-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KaraDani
addikt
Sziasztok!
Én is konfig vásárlás előtt állok, ezt a lapot néztem: Asrock P43 Twins 1600, vagy esetleg ezt Asrock 4Core1600Twins-P35. A p35 ösről itt fórumban nagyon jó vélemények voltak. Q6600 lenne majd a proci amit szeretnék 3giga felett hajtani majd. Még arra is kíváncsi lennék, hogy ehez milyen ddr2 memó kéne? Nemtudom jól értelmezem, ha az fsb 400 mondjuk a proci megy 400*9 en akkor, hogy a memo szimetrikusan legyen 2*400=800 ugye? Akkor milyen fsb kell az 1066 os memohoz, hajtanak procit 533 as fsbvel?
-
KaraDani
addikt
Köszi a választ!
Kicsit kifejtneéd mért ez az álláspontod? Konkrétan arra gondolok, hogy:
1. mért van szükség a q6600 alá komolyabb lapra, ha a lap a 400 as fsb t tudja és a chipset jó, akkor mi hiányzik még, mivel lehet jobb egy erősebb lap? Mert ugye így a lap nem is lesz húzva. Giga lapot néztem 5kval (33%) drágább kb, de nagyon jókat írtak a rockról is és gondoltam hátha egyszer még jól jön a ddr3, bár kétlem, hogy ehez a rendszerhez lenne értelme.
2. mért inkább p35 és nem p43? Elméletileg a p43 a p35 utódja nem? Úgy tudom csak annyiban különbözik a p45 től, hogy nincs 8*8as crossfire támogatás.
3. memónál milyen szorzólehetőségek vannak, mert én erről még nem is hallottam.
4. Te milyen proci és memo fsb/szorzó kombókat javasolnál nekem? Mert ha többet ki lehet hozni belőle veszek 1066os memót.Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
KaraDani
addikt
Sziasztok bocsánat, hogy nincs időm visszaolvasni lehet már kérdeztek hasonlót, de baromi sürgős lenne.
Giga ep35-ds3 at szerettem volna, de a legtöbb boltotba nincs per pill, volt viszont msi p45 neo 22800 ér. A gigáról elég sokat olvasgattam és csak jókat írtak az msi neo szériáról kevésbé, megéri ezt a lpaot megvenni azért mert p45ös vagy inkább a giga p35? -
KaraDani
addikt
válasz kisza25 #14718 üzenetére
Ez igaz, gyengébb karikhoz ok. De a minek akarsz két 7600 ot sliben? Csak a saját életedet nehezíted. Rakat problémád lesz vele, és lapból is csak NV chipsetest vehetsz, aminél az intel jobb. Inkább add el őket vegyél, egy vmire való single karit, tuti nem lesz gondod, vele és lapot is szabadon vehetsz. És nem fogsz boszankodni azokon a gamákon, amik esetleg full nem fognak skálázódni két GPU melett.
-
KaraDani
addikt
Sziasztok!
Úgy néz ki elhalálozott a giga ep35 ds3 rev2.1 lapom. Kiskeri gari 3 hete járt le rá, de talán egy ph-s kollega segítségével lehet gyártói gariztatni, de az eltart egy darabig. Átböngésztem a hardveraprót, és nem valami nagy a felhozatal p35 és p45 ös lapokból, csak ez játszik. Ami van az is 15k környékén, és akkor már találtam újonnan két lapot (nem egyszerű már p35/p45 öt találni ahogy nézem): asrock P45DE, vagy egy Asus P5Q SE PLUS
Ki mit venne a helyemben? A konfig többi rész: e7200, hd 4850, 4*1gb csx cec 1066 cl5
Egy pont az Asrocknak az ár miatt, 1 az asusnak a +1év gari miatt. Annyi feltétel még, hogy később jól menjen benne egy q9550 vagy valami hasonló proci. 2000 körüli fsb-t feltételezem bármelyik tud (asrock nál írják is) szóval ez nem lehet gond. -
KaraDani
addikt
válasz KaraDani #22317 üzenetére
Újabb versenyző: Asus P5QD turbo Arra nem jövök rá mi a különbség a p5q és a p5qd turbo között az áron kívül.
-
KaraDani
addikt
válasz mcmike #22631 üzenetére
Gige ep35-ds3 am szállt el, Asus p5qd turbot (18k) vettem helyette, ragaszkodtam volna én is a gigához, de nem lehet kapni ugye ahogy Fr3eWar is írja. Eddig jobban muzsikál, mint az előző, proci is jobban megy benne egy kicsit, meg ez végre alig droppol, jobb a tápellátása. 500 as fsb ebben is megvolt simán, szóval valószínűleg tuningal sem lesz gond quaddal sem. Ha ragaszkodtok a Gigához akkor használt marad csak p45 ösben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kés topik
- Milyen videókártyát?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Anime filmek és sorozatok
- Programozás topic
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Befutottak az első tesztek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest