- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- TCL LCD és LED TV-k
- iPad topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen RAM-ot vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen alaplapot vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sinu
senior tag
válasz
palfitom #101925 üzenetére
Igen, annak tűnik. MSI-t mint márkát jobban kedvelem, ezen kívül mellette szólt, hogy a ház és cpu hűtés is MSI. Plusz pont, hogy a ventilátorok is kompatibilisken az MSI Mystic light appal, és a ramok is.
Amit ajánlottál ASUS, abban nem láttam ARGB csatlakozót, illetve USB Type-C is hiányzik.#101927 Tepsifüles a wifi adott volt egy Axagon bővítő kártyával, de azért így most sokkal elegánsabb
azt sajnálom csak, hogy 2 db m.2 jutott rá, de azért ezt még túlélem
(az én fiam is, a piros a kedvenc színe, így hát nappal arra van állítva)
-
zsombor22
aktív tag
válasz
palfitom #101891 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Èn személy szerint az strix vagy az msi-n gondolkodok.
Ami még fontos lenne ,hogy kezelje rendesen 32Gb hiperx predator 3200mhz-s ramokat.
Nem tudom melyik lap szereti,mert a qvl listákat ritkán frissítik.
Te melyiket választanád?
Sokáig csak rog-os lapjaim voltak ,de 2 generáció óta asrock taichit használok. -
ProEvoFan
nagyúr
válasz
palfitom #101857 üzenetére
Szia itt is.
Benne vagyok a nagy elméleti gép összerakásban....
Már a drágább kombó is eljött. Ryzen 7 5800x vagy a kisebb 5600x.
Ehhez ajánlottak nekem lapokat. Főleg a MSI MAG B550 TOMAHAWK-ot. Tényleg jókat mondanak róla, elvileg belemennek a jövő rayzen CPUi is...de nekem drága, és érzésem szerint nincs szükségem egy ilyen nagy tudású alaplapra.
A másik amit ajánlanak, az a ASUS TUF GAMING B550M-PLUS. Ennek már ok az ára. Kérdésem, hogy teljesen jó lesz a ryzen 7 5600x vagy 5800x alá? Maximum két SSD lesz rákötve, meg majd egyszer 32GB ram.
-
válasz
palfitom #101779 üzenetére
Az Asrock BIOS-ában az egyszerűséget és a kontrasztos megjelenítést kedvelem, valamint a szerintem jó- felépítését. Illetve azt is, hogy tök mindegy hogy az adott Asrock lap egy s1151v1/v2-es vagy AM4-es lap, kézreáll mindegyik, és nincs széjjelvariálva. Ez áll a Giga BIOS-ára is, ott csak a narancs-fekete színvilág ami kevésbé vonz. Az Asus-oké szintén ott van, az MSI Click BIOS meg izlések és pofonok, AM3+-nál találkoztam vele előszőr, szokatlan volt (pláne legacy BIOS után), de megkedveltem.
A mostani UEFi BIOS-ok közül a "legpuritánabb" az AMI Aptio bios sorozata, kiköpött legacy kinézet és kezelés, csak kevésbé mély kéket válaztottak alapszínnek. -
pecccccccca
őstag
válasz
palfitom #101777 üzenetére
Szerintem arra gondolt, hogy a megszokott bios egy másik márkánál hiányozna és az lenne szívás.
Mondjuk ezt sosem értettem. Én pl imádom a giga biosát is pedig sokan szidják. Sőt nekem az a favorit. De tök jól elvagyok az Asrock biosával is. Most meg egy MSI Z370-et nyúzok. Ennek a biosa is teljesen kézre áll.
Nem értem a feltétlen ragaszkodást egy márkához vagy akármihez is, de hát nem vagyunk egyformák. -
Raz3r
tag
válasz
palfitom #101768 üzenetére
Szinten koszonom!
bocsanat meg egy kerdesem lenne a lapon talalhato 2. PCIe x16 slot azon esetben is teljes erteku slotkent funkcional ha az 1. Slotba nincs semmi?
a 2. Slotba menne a kartya mert fole szeretnek egy backplate hutot ami csak akkor fer el ha a masodikba teszem a kartyat.koszi valaszod elore is!
-
Aprósólyom
addikt
válasz
palfitom #101742 üzenetére
Nem értem miért azt az Asus deszkát javasoljátok?! Fentebb ugyan ezt tette codec is.
Egyetlen egy darab 1000 forinttal többért megveheti az MSI Z590-A PRO-t. A főbb specifikációk szerint mindenben jobb mint az Asus. A Realtek 2.5G LAN-ról több felé lehet olvasni hibás működést a neten szerte szét. Persze az is lehet, hogy noob userek és nem tudják kideríteni, hogy a szolgáltatói nettel van-e vaj vagy a realtek chipek között vannak-e hibásak. De tesztelgesse a franc.. mikor ennyi pénzt kikölt az ember és órákat szerelgetjük a gépet, hogy meg legyen a platform váltás. -
Aprósólyom
addikt
válasz
palfitom #101728 üzenetére
"Általánosságban 2 ram modul használata javasolt, szóval nincs igazán jelentősége 4 slotnak."
Ha 2db modult használsz, akkor magasabb RAM OC-t lehet elérni. Viszont jó eséllyel 2db 1Rankos modult fogunk használni az alaplapban.
Ha 4db modult teszünk az alaplapba, akkor pedig legalább 4 RANk-kal fog gazdálkodni az ICM. Sok alkalmazás és játék profitál belőle.Forrás: 4x4GB vs. 2x8GB, Intel & AMD Dual-Channel Gaming Benchmark - YouTube
-
válasz
palfitom #101724 üzenetére
Nagyon köszönöm!
Akkor maradnék a Gigabyte-nál!
De pár tényezővel még nem vagyok tisztában.
A B-szériás chipset tűnik jónak a RAM slot miatt.
Kérdés viszont hogy mi a különbség a következő jelöltek között (a csatlakozók számszerű különbségén felül):
Gigabyte B560M DS3H - 34e Ft (Tehát milyen mínuszt jelent az "S"?)
Gigabyte B560M D3H - 39e Ft
Gigabyte B450 AORUS PRO - 31e Ft (Mennyivel "kevesebb" a B450?)Azt ugye jól sejtem, hogy ha mégis GPU-s processzort vennék, hiába van egy alaplapon több videókimenet is, legfeljebb kettő digitálisat tudok egyszerre használni?
És egy utolsó kérdés: annak, hogy nem teljes, hanem csak mATX, van bármi hátránya?
Köszönettel: MaCS
-
aladarka
tag
válasz
palfitom #101683 üzenetére
ATX-es Gigabyte gyakorlatilag nem kaphato itthon zaros hataridon belul. Ez a resze meg is oldodott. Meg par plusz ora forumozas utan ezekre sikerult leszukiteni:
MSI Pro Z690-A DDR4 - 61+AFA
MSI MAG Z690 TOMAHAWK WIFI DDR4 - 92+AFA
ASUS TUF GAMING Z690-PLUS D4 - 88+AFAAr ertek aranyban a legolcsobb tunik a legjobbnak. Kicsit kevesebb a port, nincs teleszorva hutessel, tesztekben +10fokkal melegebb is ennek megfeleloen, illetve 14 Stage-es, nem 16os.
Ez utobbi mennyit szamit 12700K-val? Lehet keves a 14 Stage?
Hangkartya, es a huto felfogatas nem szempont (kaptam atalakitot az EK AIOhoz). 2.5LAN mindegyiknel okenak tunik.
Ezek alapjan vagy a Tomahawk vagy a Pro-A lenne. Alszom ra egyet. Ha van meg valami, amit figyelembe kene vennem, akkor szolj(atok) legyszi.
Koszi.
-
geckowize
őstag
válasz
palfitom #101660 üzenetére
Szia,
Köszi!
Ha már itt elkezdtük ezt a témát, itt is fejezném be, még egy kérdésem lenne:Milyen RAM ajánlott az i5-12600K(F) + Z690 chipsetes (pl Asus Prime Z690-P D4) laphoz?
Konkrétan órajelre és időzítésre vagyok kíváncsi, az ajánlott márkákat tudom a RAM-os topicból.
-
aladarka
tag
válasz
palfitom #101674 üzenetére
Koszi szepen az eddigi valaszokat.
Meg 2 kerdeskor van nyitva:
- Gigabyte lapoknal ugyan sok szo esik a memoriakezelesi problemakrol, de arrol keves infot latok (tobbnyire semmit), hogy ez csak tuningnal jott elo vagy total default beallitasokon is?
- Tudsz esetleg olyan laprol ami nem az emlitett csodaLAN-nal szerelt hanem valami megbizhatobb fajtaval (intel, realtek, stb.)? -
aladarka
tag
válasz
palfitom #101527 üzenetére
Itthon nem talaltal az emlitett lapbol (GIGABYTE Z690 AORUS ELITE AX DDR4), csak a miniATX-es valtozatabol (GIGABYTE Z690M AORUS ELITE AX DDR4, pl [itt], raadasul csak 1 ev garanciaval). Viszont a forumok azzal vannak tele, hogy bar jol felszerelt lapokat csinal a gigabyte, azonban rengeteg memoriakezelesi gond merult fel az elmult hetekben. Mennyire kell ezektol tartani? Csak a tuningot erintheti vagy akar teljesen alapbeallitasokon is problemas egy ilyen lap? Van mar valakinek tapasztalat a Gigabyte z690es lapokkal?
Fontos a stabilitas, ugyhogy ha problemas a lap, akkor inkabb nezek mas gyartot. Az ASUS kapcsan az osszes cikk ugy kezdodik, hogy iszonyatosan tularazott, mar-mar erthetetlenul.
Igy maradna alternativakent az MSI... Vagy a z690 Tomahawk vagy a PRO Z690-A. Ezekrol van velemeny? Hatuluto?
Egyeb javasolt modell esetleg?
Ezen felul ahogy olvastam itt, a LAN is eleg tragya (Marvell Aquantia, Killer, Dragon, stb.). Tudtok olyan z690-es lapot, amit ertelmesen mukodo LAN-nal szereltek?
Koszi.
-
geckowize
őstag
válasz
palfitom #101654 üzenetére
Szia,
Meg tudnád mondani mik az előnyei, hátrányai a 11th és 12th gennek a 10th genhez képest? PCIe 4.0-t tudom, de azon kívül?
11600K(F)-nél azt látom, hogy ugyanúgy 6c 12t, csak a base clock 4.1 Ghz helyett 3.9 (nem értem miért csökkentették), valamint a boost 100 MHz-cel több (4.8 vs 4.9). Tom's Hardware CPU Benchmarks and Hierarchy 2021 listán látom, hogy mégis kb 10%-kal gyorsabb a 11th gen, ezzel szemben 14%-kal drágább.
12600K(F)-nél már látom, hogy bár szintén 6c 12t és órajelekben sem jobb - sőt, base mégkevesebb - de ezen kívül van még lényegesebb változás: P-core és E-core, DDR5 support, más socket. Előzőleg említett lista szerint 17% teljesítménynövekedés, viszont ez meg 53%-kal drágább, nyilván gondolom azért mert 1 hónapja jött ki. A Z690 chipsetes alaplap is vagy 40%-kal drágább.
Jó lenne valami kézzelfogható pro/con lista, hogy mennyire érik meg ezek az újdonságok a magasabb árat.
-
geckowize
őstag
válasz
palfitom #101635 üzenetére
Köszi a választ!
Közben úgy alakult, hogy az i5-10600KF-re vszínűleg mégsem tudok szert tenni jó áron.
Bár tudom, ez alaplapos topic, de hátha belefér még a kérdés:
Ha jelenleg egy Asus TUF Gaming B460-Plus lapom van i5-10400F procival, akkor milyen alaplap + proci upgrade lenne "best buy", ha játékra lenne használva a gép? Akkor is 10600KF újonnan, valamint MSI Z590-A Pro / Asus Prime Z590-P? -
válasz
palfitom #101603 üzenetére
Utóbbi: ezért tettem OFF-ba.
Előbbi: beszélni kell róla és fel kell tenni ezeket a kérdéseket, mindig és mindenhol. Nagy a baj, és azok tematizálják a közbeszédet ezen a téren is, akik a bajt okozzák, kisiklatva annak a lehetőségét, hogy pontos diagnózisokat adjunk a társadalom és a gazdaság eluralkodott negatív tendenciáiról....jah, és te is korlátozod a diskurzust!
-
válasz
palfitom #101600 üzenetére
"Van bármi értelme ezen gondolkozni
"
Van. Ezzel a gondolkodással sokkal többet lehetne elérni a fenntarthatóság és a környezetvédelem területén.
Sajnos a globális kapitalizmus az árak tekintetében legalább akkora átverés, mint a működő szocializmus volt. Semmi sem annyiba került, mint amennyibe az előállítása indokolttá tette volna. A globális kapitalizmusban minden annyiba kerül, amennyiért el lehet adni. Ezért a modern marketing kelti fel az érdeklődést a termékek iránt, amit jó haszonnal lehet árulni.
A valós keresletre épülő és tisztességes, mértékletes kereskedelem a globalizmus ellensége. Irtják is az ilyen törekvéseket. Ahogy a valós haszon megismerésének lehetőségét is. -
Celithrandi
addikt
válasz
palfitom #101565 üzenetére
én is így gondoltam. Már csak az a kérdés, hogy mikor "éri" meg jobban váltani. Az 1151es lapot és procit esélyesen jobban el tudnám még most adni mint pár év múlva. Viszont lehet több értelme van várni és kifuttatni a lábam alól majd a szekrénybe betenni 7-8 év múlva mint két évente upgradelgeni. Nehéz kérdés.
-
Nemgézaa
csendes tag
válasz
palfitom #101476 üzenetére
Nem állszerénységből írtam, hogy nem értek hozzá, tényleg nem tudom, hogy amit belinkeltél az mit jelent majd számomra a gyakorlatban. Az lejön, hogy az egyik nem fog működni, és a másikkal is lesz valami
.
Lehet, hogy jobb lenne mégis egy kicsit drágább alaplap, ahol nincsennek ilyen korlátozások.
-
MZsoltee
veterán
válasz
palfitom #101435 üzenetére
Néztem a B550-es Toma-t. Annyi gondom van vele, hogy a PCI-E foglalatok elrendezése nem ideális. Az első 16x-os slot melelt kell egy 4x-es és két 1x-es, de úgy, hogy a 16X-os alatt 2 slotnyi helyet a bentlévő vga miatt nem tudok használni. Ezért is jó a B450 Pro4 . A legfelső pci-e slot üres. A 16-osban van vga, a másodikban 16x-osban egy PCI-E 4 elosztó és az alsó kettőben egy-egy riser. Ezt a B550-es Tomaban nem tudom megtenni. Ha a 16-osba beteszem a vga-t akkor csak egy 16-os és egy 1x-es marad.
Amiknél az elrendezettség jó szerintem a következők:
Keretbe beleférő darabok
GIGABYTE B550 AORUS ELITE V2
ASUS PRIME B550-PLUS
ASRock B550 Pro4
TUF GAMING B550-PLUS
idáig tart kb az ideális keret
Amíg még beleférhetnek a tűréshatárba:
GIGABYTE B550 AORUS ELITE AX
ASUS ROG STRIX B550-A GAMING
ASUS ROG STRIX B550-F
GIGABYTE B550 AORUS PRO
GIGABYTE B550 AORUS PRO v2
Ezek közül kellene dönteni. Egyet a keretbe beférő és egyet a tűréshatáron belüli katáegóriából. Nekem van két titkos favoritom belőlük az utanaolvasás alapján, de kíváncsi vagyok Ti melyiket és miért mondanátok.
Köszi előre is! -
-szabi-
addikt
válasz
palfitom #101439 üzenetére
Aki nem azt pedig diszkriminálod.
De akkor csak neked:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
Mindkét kinézett alaplap 40e Ft körül van.
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
B560-as mindkettő, intel konfig lesz.
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
Mindkettő micxoatx.
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
Mint mondtam és linkeltem az összehasonlítást ez alapján, nem láttam különbséget, ezért ezt megkérdeztem.
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP)?
Azért nem kérdeztem nincs jelentősége, de a két alaplap azonos kimenetekkel rendelkezik.
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
Azért nem kérdeztem mert nincs jelentősége.
7. Használt, vagy új alaplap?
Ennek sincs jelentősége a kettő közül kellett választani.
8. Fontos e a lap kinézete (szín, dizájn, rgb,...)
Ennek sincs jelentősége a kettő közül kellett választani.Saját tudásom alapján eljutottam addig, hogy kettő alaplapra szűkült a választék.
A kérdések megválaszolása mit változtatott volna abban, hogy egyik vagy másik?
Azt kérdeztem meg amit nem tudtam.
Ennyi segítség kellett volna.
De ennyit sem segítettél kettő nap alatt.
Inkább levegőnek néztél. -
pruzsi
őstag
válasz
palfitom #101382 üzenetére
Értem,akkor egy új alaplapot kell vennem ezt a kettőt néztem más márkában nem bízom és 30 nál többet nem adnél ki érte csak ha eget rengető lenne a különbség(max 40k),régebbi chipsetű bios updattel is felesleges mert azok pedig gen3 pcie. Ellenvetés javaslat
ASUS PRIME B550M-K
MSI MAG B550M BAZOOKA -
Daveron
újonc
válasz
palfitom #101354 üzenetére
És akkor a Ryzen 5 1600AF tuti kompatibilis vele? Mert MSI oldalon nem igazán találok infót kompatibilitásokról, Pangoly-n pedig csak a sima 1600 van írva. ( Fogalmam sincs amúgy hogy melyik a legpontosabb oldal erre a célra. )
Persze PCX kommentben meg írta valaki hogy jól megy a kettő együtt. Szóval.... -
Daveron
újonc
válasz
palfitom #101348 üzenetére
https://www.pcx.hu/zalman-t6-fekete-szamitogephaz-00194428?gclid=Cj0KCQjwt-6LBhDlARIsAIPRQcKX4bVeD0CkLGmDQQjjCI_2-ZTsEDop69ry9H9l1hxPRChTYvOjxZwaAnxeEALw_wcB Zalman T6 ( ATX, Micro-ATX, Mini-ITX )
https://compker.hu/termek/148431 Proci
Ramokat már meg vettem, azért 2666-ast mert egyik oldalon úgy volt írva hogy 2666-ig támogatja a processzor. De az a baj hogy ahány oldal annyi leírás.
" MSI B450M Mortar MAX " árukeresőn valaki azt írta max fél évet bírt nála, ez mennyire reális?
" Procinál pedig AF-es legyen (YD1600BBAFBOX cikkszám), ne a sima 1600-as. " Mi különbség a kettő között?
-
Pepe78
őstag
válasz
palfitom #101200 üzenetére
Sziasztok!
Sajnos hibás lapot kaptam a 10700-hoz. Aorus B560M Elite.
Ismét rendeltem :
I3-10105F hez - Aorus B560M Pro érkezik. ( 3-6 hónapon belül i7-10700 fejlesztés lesz ezért választottuk)10700-hoz most már ATX lap jön: Asus Strix B560-F Gaming Wifi
Csak 8+2 fázis de a tesztek szerint jól elbírja az i7-es procikat.Sok csatlakozó , normális hangkártya stb miatt választottam ezt.
Remélem nem lőttem mellé.
Msi Z570 A-Pro lett volna még esélyes de nem K-s a cpu és ezen kevés csati és nem túl jó "hang" van. -
viperabácsi
addikt
válasz
palfitom #101169 üzenetére
Köszi a segítséget megjött a lap , proci nélkül hibátlanul frissítettem a biost már szalad is a gép !
Ez a videó sokat segített . -
KillBorn
senior tag
válasz
palfitom #101166 üzenetére
Köszi a választ! Van egy Sound Blaster Z-m, szóval matx méretben mindenképpen a VGA feletti pcie 4x csati kellene, ezt kevesen teljesítik. De én is így sakkoztam, a TUF is megfordult a fejemben, de nem sokkal drágább annál a Gaming X V2, szóval ha csak durván nem drágul meg 2 hét múlvára, akkor az lesz.
-
péhápé
csendes tag
válasz
palfitom #101156 üzenetére
Köszi szépen a választ! Abban viszon nem vagyok biztos hogy a MSI MAG B460M MORTAR nem támogatja a régebbi GTX 1050 alatti videokártyákat. Ezt csak egy értékesítési oldalon olvastam egy kommentben, nemtudom valid-e ez az infó. Gondolom azok a VGA-k amik nem támogatják az UEFI boot-ot azokkal lehet ilyen gond.
-
HAN_
csendes tag
válasz
palfitom #101142 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Én is ezeket néztem igazából, a B560M-K lapot kizárnám a két RAM slot miatt. Legyen 4 ha már választani lehet, nem kérnek enni.
Gigabyte B560M D3H és Asus Prime B560M-A között melyiket válasszam?
Ahogy nézem az ASUS-ba egy kicsit több fért: 7.1 audio, lan chipset, szélesebb a memória mhz skála.
Jobban ajánlod az ASUS lapot?
Ezzel a [link] memóriával működne a dolog? -
Hoffer
őstag
válasz
palfitom #101075 üzenetére
ASUS TUF GAMING B460M-PLUS
Esetleg ez?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Honda topik
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- The Last of Us Part II Remastered - Megkaptuk a hivatalos gépigényt
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Politika
- Delta Force (2024)
- Reklámblokkolók topikja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest