta h 6,2-6,5öt evett az 1.6 sedan ami jóval erősebb. De mondjuk Ők joval enyhébben is tolták általában.
Te melyik kútnál tankolsz amúgy ?
Amúgy muteromnak régen 96elotti gl swiftje volt mikor tanuló volt, neki sikerült párszor levinni 4,8ra . De 5 ,5 fölé soha nem ment.
De mondjuk ezzel a 7,4el nincs sok bajom csak litereshez kepest sok egy kicsit.
-
Dorien
veterán
válasz oliwire #114610 üzenetére
Az is, meg kb. egy luxushotel a régi Swifthez képest. Egy kombiba pedig pakolni is lehet rendesen. Szerintem az F Astra az a szint, ami alatt nem érdemes autót venni, csak ha fillérb@szás megy a köbön. De akkor is inkább egy szívódízel F Astra. Lomha, de alig fogyaszt...
[ Szerkesztve ]
Wherever you go - go with all your heart.
-
Dorien
veterán
válasz roberto211 #114676 üzenetére
Manuális klíma minden autóban van. (Letekered az ablakot. )
Nekem soha nem volt igazán szempont. Azt a pár hét kánikulát kibírom, azt leszámítva meg nem számít sokat. Viszont a fűtés és a ventilátor működjön rendesen.[ Szerkesztve ]
Wherever you go - go with all your heart.
-
t1
addikt
válasz roberto211 #114679 üzenetére
Agip vagy Lukoil.
7.4 persze , hogy sok az 1.5 Mazda klímával nem eszik ennyit
-
hobizoli
nagyúr
több drón kell ;P
-
nagyúr
válasz runner 125 #114638 üzenetére
A pajero nagyon jó kis verda, fater egyik ismerőse tavaly vagy azelötti évben vett egyet 500k-ért és azzal gyűrte le a bamakot családostúl. Jót ment a gép, semmi komoly baja nem volt az úton.
-
DeFranco
nagyúr
válasz Kornel #114651 üzenetére
ugye most nem az lesz, hogy hirtelen minden ford szar, mert egyszer vettél egy betegágyat az ársáv aljáról, ami érdekes módon addig volt állítólagosan hibamentes (már amikor nem prüszkölt nem füstölt és épp nem volt valami nyűgöd vele vagy nem akartál rajta épp beméretni valamit, adagoló, porlasztócsúcs stb.) amíg el nem adtad, utána meg kiderült, hogy már untál vele szerelőhöz járni?
@Dorien: nekem sem volt szempont, amíg nem volt klímás autóm, meg amíg meg nem született a kisfiam.
letoltam 30 évet egy trabiban meg egy full fapad c corsában, de pont a hétvégén jelentettem ki, hogy nem vennék még egyszer autót klíma nélkül.
országúton még elvagy, ott kihagyható, de pályán már piszok zavaró a hiánya (és ha nem akarsz fül-orr-gégészetre törzskártyát kapni, nem is próbálsz ablakozni), pesten meg én nem szívatnám se magam se a családom azzal, hogy szívatom velük azt a mocskot ami a középső sávra jut a dugóban levegő címén. a szűrő legalább valamennyit megszűr ebből. plusz utóbbi esetben a kipufogógázok még tovább is forrósítják a levegőt.[ Szerkesztve ]
-
-
DeFranco
nagyúr
válasz bitpork #114689 üzenetére
szerintem a klíma nincs egy lapon ezekkel az extrákkal de értem a gondolatmenetet, és részben igazat adok.
(a hsz-em viszont szándékosan volt on, lévén milyen autót vegyen vagy ne vegyek #ford #3f #bullshit illetve vegyek vagy ne vegyek klímás autót... )
[ Szerkesztve ]
-
tag
válasz GoTReX #114599 üzenetére
Jól érzed/látod, de nem a nyár miatt, hónapok óta folyamatosan mennek fel az árak... Nagyon sok ember ezt a kategóriát keresi (500 - 1.5M között), emellett eltűntek a jó autók az országba és ha valaki lecseréli - és ténylegesen jó az autó - akkor megkéri az árát. Ez az oka a drágulásnak. Egyébként nagyon nehéz autót venni ebben a kategóriában. Nemhiába hozunk be régi autókat is kintről.
-
-
DeFranco
nagyúr
válasz bitpork #114693 üzenetére
pont a 3f szabály mellőzése mellett érvelek
milyen válságra gondolsz? én nem emlékszem válságra.
#114695: tény, hogy volt, hogy már nagyon untam, hogy minden szar összefutott, ez igaz, most kellene 1-2 olyan év, hogy ne kelljen semmi extrához nyúlni a szűk-kopókon kívül, annak nagyon örülnék.
[ Szerkesztve ]
-
-
roberto211
őstag
válasz bitpork #114695 üzenetére
Van aki még foglalkozik ezzel a 3f dologgal? Szerintem ez nem valami helytálló szabály mert ha megnézed rengeteg tizenéves francia ,és Ford járkál az utakon.
Mondjuk Fiatot nem vennék az tény de nem azert mert Fiat hanem azért mert csupán nem tetszenek ,nem az én stílusom/világom.
Fordot ,franciát igen de inkabb franciát. Jobban kedvelem az autóikat..
Facebookon autós postok alatt szoktak jonni az okos józsik a "FFF soha " kommentel. Na kb annyira ismeri őket mint én a Bentleyket élőbe . Semennyire.
-
válasz roberto211 #114696 üzenetére
Sajnos ez még ma is egy aktív, élő és létező előítélet. Pont azért van ez a topik is -na jó részben ezért- hogy el lehessen mondani nem csak azt /sikítva/ hogy rossz, hanem a pozitív tapasztalatokat.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
roberto211
őstag
válasz bitpork #114697 üzenetére
Muteromnak 5 vagy 6 évig volt "franciaf*s" renaultja. 1.6 16v benzines scenic. Legnagyobb baja a riasztó volt , meg egyszer valami kábelt kellett cserélni.
Faternak 2 évig I es megane , annak se volt semmi baja. Egyszer tiltott le a comp. Megcsinálták azután semmi.
Most II-es megane 1.6 16v van neki. 850ert vette ismerőstől. Kezifeknel kellett asszem a bowdent cserélni de az elado megcsinaltatta es ugy adta el. Azóta semmi.
Pedig egyik se mai bárány. Mostaniakat mar nem annyira ismerem mivel magukhoz vonzottak a japanok (aztán mutert is magammal rántottam ), de gondolom benzinesbe nem lehet nagyon mellélőni. Egyik kedvencem peldaul mai napig is a fluence.
[ Szerkesztve ]
-
MunezXBK
nagyúr
válasz roberto211 #114698 üzenetére
Annál nagyobb f@stengerben még nem ültem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt