Hirdetés
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
dunc
nagyúr
válasz viktor4545 #9679 üzenetére
Hello kínmaxot ne ! Vegyél bele rendes minöségi ramot !
-
vond
MODERÁTOR
válasz margithid #9694 üzenetére
Ad1: Az U2212HM pár fontos dologban azért jobb, mint a 2312-es (jobb kontrasztarány»mélyebb fekete, egyenletesebb háttérvilágítás, sokkal jobban leszabályozható fénysűrűség), egyetlen hátránya, hogy "csak" átlagos az input lag-je, de még ez is bőven megfelelő...
Ad2: Azt is épp elég összehozni, hogy a GL2240 és az U2212HM közötti különbség meglegyen, így a 2312-es sokkal esélytelenebb lenne, mivel átlagosan 4-5 ezerrel többe kerül...
És ezek mellett van akinek az is előnynek számít, hogy a 22-esnek kisebb a pixelsűrűsége, így kvázi élesebbnek hat a képe...
Szóval nem minden a méret és az ahhoz kapcsolódó ár...
(#9697) petata: Kösz, gondoltam rá én is, de javítani kellene benne a 2212@72Hz-et... Hisz azóta már több embernek is frankón megy... Isual! Itt vagy? Olvasod? Nem lehetne ezt belevenni ebbe az amúgy tökéletes hozzászólásba?
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
tomic
addikt
Sziasztok!
Érdeklődnék 460gtx, vagy 6850ati kártya mellé milyen gépet ajánlanátok?
Legolcsóbb minőségi cuccokból,ami ezt a konfigot maximálisan kihasználja.
játékra és film nézésre lenne full hd felbontásban.Köszi
[ Szerkesztve ]
-
horush
addikt
válasz dragon1993 #9689 üzenetére
A 2500k tuningolható, megfelelő alaplapban.
-
vond
MODERÁTOR
Jól mondja Isual és fezlergabor kolléga... Egyelőre hagyd meg a gyári proci hűtőt, és valahogy hozd össze a Dell U2212HM-et...
RAM-ból is simán veheted az 1333-asat... 1-2% százalék különbség ha lenne az 1600-assal, ha egyáltalán 1,5 volton megy...
Esetleg oprendszer install pendrive-ról, kölcsön DVD íróról... S ha nagyon kell, akkor később veszel egyet...
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
TGWH
őstag
válasz dragon1993 #9689 üzenetére
http://www.computerbase.de/artikel/prozessoren/2012/test-intel-ivy-bridge/16/
Itt pl. kb. egy szinten vannak, de árban kb. ugyan azok, sőt, az S-eset én el is hagynám, most nem tudom hirtelen mit jelent, talán igp nincs bent? Mindegy, sima (teljes értékű) is ugyan abban az árban van.
Én mindenképp ivy-t vennék, újabb, talán még olcsóbb is. A melegedéssel semmi gond nincs, csak akkor veszed észre, ha komolyan tuningolod, alap tuningnál semmit sem látni.Én mondjuk 3550-t vennék
[ Szerkesztve ]
Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
dragon1993
őstag
Szerintetek melyik a jobb INTEL Core i5-3450S vagy a INTEL Core i5-2500k.
Az előbbi elvileg jobban melegedik de magasabb az alap órajele szerinek ? -
horush
addikt
Szerintem CPU hűtőt ne vegyél egyelőre, elég jó a gyári is, inkább vegyél egy Dell U2212HM-et. Igaz kicsit drágábbra jössz ki, de megéri
Ha még spórolni akarsz, elég lehet egy i5-2300 is.
-
dfsz34
őstag
válasz viktor4545 #9684 üzenetére
Ha interneten rendeled házhoz szállítással, akkor elméletben 8 napod van, hogy kiértékeld az árut és azalatt visszaküldheted. Én a plazmatévén ronyóztam, hogy mi van, ha rossz és nem működik jól a kamerával, mert nem találtam hasonló tesztet és akkor javasolták ezt a megoldást.
Szerintem szgép esetében is kell legyen ez a 8 napos határidő. Az meg bőven elég idő kiértékelned a konfigot.
-
viktor4545
csendes tag
Hát igen....:/ Már 3hete csak kérdezgetek itt ott meggondolom magam meg stb...:S De ez már véglegesnek látszik szóval...
[ Szerkesztve ]
-
margithid
veterán
válasz viktor4545 #9681 üzenetére
Érthető, sok pénzt kiad érte az ember, meggondolja többször is.
-
pnorbert89
csendes tag
Sziasztok!
Vásárolni szeretnék egy asztali számítógépet.Főképpen 3dimenzios modellezesre es irodai munkara hasznalnam,de szabad idomben hóbort szerűen játszanék illetve filmet néznék.
Monitorral,egerrel,klaviatúrával rendelkezek.
Más eszközöm nincsen.
110-120 e forintnál többet nem szeretnék költeni.
Köszönöm a segítségeteket. -
viktor4545
csendes tag
Még magam sem tudom,félek hogy valamit elnéztem és nem lesz jó.
De mindjárt bátorságot veszek magamon és RENDELÉS!
-
gyenesmartin
őstag
Még nem vetted meg? Mire vársz?
-
viktor4545
csendes tag
Sziasztok!
Egy utolsó megerősítésre várok és rendelem is
Alaplap ASROCK B75 Pro3
Processzor INTEL Core i5-3450 3.10GHz 1155 BOX
Memória KINGMAX 8192MB DDR3 1600MHz KIT
Merevlemez WD 1000GB Caviar Blue 7200rpm 32MB SATA3 WD10EALX
Optikai egység NEC AD-7280S Fekete
Billentyűzet GENIUS SlimStar i220 USB Magyar Fekete
Ház THERMALTAKE VN400A1W2N Commander MS-I
Monitor BENQ GL2240M
CPU hűtő XIGMATEK GAIA
Ház hűtő ARCTIC COOLING F12 1x
Táp CHIEFTEC CTG-500-80PB 500W -
dfsz34
őstag
Múltkor kérdeztem egy gépet, amivel először a régi 5-6 éves játékokat le tudom játszani aztán fejleszteni tovább. Sokat rágódtam rajta és ismerősöm mondja, hogy szerinte amikor kijön a Trinity, akkor beesik a használt Llano gépek ára két dolog miatt, mert egyrészt az új ár is csökkeni fog,másrészt sokan átváltanak és az leveri a használt gépek árát.
Ha osztok-szorzok végül is egy a8 konfig, talán még egy a6 is elég lenne nekem (ott hagytam abba a játékot, hogy a gothic 3 már nem ment élvezhető felbontással) tulajdonképpen és ha majd 1-1,5 év múlva eljutok az újabb, komolyabb játékokhoz, akkor eladom vagy elajándékozom (lenne helye a gépnek jövő karácsonykor).
Azt mondják az okosok, hogy egy a6 vagy a8 elbír ezekkel az 5-6 éves játékokkal 1280x1024-ben (ilyen külső monitorom van most és ez elég lenne nekem egyelőre nem vagyok hard core csak műkedvelő).
Komolyabb gépet akartam, de ha egy ilyen a6 vagy a8 konfig használt ára lemegy kb 50-60-ra, akkor lehet, hogy számomra egyelőre az lenne a logikus választás. Anyagilag is így érne a legkisebb veszteség.
Azt szeretném kérdezni a nálam tapasztaltabbaknál, hogy egy most 80-90-es konfig (a8 gép, 8gb ram, átlag ház és táp, más semmi nem kell, hdd, odd és perifériák vannak) lemehet-e használtan 50-60 sávba, legjobb lenne 50 alá, ha jön az új proci, a Trinity?
Van valakinek ilyen irányú tapasztalata?
Mert jelenleg az eladók elég húzós árakat kérnek a használt llano konfigokért, de ha van reális esély a jelentős csökkenésre, akkor megvárom. kösz előre is.
-
vond
MODERÁTOR
A monitorra kb. mennyit szánnál?
Amúgy ezeket ajánlanám szépen sorban (és nem azért, mert fizet a Dell):
- Dell U2212HM ~48k
- Dell U2312HM ~52k
- Dell U2412M ~71k
- Dell U2711 ~190kEkkora keretnél én már bizony bevállalnám a 27" WQHD-t, azon lenne igazán nagy élmény játszani... Vagy ha nem gond a monitorok kávája, akkor három 2212-est raknék egymás mellé... Vagy egy 22-23"-es monitor, plusz egy 80-90-100 centis LED TV...
Mindhárom esetben maradna 200+ pénzed a vasra, ami gyakorlatilag elég is lenne, bár a VGA lehetne még egy kicsit erősebb is a 2560x1440-hez (ha ezt választod)...
Nincs sok időm, csak nagyvonalakban:
- B75 alaplap ~21k
- i5-3450 proci ~49k
- 8GB RAM ~12k
- HD7850 VGA ~65-70k
- 1TB HDD ~23k
- 60GB SSD ~19k
- 500W-os megbízható táp ~13k
- jól szellőző ház ~13k
Összesen: ~215-220kVOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
horush
addikt
petata & Carlos_A
Parancsoljatok:
LAP: ASROCK B75M ~19eFt
CPU: INTEL Core i5-2300 2.80GHz 1155 BOX ~44,5eFt
RAM: CSX 4096MB DDR3 1333MHz CSXO-D3-LO-1333-4GB ~6eFt
HDD: WD 500GB Caviar Blue 7200rpm 16MB SATA3 WD5000AAKX ~18,5eFt
ODD: NEC AD-7280S ~4eFt
VGA: SAPPHIRE 11180-00-20R HD6850 1GB GDDR5 PCIE ~37eFt
TÁP: FSP FSP400-60APN ~9,5eFt
HÁZ: COOLERMASTER Elite 311 ~9,5eFt
CLR: XILENCE COO-XPF120.R Piros ~1eFt
Összesen: ~149eFt.Erős, 4 magos proci, 4gb ram, 500gb hdd, akár fullhd játékra is megfelelő vga (ennél erősebb nem fér bele), minőségi táp, korrekt ház, bele pluszban egy 12cm-es venti.
[ Szerkesztve ]
-
Carlos_A
tag
Sziasztok!
Unokatestvérem szeretne a közeljövőben gépet vásárolni.
Maximum 130-150 Ezer forintot költene rá.
A gép, játékra, filmezésre, internetezésre, office-ra, zene hallgatásra lenne használva.
Ezért az összegért, kb. milyen kinfigurácót tudna venni? A vétel, kb. másfél hónap múlva lesz.
Játékok közül, Fifa, Pes, NFS, Flatout, Cod, amiket használ. Nem akar Full HD-ban játszani, 1280*1024-es felbontáson szokott játszani. Meg amúgy is, a monitora nem is tudja a Full HD-t.
A gépet kb. 3 évig nem szeretné fejlesztgetni, addig kellene, hogy ezek a játékok jó grafikai beállítások mellett szépen elfussanak.
Amit mondott, hogy inkább intel processzort akarna, Ati videó kártyával. -
petata
őstag
Sziasztok!
Egyik osztálytársamnak segítség kéne... Valami ősrégi Celeronos gépe van, ami majd' 10 éves, a Firefox is alig indul rajta, ezt szándékozik leváltani. Átlag felhasználás, netre, játékra kéne neki. Régebbi játékokkal játszik, de szvsz. - mivel ezt a konfigot sem fogja jó pár évig cserélni - vmi erős közepes VGA kéne neki, jó sok vRam-mal megpakolva. (Én ilyen 7850 kaliberűben gondolkodtam.) 150k-ja lenne rá.
Előre is köszi!
üdv.
[ Szerkesztve ]
I didn't poison your dinner. I wouldn't do that to food.
-
horush
addikt
Parancsolj:
LAP: Asrock Z77 Extreme4 ~40eFt
CPU: INTEL Core i5-3570K 3.40GHz 1155 BOX ~62eFt
CLR: ARCTIC COOLING Freezer 13 PRO ~9eFt
RAM: PATRIOT 8192MB Enhanced DDR3 1600MHz CL9 KIT ~13eFt
HDD: WD 1000GB Caviar Green 5400rpm 64MB SATA3 WD10EARX ~24eFt
SSD: SAMSUNG 64GB SATA3 SSD 2,5" MZ-7PC064B/WW ~21eFt
ODD: ASUS DRW-24B5ST Fekete BOX ~6eFt
VGA: VTX3D VX7970 3GBD5-2DHX PCIE ~130eFt
TÁP: -
HÁZ: COOLERMASTER RC-912P-KKA750 HAF 912 Plus + GX750W ~40eFt
CLR: THERMALTAKE AF0046 ~4eFt
TFT: DELL U2312HM Fekete ~52eFt
Összesen: ~400eFt.Tuningos alaplap és proci, erős, halk cpu hűtő, 8gb ram, 1tb hdd, gyors ssd a windowsnak, erős hd7970 vga, jó minőségű táp és ház, egy 20cm-es venti pluszban, 23"-os fullhd IPS monitor.
*virág*: Maradhat a táp, még ma is megállja a helyét.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni tőletek.Egy új gépet építek,és nem tudom jó-e a régi tápom hozzá,vagy érdemes lenne újat venni?
Komfig:
COOLERMASTER RC-922M-KKN1-GP HAF Mini
ASROCK Z77 Extreme4
INTEL Core i5-3570K
CORSAIR 8192MB Vengeance Low Profile DDR3 1600MHz CL9 KIT CML8GX3M2A1600C9
CORSAIR 90GB SATA3 2.5" Force GT
SEAGATE 2000GB 5900rpm 64MB SATA3 ST2000DL003
SAPPHIRE HD7850 2GB GDDR5 OC PCIE
A régi táp: Chieftec 550W DT550A2 aktívPFC 12cm,ezt 2008-ban vettem azóta is tökéletesen megy. -
xtevo
őstag
válasz #46372352 #9660 üzenetére
Ha olcsóbb procit veszel, akkor kitermeled a drágább vga árát. Hosszútávra ha tervezel, akkor egy jobb videókarival jobban jársz.
Nekem személy szerint inkább az asrock felé húz a szívem, a szakik is inkább ezt ajánlják jó ár/érték aránya miatt, illetve ezekre a lapokra már 3 év gari van. -
Bombraider__
csendes tag
Sziasztok,
Holnap rendelem meg a gépem még egy apróbb kérdés felvetődött:
AsRock Z77 Pro4 vagy GIGABYTE GA-Z77-D3H? Árban ugyan annyi.A többi része:
CPU: i5-3570K
RAM: CORSAIR Veng. 1600MHz 2x4GB KIT
dGPU: Sapphire HD7850 OC 2GB (ebből is a gigabyte ~ugyanannyiba kerül. maradhat a sapphire? érdemes egyáltalán OC-t venni, olvastam h a sima kártya is elég könnyen húzható ha kell)
HDD: WD 1TB
TÁP: Chieftec CTG-500-80P
Ház: BITFENIX Shinobi
Cool: Artic Cooling Freezer 13 ProSSD-t majd később veszek.
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Criton
veterán
Sziasztok!
Én olyan 350-400k körül szeretnék majd egy gépet összerakni, monitorral.
Játék lenne a cél, netezés, filmnézés stb...Tudtok segíteni? Előre is köszi
-
gordonfreemN
addikt
Sziasztok!
Segítséget kérnék gépösszerakásban. Ha meg lehet oldani, akkor innen az apróról is megfelelne. Amire kell: firefox (net) és Eagle elektronikai tervező program fusson rajta.
A lehető legkisebb legyen és halk. A vinyót megoldom, van egy SSD-m.¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
Predator2
addikt
Egyik ismerősöm megkért, h írjak mert számítógépet szeretne venni a fiának.
-A keret 110e ft.
- Játékra, filmre, és internetre kellene.
- Monitor felbontást nem tudott mondani (de egy CRT van nekik nem mai darab)
- Egér, bill, monitor van, csak a "gép" kellsajnos ujjat szeretnének
THX a válaszokat
[ Szerkesztve ]
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
Mercutio_
félisten
Szakik nem húzott G530 mellé milyen VGA ajánlott, aminél nincs procilimit és 30k alatti (új, aprós garis javaslat is jöhet, raadeon annyiból preferált, hogy kevesebbet eszik)
1860x1050 körüli felbontás mellettEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
_ocsisajt
őstag
Igazabol a kerdesemet beirhatnam a milyen vga-t, vagy milyen cpu-t topikba is... de kicsit kacifantosabb a helyzet... Remelem tudtok segiteni a dillemamom...
ugy nez ki, 20K-t felre tudok tenni a kovetkezo honapban... szoval a helybentopi a kovetkezo:
mostani asztali gepem:
e5200 (sokaig ment tuningolva is) egy toxic 4850-es kisereteben 4 giga jofele tuningrammal es ket 7200-es vinyo raid0-ban dolgozik, hogy ne oszuljek meg nativ felbontas amit hasznalok: 1360*768...ket lehetosegem van:
-veszek apron 20K-ert egy e8400-es c2d procit, vagy ha szerencsem van 21-22 korul egy e8500-os c2d-t... meg nem allnek be sajnos az i5/i7 taborba...
-vagy! cserelem a videozsugat egy gtx 460-as videozsugara... 30K korul megveszem... 10K korul elpasszolom a mostanit es ott a 20-as (1 gigas jo lesz)de amin tiprodok, hogy mi lenne a jobb ehhez a felbontashoz? jobb cpu, vagy jobb vga?
nem jatszok lovoldozos jatekokkal... inkabb ha modernebb jatekokat kell kiemelnem, akkor a fallout 3 , new vegas, skyrim, sc2, diablo 3, TQIT vonalon mozognek... lehetoleg high es/vagy max lenne a cel... (jo tudom a skyrim-en kivul egyik sem zsir uj, csak a stilus miatt irtam... nem lennek "nagy" bf3 jatekos a jovoben sem
tudom, hogy aki most a vga mellett tenne le a voksat, az csipobol ravagna, hogy miert nem 6850... nos ATI fan vagyok, szinte mindig ATI kartyam volt... de engem meggyozott a hardvare-teszt 460 vs 6850 tesztje... szerintem ahhoz a range-hez amiben en mozgok, inkabb a 460 passzol
tl;dr: ENFP-T :) | proud cat dad ^_^ | Loving ARPGs (only Hardcore mode!) | Epic genre and Psytrance forever! :)
-
clip086
csendes tag
Sziasztok!
Játékgépen gondolkodom, a következő konfigot állítottam össze:
Lap: ASRock H77M 23k
CPU: i5 3550 53k
VGA: Sapphire HD7850 2GB 67k
RAM: KINGMAX 8192MB DDR3 1333MHz KIT 11k
Ház: Sharkoon MS120 11k
Össz: 165kSzerintetek rendben van? Két feltételnek kellene teljesülnie:
- Van egy Chieftec GPS-400AA-101A típusú tápom. Ez ugye elég lesz a konfighoz?
- Dell U2311H monitorom van, amihez DisplayPort kellene. MiniDP van a videókarin, szóval jónak kell lennie. -
shadow1901
aktív tag
válasz Tesomatee #9638 üzenetére
300-as noti árából otthonra is összeraksz egy kb pofás gépet és a koliba is...
Jegyzetelsz ósdi füzetbe, otthon begépeled wordbe, akkor tanulod is, okostelóra meg feltudod tenni ha esetleg elakadnál ZH-nArtrage studio használja a Cuda magokat?
[ Szerkesztve ]
Kérdezz, bármit meg lehet oldani! | Inkább privátot írjatok!
-
Tesomatee
tag
válasz sketchifun #9642 üzenetére
Na megyek végigböngészem az aprót
Igencsak 80+ minden
[ Szerkesztve ]
-
sketchifun
senior tag
-
-
tikshow
addikt
válasz Tesomatee #9636 üzenetére
Nekem albacomp van, igaz már nem gyártják de tökéletesen kiszolgált, anno 250 volt és 350-be került más márkából egy hasonló tudású gép, kockáztattam, bejött. Egyszer ment ki egy chip benne ami a háttérvillágítást biztosította, de gariba cserélték, meg annyi a baja, hogy kopik(műanyag + festék, csak 5 éves).
Amúgy laptopból egyébként igen, vagy lenovo vagy dell - asus-ok állítólag mostanában gyakran tönkre mennek; acer, msi, fuji pedig no comment kategória, mert annyira rosszak.
Az a lenovo amit kinéztél jónak néz ki, viszont ne várj tőle csodákat (asztalihoz képest, notihoz képest 278-ért sztem nem kapsz jobbat, de érdeklődj notis topikba nem nagyon figyeltem az árakat mostanában), monitor nélkül 140.000 körül lenne az asztali verziója kb szerintem, de ez minden notinál így van gondolom tudod.
Vagy amit LW javasolt, de tudni kéne, hogy mit fogsz tanulni. Pl.: ha informatikusnak mész akkor néha órára se árt, meg azért házikat haza tudod vinni stb. Mellette is sok minden szól és ellene is.
[ Szerkesztve ]
-
Tesomatee
tag
válasz tikshow #9635 üzenetére
Igen ez okoz nekem is fejtörést...De egyszerűen nem kapok olyan notit amin tudok szabadidőmben esetleg játszani elérhető áron belül...300e lenne egy olyan ami tényleg elég komoly... Az alatt pedig mindennél van kompromisszum. +kitudja meddig bírja... Sokat hallok róla hogy egy felőkategóriás VGA-s noti bírja 2 évet és byebye. Félek hogy hamar kipurcan. Lenovo márkát néztem egyébként. Az új Y580-st
-
TGWH
őstag
Szerintem a procihűtő felesleges. Nem tudom mennyire csökkent a minőség, de a p4-esem gyári hűtője még mindig szinte hangtalan... RAM-on gondolom 4 ezret lehetne spórolni, ahogy alaplapon is egy-kettőt... ezt a cirka 14 ezret rá is dobhatod, jobb proci vagy vga, ahogy az erőviszony megkívánja, ezt mások jobban tudják.
AMD nem jó? Te mégis mit beszélsz? A 650-es nem lesz kicsit sok az i3-hoz? Inkább akkor a 14 ezret költsd jobb procira, pl. Ivy Bridge, és ahhoz már vehetsz új nvidia kártyát, ha az a mániád/az a jobb...Venti témába nem írok, ezt a kérdést majd én is fel fogom tenni. Most az is szóba került, hogy dvd író alá pár ezer forintért egy szabályozót lehetne venni, és arra többet is lehet kötni, valamint egy mozdulattal fel lehetne tekerni őket...
Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
Isual
veterán
Na olvastam, kutattam, osztottam, szoroztam és ez jött ki végül:
LAP: ASRock B75 Pro3 ~22k
CPU: Intel Core i3 2120 ~32k
CLR: Arctic Freezer 7 PRO Rev. 2 ~8k
RAM: A-DATA 8 GB XPG Gaming ~16k
HDD: WD 500GB Caviar Blue 7200rpm ~20k
ODD: NEC AD-7280S ~5k
VGA: ? (180k-s keretet tekintve max 40-45k körül)
TÁP: XFX ProSeries 450W ~14k
HÁZ: Xigmatek Asgard Pro ~14k
+ 2db AC F12 PWM / AC F12 Pro PWM ~3kVGA-val tanácstalan vagyok mert nem akarok 550 Ti-t venni ugyanis ősszel (ugye?) jön a 6xx széria alsó-közép kategóriája erősebben és takarékosabban, s az lenne az igazi. AMD nem jó, úgyh vagy várok a VGA-ra és megveszem így (amikor kicsit az árfolyamok - remélhetőleg nem átmenetileg - rendeződnek), vagy veszek ideiglenesen bele apróról egy gtx 460-at.
Igazából valszeg géppel vagy anélkül megvárom a 650 ti-t, de majd látom még, az árfolyamoktól is függ, hátha nyárra javul a helyzet...Kérdésem van viszont - láttam, hogy van 2 venti a házban, de vennék bele még egyet-kettőt (igazából kettőt szeretnék), de
ad1: melyik AC venti a javallottabb?
ad2: ráköthető-e egyáltalán ennyi pluszventi a lapra?
ad3: milyen pozíciókba lenne ideális tenni a plusz 1 v 2 ventit?[ Szerkesztve ]
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
-
akela91
addikt
3GB már elég több monitoros rendszerekhez is. Erre a felbontásra amire használná(2560x1440) nem sűrűn van példa, de egy 7850-70 megfelelő lehet rá valóban.
De egyébként is, ha mindent Fullon szeretne játszani akkor ide ezek a kártyák már nem biztos, hogy elégségesek. Persze kompromisszumokkal megfelelő. -
TGWH
őstag
válasz akela91 #9622 üzenetére
Én úgy tudom, hogy 2gb is bőven elég, főleg úgy, hogy 100 ezer alatt hirtelen nem találtam 3gb-osat...
-
TGWH
őstag
Igen, én is azért írtam, hogy nem játék közben.
Viszont már olyan is volt, hogy benyögte a gép, hogy ,,a videókártya tápcsatlakozója nincs csatlakoztatva''... na mondom ez mi, el sem indul a gép ha nincs rákötve, emlékeim szerint gef6600 amúgy, és pes-t szerettem volna játszani. Valamiért még a kártya 256mb-ját is felezte, és 128mb-os kártyának ismerte fel a gép, de hogy hogyan...Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
TGWH
őstag
Hát, én egyszer-kétszer kaptam már ilyen vicces üzeneteket, hogy ,,a program kifutott a memóriából'', vagy az még a finomabbik változat, hogy ,,túlcsordult a memória''...
Vagy megnézed tirexi videóját, és ahol a ,,a vinyó nem éri utol a memóriát'' részhez érsz, ott láthatod mit csinál a játék (talán gta4?), igen, valószínűleg szaggatni fog...Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
Isual
veterán
válasz #98593280 #9618 üzenetére
WQHD-ra (2560x1440) mekkora vRAM a javallott? - nyilván játékfüggő, de ha kifut a VGA a ramból, akkor azt hogy érzékeli az ember, fps dropp, vagy belaggolgat?
(#9621) TGWH: ilyen üzit én csak akkor kaptam, amikor a system RAM-ból futottam ki SC II-nél... GTA4-eztem 1GB-os 6870 CFX-szel U2711-en és ott a játék 2GB vRAM-ot érzékelt (nemtomhogy) s egész tűrhető volt...mondjuk én ha játszok, az Diablo 3 vagy semmi, azmeg nem egy hadüzenet a mai csúcsPC-knek...
[ Szerkesztve ]
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
TGWH
őstag
válasz Korcselmelet #9616 üzenetére
Miért nem veszel olcsóbb alaplapot, akkor lenne +6-7 ezer... 184K így bőven ki is jön. Például.
-
törölt tag
1440x900-as felbontásra a 6850 bőven elég. A 2GB vRAM meg nem gyorsít ott semmit. A Merc Alpha helyett én egy SHINOBI-t vennék, bár úgy látom csak 17-ért van ájponon ablakos. MInden esetre a Merc Alpha-ban azért túl nagy kábel support nincs, a CTG500-nak pedig igen sok kábele van. Én esetedben inkább az alaplapból vennék vissza, egy H77M is elég 20k-ért és a házba fektetném. A 3450-es Ivy pedig tökéletes, egy 6850-hez egy i3 is elég lenne.
(#9615) Tesomatee: Az attól függ mennyi a keret? Asgard Pro ájponban nincs, csak PCGEAR-ben tudsz rendelni.
A Shinobi Window 17k
Gondolom van Sharkoon T9 Economy (15k) és Value is (17k), ezek is jók.
Merc Alpha is van, 10k.
Vehetsz még TT MS-I -t 13-ért.[ Szerkesztve ]
-
nihill
őstag
6850-be szerintem felesleges a 2GB
6870 jobb kártya igen, de ár/érték arányban nem éri el a 6850-et.
Erősebb CPU biztos nem kell, még ez is bőven sok lesz a 6850 alá.
Ha idővel majd cserélni tervezed a VGAt, ez a konfig jó kiindulási alap lesz bármire. -
Korcselmelet
csendes tag
Sziasztok.
Nemrég, a 9425-ös kommentembe kértem segítséget gépvásárláshoz, amiben Coolmat adott segítséget. Sajnos az általa írt 6870 nem fért bele a 160+20k-s keretbe.Alaplap: ASROCK H77 Pro4/MVP _ 25.787 Ft
CPU: INTEL Core i5-3450 3.10GHz 1155 BOX _ 49.326 Ft
RAM: PATRIOT 8192MB Signature DDR3 1600MHz CL9 KIT PSD38G1600K _ 11.785 Ft
GPU: SAPPHIRE 11180-00-20R HD6850 1GB GDDR5 PCIE _ 37.028 Ft
HDD: HITACHI 500GB 7200rpm 32MB SATA3 HDS721050DLE630 _ 20.116 Ft
ODDEC AD-7280S Fekete OEM _ 4.381 Ft
Ház: BITFENIX Merc Alpha _ 10.427 Ft
Táp: CHIEFTEC CTG-500-80P 500W BOX _ 13.195 Ft
Összesen: 172.046 Ft (135.469 Ft + áfa)Ez így jó lesz? Esetleg valami csere, más alkatrész, valamiből erősebb?
Ipon-on 49k a 6850 2GB, és 53k a 6870, de így min 184k lesz a végösszeg.
megéri ezt a többletet valamelyik kártya, vagy erősebb CPU (i5 3550 53k-ért?) ?Ha megrendelésre kerül a sor, és otthon szerelném össze, van szükségem bármi másra a rendelt eszközökön és egy csavarhúzón kívül?
-
Tesomatee
tag
IPON-ból tervezem összerakni a gépet. Onnan mi lenne a BestBuy ház? Az asgard?
Processzorhűtővel mi a helyzet?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Maximum1 #9612 üzenetére
Eurocase-es HULLADÉK tápegységgel rendelkező gépet azért ne ajánlgass. Köszönjük.(#9610) Steven88:
ASrock H61 alaplap, 11k
G530 CPU INTEL, 12k
4GB RAM DDR3 1333Mhz, 6k
160GB HDD sata2 7200 rpm, 5k (HWapró)
HD4850 1GB DDR5 , 10k (HWapró)
FSP/Chieftec 400 watt, 5k (HWapró)
Codegen ház, 3k
total: ~50k#9611) Tesomatee : A Raidmax házak igencsak gagyik, Érdemes lenne cserélni. A 7200-as HDD maradhat, az SSD pedig igen, nagyon nagyon érezhetően felgyorsítja a windows-t, érdemes venni, akár egy 12eFT-os 32GB-osat is, a win7 64 bit 20 GB-ot foglal, elfér rajta bőven.
[ Szerkesztve ]
-
Maximum1
őstag
válasz Steven88 #9610 üzenetére
Valami használt gépet néznék, nehéz ennyiért tartósat alkotni.
Itt van ez. -
Tesomatee
tag
Hello!
Köszi az összeállítást remek lett Kérdéseim azok lennének hogy pl az SSD mennyire éri meg a pénzét? Tényleg annyira megdobja mondjuk az OS gyorsaságát? A jelenlegi házam egy Raidmax Smilodon. Ez mennyire rossz/rosszabb mint amit említettél?
jelenlegi HDD-m: SAMSUNG HD103UJ ATA Device (1000 GB, 7200 RPM, SATA-II). Ezt ajánlott lenne kicserélni?Köszi, üdv
-
Steven88
tag
Sziasztok
Azt szeretném kérdezni, hogy kb 50e-ből milyen gépet lehetne előállítani? 1280-1024-es max felbontásra lenne, ha lehet ennyiből kihozni valamit, főként játékra lenne (de nem az új játékokra).
Választ előre is köszönöm. -
batagy
őstag
SZERK, bocs, nem ide akartam!
[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
válasz Inv1sus #9606 üzenetére
Amennyire én tudom mostanában a CTG szériás Chieftec tápokat ajánlják mindenhol.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Inv1sus
addikt
A Gigabyte Superb 460-ot miért nem ajánlatos mostanság venni? Azért, mert régi kiadású?
A mostani gépemben is az van egyébként
[ Szerkesztve ]
*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***
-
Crias
senior tag
Azt írtam hogy abból a boltból, nézd meg 40k-ért akart venni 550ti-t ami teljesen ugyanazt tudja mint a 7750 tudom hogy máshol 28k körül vannak. Ha beválalja hogy máshonnan veszi akkor persze ez a 6850 a jobb ajánlat
Crias
-
Crias
senior tag
Mekkora felbontáson? FullHD-re karcsú az alatt jó, de ennyiért már kapsz normális kártyát is... pl HD6850-et ami sokkal jobb ennél
Elég drága a bolt de ha mindenképp onnan akarod venni akkor ez a 7750 jó ár értékkel rendelkezik szerintem.
Na megint jól lemaradtam (nem frissítettem az oldalt...)
[ Szerkesztve ]
Crias
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Új, Gamer - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz -
- HP Gaming V3 I Intel Core I5 3470 I GTX 1050 2GB I GARANCIA I BESZÁMÍTÁS I
- Akció ! Gamer PC Intel i5 10400/16GB DDR4/RTX 3060 12GB/512GB NVME SSD/GARANCIA/BESZÁMÍTÁS/
- Intel Core i7-8700K + ASUS ROG MAXIMUS X APEX Alaplap
- AMD Ryzen 7 7800X3D + ASUS TUF Gaming B650M-PLUS Alaplap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest