- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Túlfeszültség ellen védő elosztó
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- RAM topik
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- Home server / házi szerver építése
- A Keychron K2 HE rapid trigger billentyűzet tesztje
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
S.O.S.
senior tag
Sziasztok !
Tárhely vagy sebesség a lényeg?
Ti melyiket vennétek a két versenyző közül?
Nem tudom a mostani játékoknak nagyon nagy terjedelműek ! A játékokat elég egy sima HDD-re tenni, vagy ssd-re ? Az utobbi drága mulatság !
Üdv, -
S.O.S.
senior tag
Köszönöm a hozzászólásokat !
Lehet maradok az intelnél . akkor nem kell eladnom a hűtőmet .
Az MSI lapja tetszik.
Ezzel a procival jó választás lehet!
De ramot nagyon nehéz hozzá venni ami benne van a "Memory Support COFFEE LAKE" listában. -
S.O.S.
senior tag
Sziasztok !
Kicsit mosolygok magamon . Minél több tesztet nézek annál bizonytalanabb vagyok ,azzzal kapcsolatban hogy milyen ( intel vagy amd ) gépet építsek Azt hittem hétvégen eldöntöm,hogy mit vegyek de ez sajnos nem fog összejönni ! lol....
AMD ha minden igaz jobb munkára .Intel meg játékra. Az intel procija olyan 70 % -al ( de náha 100 % )is jobban le van terhelve játékok alatt mint az AMD procija ! Én ezt látom a videókból!
Link
Igy most ember legyen a talpán aki el tudja dönteni melyiket vegye. Ha a kinézet is számit akkor most valahogy szebb lapokat csinálnak az "Intelnek" ( lehet le vannak fizetve )
Sajnos nem tudom lefordítani a teszteket..Lehet még midíg nincsenek a játékra optimalizálva az AMD procik de az biztos hogy erősek...Üdv,
-
S.O.S.
senior tag
válasz dugo_ #126449 üzenetére
Szia !
Köszönöm a válaszodat !
Ha maradok a ryzen 1600X mellett akkor melyik alaplapot ajánlanád jobban !
Muszály komolyabb lapot vennem mert abban van RGB ami most nekem fontos szempont. Házat nem rég vettem egyet ( PANZER MAX ) Ebben remélem jól fognak kinézni a cuccok. Talán 5-8 évet kihúzok vele !
A lenti lapok közül melyik a jobb? Én az alaplap kinézetét is nézem és az fontos számomra . Árban és talán ránézésre a lenti lapok tetszenek !
-GIGABYTE AORUS GA-AX370-Gaming 5
-ASUS ROG STRIX X370-F GAMING
-GIGABYTE GA-AX370-Gaming K7
Memóriát azt nem tudom melyik márka megy jobban a fenti lapokban. 35 ezer Ft körül.
- Ezek közül melyik ?
Előre is köszönöm a választ ( válaszokat )üdv,
-
S.O.S.
senior tag
Helló !
Az alábbi konfig összeállításában kérnék segítséget !
Vagyis most csak alaplap és processzor csere esedékes .Memória is lesz 2x4 GB de az egyszerübb választásnak tünik. De szivesen elfogadok tanácsokat azzal kapcsolatban is!
Az örök ellentét INTEL vagy AMD gépet építsek
Pár hete még AMD ryzent akartam összerakni,de most hogy kijött az intel 8. generációs processzora elbizonytalanodtam.
Az alábbi alkatrészeket néztem ki magamnak !
AMD - AMD Ryzen 5 1600X
Alaplapok közül van több befutó is :
-GIGABYTE AORUS GA-AX370-Gaming K5 Alaplap
-GIGABYTE AORUS GA-AX370-Gaming 5 Alaplap
-ASUS ROG STRIX X370-F GAMING Alaplap
INTEL-Intel Core i5-8400 Hexa-Core 2.8GHz
Alaplapok : -GIGABYTE Z370 AORUS Ultra Gaming Alaplap
-ASUS ROG STRIX Z370-H GAMING Alaplap
-MSI Z370 GAMING M5 Alaplap
-ASUS ROG STRIX Z370-F GAMING Alaplap
Az igazság az, hogy inkább játékra kellene mint munkára ! De ahogy nézem az intel processzora olyan 25-35% jobban le van terhelve játékok alatt . Azt nem tudom , hogy később ha nagyobb terhelést kap játékok alatt az vajon mennyire fogja vissza majd az fps számot ....és akkor az amd még mindíg birni fogja na de én ehez nem értek..
Előre is köszönöm a válaszokat !
Üdv,
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Túlfeszültség ellen védő elosztó
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Battlefield V
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nyaralás topik
- RAM topik
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- Belépő Gamer PC! i5-7600K / GTX 1070 Ti / 16GB DDR4 / 480GB SSD / 500w/
- GAMER PC! Ryzen 3600X / RTX 3060 Ti / 16GB 3000MHz / 250GB SSD / 1TB HDD / 600w! BeszámítOK
- Garanciális ASUS Rog Strix B760-F Gaming WIFI + Intel Core i7-14700K
- Asztali PC (Ryzen 5-5600G)
- Belépő GAMER PC! Intel Xeon E5-2650 / GTX 1070 / 16GB DDR4 / X99 / 240GB SSD / 700w
- Hétvégi Akció Lenovo ThinkCentre M900 I5-6500T, 16 GB DDR4, 256 GB SSD számlával és 6 hónap garival
- Hétvégi Akció Medion PC Ryzen 5 1600, MSI GTX 1660 Ti, 16 GB DDR4 RAM (HyperX) számlával + 6 hó gari
- Dell OptiPlex 3050 SSF (i3-6100t,8gb ram,256gb SSD)
- AM5 konfig VGA nélkül, Ryzen7 8700F, 32Gb DDR5, 1Tb WD Black PCIe, Asus Tuf B650M-PLUS - Alza gari
- Intel PC , i7 6700 , GTX 980 Ti , 16GB DDR4 , 500GB SSD