Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Socket AM5-ös ASRock alaplapok az AMD X870E/X870 platformon
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- SSD kibeszélő
- 3D nyomtatás
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Simivok
senior tag
Sziasztok!
Gépvásárlás előtt állok. Keretem max 200.000 Ft. A gépet főleg játékra használnám pl.: Battlefield 3 Ultra beállítás mellett. A monitorom felbontása 1920x1080. Csak a gép kell, minden más meg van hozzá.
A fejemben már összeállt egy Terv:CPU: i5-4430
LAP: Asus B85M-G
RAM: 8GB 1333mhz (pontos típust nem tudom, nem tudok dönteni)
VGA: Asus HD7870-DC2-2GD5-V2
HDD: Nos, ebben is kellene segítség. Ugyanis van egy 2TB Green vinyóm adatnak. Viszont, mint mondtam rengeteg játék lesz a gépen: BF3, BF4, GTA 4, GTA5 stb. Ez nem férne el SSD-n. Inkább vegyek egy 500 gigás vinyót rendszernek?
ODD: Samsung DVD író OEM
PSU: Chieftec CTG-500-80P OEM
HÁZ: Corsair 200RÍgy jó lenne? Azt szeretném, tehát hogy legalább 3-4 évig ne nyúljak hozzá.
Előre is köszönöm a segítséget.
Azt megtudhatom, hogy miért mentek le ennyire a memóriaárak? És mikor megy le újra?Galaxy S23 256GB Cream
-
Simivok
senior tag
válasz #57018880 #42468 üzenetére
1 TB-s vinyón még gondolkodok, hogy megéri-e a felárat.
Nekem a Corsair ház azért tetszik, mert el van forgatva a HDD blokk.
Intelnél maradok inkább...
RAM-ot milyet vegyek? Kingmax az jó?andree04: akkor Corsair RAM lesz... Miért mentek fel ennyire a RAM árak?
[ Szerkesztve ]
Galaxy S23 256GB Cream
-
Simivok
senior tag
Köszönöm segítségeteket! Fontolóra veszem mind a kettő ajánlatot. Ezek a Corsair tápok ennyire jók? Mert akkor azt veszem a CTG-500 helyett. Azért 5 év gari, az 5 év gari...
Galaxy S23 256GB Cream
-
Simivok
senior tag
Sziasztok!
Gép vásárlása előtt állok. Főként játékra lesz használva, szeretném a BF3-at úgy ultra/high keveréken futtatni FHD felbontáson. Lényegében maga a gép kellene. Keretem: 200K. Inteles vagyok, Haswell platform előnyben.
Galaxy S23 256GB Cream
-
Simivok
senior tag
Hamarosan meglesz az asztali gépem. Keretem rá 200ezer. Csak maga a gép kell, SSD, meg HDD már megvan. Monitorom felbontása 1080p, BF4 meg társait szeretném Ultrán futtatni. Ez lenne az elképzelés:
Pár dologban nem tudok dönteni.
-RAM: Kell-e 1600MHz? Pontos típust írjatok, ami biztos jó a lapba.
-VGA: Szerintem GTX760 lesz. Csak pontosan nem tudom milyen. Vagy ASUS vagy Gigabyte (és ebből a rev 2.0)? Most is Gigabye VGA-m van.Előre is köszönöm.
Galaxy S23 256GB Cream
-
Simivok
senior tag
Hello!
Karácsonyra állítanék össze egy asztali gépet. A legújabb játékokat futtassa 1080p-ben, Ultra beállítások mellett. Csak maga a gépház kell, HDD, SSD, ODD nélkül, mert azok már vannak. Inteles konfigban gondolkodok:
CPU: Intel Core i5-4440
LAP: Gigabyte GA-B85M-D3H
RAM: ebben nem vagyok biztos, Kingstont preferálom: HyperX Plug n Play DDR3 1600MHz CL9 KIT ez jó?
nem baj hogy nincs benne az alaplap kompatibilitási listájában? Vagy az nem számít?
VGA: Asus GTX760-DC2OC-2GD5
TÁP: FSP Raider 550W
HÁZ: Corsair Carbide 300rEz úgy 190e-re jön ki...érdemes kitölteni a keretet teljesen, vagy nem lenne annyi gyorsulás?
Előre is köszi!
Galaxy S23 256GB Cream
-
Simivok
senior tag
válasz Buci21 #55227 üzenetére
Válaszolok mindkettőtöknek... ADATA-t én nem vennék. Jó az amit írtam? Raiderről sok jót írnak... én azért nem vennék HD7950-et, mert csak egy kicsivel gyorsabb a 760-nál, és Asushoz adnak egeret, fejhallgatót, plusz két játékot, amit eladhatok, és csomó pénz visszajön. Ja, és 2GB VRAM még egy jó ideig elég nem?
Galaxy S23 256GB Cream
-
Simivok
senior tag
Sziasztok!
Kezd körvonalazódni a gép. Keret: 200ezer, Csak a gépház kell meg a bele, kivéve HDD, SSD, az már van.
Cél: BF4 és társai Ultrán való futtatása FHD beállítások mellett.Még van 6 ezer a keretből. Érdemes még azt kihasználni, vagy ne nyúljak hozzá?
Minden kompatibilis mindennel?Előre is köszi.
[ Szerkesztve ]
Galaxy S23 256GB Cream
-
-
Simivok
senior tag
Tegnap már jártam itt, azóta gondolkodtam, s erre jutottam:
Csak maga a ház és a bele, SSD, HDD nélkül. Cél: játékok futtatása ultrán 1080p-ben.
-azért a Giga lapot választottam B85M Pro4 helyett, mert ezen van borda, így gondolom tovább bírja
-GTX760/270x között vacilláltam, mindenki azt mondta hogy az utóbbi (270x) jobb, a Mantle miatt
-ram jó lesz ugye?A keret egyébként 200k. Ki lehet ennyi pénzből hozni jobbat?
előre is köszi.
Galaxy S23 256GB Cream
-
Simivok
senior tag
Sziasztok!
Párszor már voltam itt. Most már leadnám rendelésemet.
Keret 200k. Csak maga a ház kell, kivéve HDD (mert már van SATás), SSD.
Cél: játékok 1080p-ben való futtatása, Ultra beállítások mellett.Erre jutottam. Légyszíves nézzétek át, hogy minden passzol-e, illetve valamiből rakjak-e bele jobbat.
Köszönöm.
Galaxy S23 256GB Cream
-
Simivok
senior tag
Hello
Megkértek, hogy rakjak össze egy üzletbe egy gépet, mert jelenleg egy lassan 10 éves Core2-es gép teljesít szolgálatot, ami már eléggé lassú, állandóan panaszkodnak rá.A gép netezésre, office-ra, levelezésre lenne használva. A keret max. 90 ezer.
Ezt én állítottam össze:GIGABYTE GA-B85M-HD3
INTEL Celeron G1840 2.80GHz 1150 BOX
KINGMAX 4GB DDR3 1600MHz CL11 FLGF65F-C8KL9A
KINGSTON 120GB SSDNow V300 SATA3 2,5" SV300S37A/120G
DEEPCOOL Smarter
FSP Hexa+ 400WÖsszesen ez 72k.
Javaslat?
Galaxy S23 256GB Cream
-
Simivok
senior tag
válasz membrandj #102035 üzenetére
Ezek a Celeronok egyébként mennyire jók? Mert régen tudom, hogy nagyon lassúak voltak. Nem érné meg jobban egy Pentium?
A lapon még gondolkozok, az SSD-ből akkor veszem a Fury-t.Szerk.: H81M-HDS-re csak 2 év gari van, míg a Gigára 3 év.
[ Szerkesztve ]
Galaxy S23 256GB Cream
-
Simivok
senior tag
válasz membrandj #102038 üzenetére
Köszi, de miért irtózik mindenki a HD3-tól? Ha játékra kellene a gép, akkor azt mondom legyen a D3H a hűtőborda, meg a jobb VRM miatt, de szerintem a HD3 tökéletes irodai felhasználásra.
Tudnátok még ajánlani egy alap 120mm-es ventit, mert a házhoz nem mellékelnek...
[ Szerkesztve ]
Galaxy S23 256GB Cream
-
Simivok
senior tag
Hello
Egy hete voltam itt segítséget kérni egy irodai gép összerakásával kapcsolatban. A héten leadnám a rendelést, úgyhogy kérnék egy megerősítést.
Gigabyte B85M-HD3 alaplap
Intel Celeron G1820 processzor
Kingston 4GB DDR3 1333MHz HyperX Fury Black HX313C9FB/4 memória
Kingston 120GB HyperX Fury SHFS37A/120G SSD meghajtó
FSP 400W HEXA+ tápegység
Cooler Master N200 NSE-200-KKN1 számítógép ház
79kEz a RAM jó lesz bele? Irodai gépekbe milyen RAM-ot szoktatok ajánlani? Nem overkill ez a hűtőborda egy irodai gépbe?
Másik kérdés az, hogy egy irodai gépnek milyen ház jó? Mert ez az N200 eléggé gamer kinézetű szerintem, egy szolidabb jobb lenne. Lehet, hogy inkább helyette egy deepcool smarter lesz.Előre is köszi a választ.
Galaxy S23 256GB Cream
-
Simivok
senior tag
Sziasztok
Van egy ilyen konfigom:
i5-4570, 8GB DDR3, Gigabyte GA-B85M-D3H, Samsung SSD 840 120GB, Corsair 300R, WD 2TB, FSP Raider 550W, GTX 1060 3GB
Az NFS Heatnél eléggé tapasztalom, hogy cpu limit van, szóval cserélném a proci, lap, ram triót... Intelnél szeretnék maradni, miket ajánlotok? GPU-t egyelőre nem cserélném mert azt 2 éve vettem...
Köszi előre is.
Galaxy S23 256GB Cream
-
Simivok
senior tag
Sziasztok,
Intel 9 genről szeretnék fejleszteni 12 genre. Így i7-9700K helyett i7-12700 lenne (úgyse tuningoltam).
A jelenlegi lapom egy ROG Strix B365G gaming és ehelyett lenne egy ASUS TUF GAMING B560M-PLUS WIFI
És úgy látom, hogy RAM-ot nem is kéne venni mert a mostani elvileg kompatibillis: 16GB 2666Mhz DDR4 Hyperx Fury CL16 HX426C16FB3K2/16Ez így életképes megoldás?
A többi komponens nagyjából: 970 EVo PLus 500GB, Kingston A2000 1TB, RTX 3060TI, Seasonic Focus Gx-550
Előre is köszönöm!
Galaxy S23 256GB Cream
-
Simivok
senior tag
válasz Simivok #173957 üzenetére
Na jó akkor ez alapján szeretnék egy konfigjavaslatot:
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
Elsősorban MSFS2020, illetve xenia emulátor, azon belül is Red Dead Redemption kéne szépen futnia, tehát cpu erő kell bőven.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
SSD: Samsung 970 evo plus 500GB (rendszer)
SSD: Kingston A2000 1TB (adat)
TÁP: Seasonic Focus GX-550
GPU: MSI Geforce RTX 3060 Ti Gaming X
HÁZ: Corsair 4000D
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
CPU: i7-12400 gondoltam
CLR: Bequiet Dark rock pro 4 / sima dark rock az elképzelés
LAP: ASUS TUF GAMING B660M-PLUS WIFI D4 gondoltam
RAM: 16GB elegendő lenne egyelőre, ide várok tippet. Hyperx márkánál maradnék.
Csakis Intelt szeretnék.
4. Mennyi a kereted rá?
kb. 230 ezer Ft. nagyságrendileg.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?
AOC 24G2U, 1920x1080, 144Hz, DP, HDMI, FreesyncElőre is köszönöm a javaslatokat!
Galaxy S23 256GB Cream
-
Simivok
senior tag
válasz palfitom #173967 üzenetére
Sziasztok,
Meg is rendeltem az alkatrészeket. RAM-ból a 3600Mhz-es Hyperx Beastet rendeltem, viszont az intel oldalán azt írja hogy az i7-12700 csak 3200Mhz-ig támogat. Ez igaz?
Érdemes lenne mégis a 3200 ha úgyse támogatja a cpu? Nem az árkülönbség miatt, hanem ha nem támogatja akkor inkább veszem a 3200. [link]
A konfig amit összeraktam [link]
Előre is köszönöm.
Galaxy S23 256GB Cream
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Viccrovat
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- PlayStation 5
- Socket AM5-ös ASRock alaplapok az AMD X870E/X870 platformon
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- UItra 9 185H / 32GB DDR5 / Intel Arc GPU / 1TB SSD - Beelink mini PC
- i7 es Lenovó IdeaCentre pc
- AKCIÓ!!! GAMER PC SZUPER ÁRON: i5-12400F/14600KF - RTX 3060 Ti - Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
- JGamer PC V2 R7 1700 RX 5700 XT 16GB DDR4 512GB NVME 1TB HDD
- Gamer PC , i5 13400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1.2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest