Hirdetés
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Buci21
addikt
válasz GoTReX #27080 üzenetére
Forgatókönyv #1: nagy upgrade, hosszútávra:
Processzort újíts: Phenom II x4 (kompatibilitási lista, lapozz le a Phenom II x4 részig, és a nem pirossal jelöltek közül válassz, használtan szerezd be, ez lesz úgy kb max 20K) régit eladod, az mínusz 6-8K
VGA legyen egy HD 5770/6770 vagy ha sokat szánsz rá, akkor egy HD 6850 vagy egy 7770 ez max 30K, de inkább 20 régit eladod, az mínusz 6-8K
Rakj bele még 2 GB memóriát, annak kb bármi megteszi. Ez egy kicsit fullosabb upgrade.
Forgatókönyv #2:
Processzor marad
VGA: legyen egy 5750, apróban 15K körül kapható
Rakj bele még 2 GB memóriát
@(#27082) trickyy:
A kérdés arra irányult, mennyire hosszútávú befektetés, mikor akar gépet cserélni. ennyi, jogos kérdés.[ Szerkesztve ]
-
Buci21
addikt
válasz GoTReX #27085 üzenetére
az alaplapod visz pár phenom II procit, arra ne költs, de ha már költesz, akkor bátran ajánlom az aláírásomban szereplő alaplapot, olcsó és nagyon rendben van, de szerintem ne cserélj lapot.
ez 2 értelmes opció, és a phenom elég nagy ugrás, abban még van 2-3 év, míg az ő procija a ciklusa vége felé jár. Nagyon jó proci 4GHZ és egy HD 6870 majdnem mindenre elég, 2 monitorral dübörög mint a szél itthon, alant látod a configom. HD 7770 drága, használtba talán egy HD 6850 jobb lenne perpill.
[ Szerkesztve ]
-
juve600
nagyúr
válasz GoTReX #71326 üzenetére
fm2-est nem tudod késöbb fejleszteni az a10 mellé meg nem kell külön vga
Asrock H81M-HDS alaplap 24 hó gar.
Corsair 4GB DDR3 1333MHz CMV4GX3M1A1333C9 memória 36 hó gar.
Intel Pentium G3220 processzor 36 hó gar.Összesen: 34,705 Ft
inkább ezt,veszel mellé itt az aprón egy hd 7770-t 15k ért és ez a konfig elveri az fm2-est
-
menledge
senior tag
válasz GoTReX #71326 üzenetére
Helo!
Az a lap gyenge ahhoz a procihoz, az a proci meg nem éri meg! Le kéne írni a pontos alkatrészeket, h mid van, mert lehet tápot stb. is cserélni kell, akkor lehet a prociban lévő igp erősebb a vgadnál és akkor fölösleges...
intel vonal:
proci: g3220
lap: Asrock B85M Pro 4
ram Kingston Hyper X Furyössz: ~40K
amd vonal:
proci: A8 6600K
lap: Asus A88XM Plus
ram ugyan azössz: ~52K
Az inteles prociban gyengébb de egy vgaval jobb játékra mint az amd igpje. Az amd direkt erősebb igps proci, a mellé felesleges, nem illik dVGA. Plusz az amd mellé kell majd procihűtőt is venni!
De írd le pontosan milyen alkatrészeid vannak és akkor okosabbak leszünk!
[ Szerkesztve ]
-
menledge
senior tag
válasz GoTReX #71330 üzenetére
Hát akkor a táp is cserés!
Amint írtuk az FM2-es cucc mellé fölös a vga. Ott pont az a lényeg, h aránylag egy erős igp van a prociban. Akkor nem A8-A10-ben kellene gondolkozni, hanem pl egy x4 750K-ban. De amint írta juve600 is, az inteles konfig egy vgaval erősebb. Kevesebbet eszik, nem kell mellé külön cpu cooler.
Ha nagyon amd-s gépet szeretnél akkor:
x4 750K+asus a88xm plus+vgaintelben meg
g3220+asrock h81-hsd/b85m pro 4+vgaAz inteles jobb proci, kevesebbet is eszik stb. Szvsz azzal jobban járnál, de innentől a te döntésed!
-
menledge
senior tag
válasz GoTReX #71332 üzenetére
Hát ez nagyon függ, h milyen gép...
De ha már 75K rááldoznál.. akkor már abból egy i5 is kijönne!
Ha a hdd-d satás, marad a házad.proci: i5 4440 ~46K bár most pont kicsit felment az ára.. szokott lenni 42-44 körül, de apróról újonnan beszerezhető 41K-ért
lap: asrock b85m pro 4 ~16K
ram: 4gb ~10Kez így ~68-72K között mozog...
Már csak egy táp kell meg egy vga.
-
membrandj
nagyúr
válasz GoTReX #71330 üzenetére
HDD satás? Noname táp cserés az tuti. Legolcsóbban fsp hexa+ 400 w.
asrock h81m-hds
g3220
4GB ddr3 ram
hdd, ha satás akkr ok, ha nem: aakx wd blue
hexa+ 400W
vga pl használt hd 7770.Egybe cseréld csak, mert hiába cserélsz erősebb procit, ha gyenge a vga-d..
SparrowHUN
Pedig egy pentiummal nem lehet 7 évre tervezni...
Gtx 750 Ti már sok lenne szerinte. Még full hd-n is. Ha később cserélnéd a procit i5-re, akkor nem probléma,d e ha nem, akkor maradjon 750.Skinny26
Minek integrált vga, amikor az játékra még mindig nem az igazi és 100k-ból már játékra alkalmas gép jön ki?g3220 ~ 14k
asrock h81m-hds ~12k
4GB ddr3 ram ~10k
gtx 750 ~ 30k ( 50 W tdp, ali fogyaszt, alig van hangja)
aakx wd blue 500GB ~ 12k
fsp hexa+ 400W ~ 10k
sharkoon vaya ~ 8k
~96kPrivát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
membrandj
nagyúr
válasz GoTReX #87852 üzenetére
Lap gyenge, gyári órajelen se fog menni az fx.
Hűtő nélkül tuti, gyári alkalmatlan.
Az a vga semmire nem jó, ha nem játékra használod, akkor egy integrált vga-s rendszer full hd-ra már elég.
Táp se jó.
Írd le,hogy PONTOSAN mid van, mert ebből hiányzik a hdd és a ház is..
CS:Go és WOT-ra egy g3220+ vga erősebb.Szóval ház és hdd típusa?
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
aAron_
őstag
válasz GoTReX #87852 üzenetére
Szia!
Ennyiért használtat éri meg csak venni. Valamilyen normális LGA 1155 konfigot már össze lehet vadászni. Amit összeraktál, sajnos elég borzalmas kombináció.
Tápegység miért lenne minőségi? FSP Hexa+ 400W-ot vegyél minimum, ezt érdemes újonnan.
H77 alaplap, i5 2300, 2400, GTX 460, 560, HD 6850 stb. jó irány lenne.
What is your ikigai?
-
membrandj
nagyúr
válasz GoTReX #87854 üzenetére
új:
Asrock h81m-hds ~ 13k
g3220 ~ 14k
1x4GB ddr3 ram ~ 11k
hdd reméljük 7200 RPM, nem írtad, ezért nem tudni.
Fsp hexa+ 400W ~ 12k
ház van,bár..
~ez 50k + használt hd 7770 ~ 18k.használt:
g2020,g2030 ~ 10k
b75 lap ~ 10k
1x4GB ddr3 ram ~ 7k
hd 7770 ~ 18k
ház van, hdd van
táp új mindenképp: Fsp hexa+ 400W ~ 12kPrivát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
membrandj
nagyúr
válasz GoTReX #87858 üzenetére
Cs:Go megy 2 maggal, wot talán nem is használ többet annál. Ettől függetlenül ez a 2 magos proci 4x körbe veri a te régi 2 magos procid. Nem lehet pusztán ez alapján összehasonlítani, mert akkor egy 4 magos első szériás i5 ugyan olyan erős,mint egy i5-4590 pl? Közel sem.
Több éves, elavult procit én már nem vennék, az tuti,de ilyen kis keretből nem is tudsz. HD 7770 alatt nem nagyon van értelmes vga 2015-ben.
Ugyanúgy nem lehet az fx procit és az intel procikat se összehasonlítani, mert puszta tények alapján az amd "6" magos fx 6300 procija gyengébb,mint pl egy i5-4440. Nem csak a mag és az órajel a lényeg.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
membrandj
nagyúr
válasz GoTReX #92199 üzenetére
6 magos amd nem teljes értékű 6 magos, így értelmetlen az i5-el összehasonlítani.
Első: Lap gyenge tápellátásos. Gyári órajelre elég szerintem max.Chieftech az egy gyártó. Nem típus. Mintha azt írtad volna,hogy audi 2 literes.
Pontos típust írj és kérdezz rá a korára.LC power hűtő pedig nem hiszem,hogy elég az fx-hez.
Második: 1156-os i5, ami szintén nem mai már,de nem gyenge darab.
R9 270 jóval erősebb a 7790-nél.
[link]
ITT áraztasd be. A tápnak kérdezz rá a pontos típusára, mert ez így 0 infó,hogy 400W.
Már tegnap is írtam. Miért írsz megint, ha azóta se tudod a táp típusát. Anélkül nem tudunk sokat.Tannhauser
Szimplán drága szerintem. Asus strix se hangos, msi gaming se és szerintem olcsóbbak,de kérdezz rá a 960 topicba , ott lehet van vele tapasztalat.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
Ármester
válasz GoTReX #92217 üzenetére
Talán a i3-4130, márcsak azért is mert újabb és könnyebb bővíteni, meg valamivel erősebb is mint egy 1. generációs i5.
Az i-széria valóban nem egyenrangú:
i3: Játékra részmegoldásnak jó, netezésre és alap dolgokra drága, arra elég a G3220 is.
i5: Játékra tökéletes és hobbi videóvágás, képszerkesztés
i7: komoly videóvágásra és munkára tökéletes.[ Szerkesztve ]
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz GoTReX #92616 üzenetére
Egyikbe a táp nem jó, másikba a lap nem fogja bírni a procit, a másik meg szimplán gyenge. BF 4-be multi kellene vagy csak Singleplayer? Ha csak single+wot,lol akkor egy ilyenen eldöcög:
Alaplap: Asrock H81M-HDS, Gigabyte H81M-D2V ~13-15k
CPU: Pentium G3220 ~15k
Ram: 1*4Gb Kingston HyperX Fury, Savage, Cucrial Ballistix Sport ~9k
VGA: GTX 750 2Gb ~35k
HDD: WD 1TB Blue (WD10EZEX) ~15k
Táp: TT Münich 430/Hamburg 530, FSP Hexa+ 400 ~12-15k
Ház: mATX CM N200, FD Core 1500 ATX: Corsair 200R, Zalman Z9 10-18k
Össz: 109-122k
+SSD: Ha belefér 120Gb Samsung 850 Evo, Kingston HyperX Fury, 3K ~18-20k
Én a régi C2D gépemen próbáltam BF4-et single-be és multiba is. Full lowon 1080p-ben az sp egész játszható volt, multi viszont már akadt rendesen. Ez a gép Single-re bőven elég lesz de multira már kérdéses...(#92618) kene84
Lap: Gigabyte H81M-D2V Asrock H81M-HDS ~ 13-15k
CPU: G1820 ~10k
Ram: 1×4GB Kingston HyperX Fury, Savage Crucial Ballastix ~ 9kHDD: WD Blue 500GB(AAKX), 1TB(EZEX) ~13-15k
SSD: Kingston HyperX Fury 120GB ~18k (HDD helyett ha elég 120Gb hely)
Táp: FSP 350-60APN, Be Quiet! System Power S7 300W ~ 9-11k
Ház: Modecom Mini Cool, Modecom Mini Trend ~ 5-6kÖssz csak HDD-vel: 59-66k
Össz csak SSD-vel: 64-69k
Össz: 46-51k, ha elég az SSD mérete (amid van), ha nem akkor kell egy HDD is.[ Szerkesztve ]
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz GoTReX #92620 üzenetére
Ok, kicsit igazad van,(nem néztem meg rendesen kommented).
Az első AMD-be gyenge a lap és proci is, táp pontos típusa sem ismert.
A 2.-al nincs különösebben gond, de én a 3.-at választanám, mivel Intel sokkal megfelelőbb játékra és bővíthető.
Évek múlva ha kell bővítheted egy erősebb 1155-ös i5/i7-re is akár. Viszont ha azt veszed azt a tápot azonnal cseréld le,mert kb egy időzített bomba.
Tápnak: TT Hamburg 530, FSP Raider 550 Ennyit ha tudsz még szánj rá.
Házat nem ismerem, de ha jól hűt akkor nincs vele különösebb gond. Később egy SSD bele és jó kis gép lesz (szerintem)
Amúgy amit én írtam abba a vga erősebb és ugyanúgy bővíthető, de ez se rossz.[ Szerkesztve ]
-
dannyl
addikt
-
membrandj
nagyúr
válasz GoTReX #92647 üzenetére
Nem teljes értékű 8 mag az. Marketingfogás kb.
Illetve szálakra lebontva lényegesen gyegnébb. Mintha lenne egy 8 hengeres 300 lóerős autód, nekem meg egy 4 hengeres 400 lóerős. Lóerőbe most ne kössünk bele, legyen akkor 301, ha valaki ezen akar lovagolni.Tápot kukázd ki és vegyél egyet azok közül, amelyeket leírt.
[link]
Itt be tudod áraztatni.
Tippre ~ 33k+ 10k+ 14k+20k+ 6k+ táp 0k+ ház 6k+ 1k ~ 90k.Dhampir
Ha még olcsó lenne, akkor érteném.
200R szokott lenni ~ 18-20k körül, az más kérdés,hogy most lényegesen több.
Én inkább ezt nézném:[link]
Ez MATX, tehát kisebb is.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
Lámafans
aktív tag
-
membrandj
nagyúr
válasz GoTReX #105645 üzenetére
Grave kimaxolta a kereted teljesítmény szempontjából, ami a ház és táp " rovására" ment.
Én kicserélném a házat cm n300-ra és a tápot fsp hexa+ 400W-ra és akkor időtálló lesz a gép. Jó esetben a köv konfigod is kiszolgálja a ház + táp.
Ha ezek megvannak, akkor mehet az i5-4460.
Ha ez is megvan, akkor gtx 950 2GB és akkor már jóval időtállóbb lesz a konfig.[ Szerkesztve ]
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz GoTReX #105714 üzenetére
Nagyjóbol OK.
Ház:
-Kb 5k-t ér. Újonnan. CM N200, CM N300, vagy Zalman Z3 legyen.
Táp:
-Ok, de én hosszabb kábeles, fekete házasat vennék 14k-ért.
-Be Quiet! Pure Power L8 300W, 350W
-Be Quiet! System Power S7 350W, 400W
-FSP Hexa+ 400
Alaplap:
-Részemről inkább Gigabyte H81M-S2H legyen.
VGA:
-Gigabyte WF2 legyen. -
dannyl
addikt
válasz GoTReX #105985 üzenetére
Nyilván nem segítek a kérdéssel, de miért nem veszed át az egészet akkor mondjuk máshol? (pcx, iPon pl.)? Ott legalább van raktáron sokminden, és a pcx még olcsóbb is.
Pitterix[:/B]+1 a QCK Mass-ra
forzajuve11:Ezt neked kell tudnod, de mondjuk ha lenne egy új autó 2013-mas modell 6M-ért, meg egy új 2015-ös modell, ami kicsit jobb, kicsit kevesebbet eszik, kicsit jobban megy, kicsivel több az extra, és mondjuk 6,4M Ft, akkor melyiket vennéd?
Ráadásul a Haswell már kifutott, nem lesz több. 1151-be meg valószínúleg még 2 generáció legalább bele fog menni, tehát a fejlesztésnél nem kell lapot+RAM-ot is cserélni, csak a CPU-t.
[ Szerkesztve ]
-
Ármester
válasz GoTReX #106002 üzenetére
Akkor rendeld meg, úgy, hogy bolti átvétellel a Dohány utcaiban és ha mehetsz érte akkor gondolom értesíteni fognak.
Chieftecből csak CTG ami jó, többinél van jobb vétel.[ Szerkesztve ]
-
Ármester
válasz GoTReX #106012 üzenetére
Igen, jó az XFX is, azthiszem Seasonic belsősök, szóval egyik legjobb .
Ahogy mondod. Az Akyga, HKC és hasonló "noname" tápokat nemszabad megvenni, gépet gond nélkül tönkrevághatja.. Nemtudsz vele várni pár napot? Vagy vedd meg a tápot egy másik boltba, pl. PCX, iPon.[ Szerkesztve ]
-
Lámafans
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- AKCIÓ!!! GAMER PC SZUPER ÁRON: Új RYZEN 7 5700G - RADEON GRAPHICS - Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
- AMD Gamer Config: Ryzen 9 7950X3D, 32 GB DDR5, 7900 XTX 24GB, 3TB SSD+ 2TB HDD
- Új, garanciális AMD Gamer Config: Ryzen 5 7600X, 32 GB DDR5, RTX 4070 Super 12GB, 1TB SSD
- ASRock X670E Taichi Carrara + AMD Ryzen 7 7800X3D
- Amd itx félkonfig
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest