- Megjött a Chieftec VEGA M szériás tápok legnagyobb teljesítményű kiadása
- 280 Hz-es, remekül felszerelt WOLED monitor jött a Gigabyte gondozásában
- Itt az AI videók TikTokja, az OpenAI új agymenése
- Rekordösszegért kerül szaúdi kézbe az Electronic Arts
- Nem saját tervezésű a Zhaoxin új szerverprocesszora
- Androidos tablet topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen házat vegyek?
- Steampunk hangulatú, nem túl drága, de fémházas klaviatúrát mutatott be a Yunzii
- OLED TV topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Projektor topic
- SSD kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple MacBook
-
PROHARDVER!
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DanaL
tag
De megkaptam a segítséget máshonnan: http://wiki.mikrotik.com/wiki/Policy_Routing_in_RouterOS_3.x
zárom a témámat. -
DanaL
tag
A "nem férek hozzá" azt jelenti, nem tudom kezelni sem winboxon sem ssh-n ugyanis, nem én vagyok a gazdája írnom kell neki aki fél nap alatt beállítja amit leírok neki.
Nem tudok olyan fórumszabályt, hogy csak IT professzionalisták kérdezhetnek, ha mégis van elnézést törlöm is, oktatási rendszerünk tudjuk milyen szar, én rengeteg tudást autodidakta módon tanultam meg, ezt is próbálom megtanulni.
Tudom az én k.any..t amiért kérdezni mertem tudás nélkül, de a prohardveren a segítőkészséget szoktam meg nem a kioktatást, lehet én vagyok csak érzékeny a hangnemre és nem volt célod a megsértésem.
Józan paraszti ésszel megértettem a probléma gyökerét, de ameddig egyszer be nem állítom és meg nem kapom a leírást részletesen parancs szerint (mint azt a külföldi fórumokon láttam) nem segítettél sokat a problémám megoldásában. -
DanaL
tag
Mint írtam ez egy ideiglenes megoldás, jobb híján így tudom megoldani, az 1es mikrotikhez pl nem férek könnyen hozzá ezért nem onnan közelítettem meg. A mikrotik ismereteim hiányosak, ez tény. Én arra gondoltam ha a 2-es routeren kifelé engedi csak egy befelé jövő szabályt kell módosítani, de látom nem ilyen egyszerű.
-
DanaL
tag
Tehát a szituáció:
NETWORK1(172.17.47.1/24)---Mikrotik1(172.17.47.1)---<---->---NETWORK2=172.17.7.1/24)---Mikrotik2(172.17.7.1)
átjárás kellene mindkét irányba -
DanaL
tag
Ideiglenesen muszáj mert átállás lesz és mindkettőből elérhetőnek kell lenni a szervernek
-
DanaL
tag
Sziasztok tudna valaki segíteni?
Adott 2 mikrotik router:
1. routeren jön a wan eth2őn van a lan
2. router az 1. alatt van ennek eht1 én jön a router 1 lanja és az eth2őn oszt egy új alhálót1. router: ip címe: 172.17.47.1
2. router ip címe: 172.17.7.1
a 2odik router alhálójából elérem az 1 router alhálóját de az 1 router alhálójából nem érem el a 2odik roter alhálóját
Milyen nat szabály kellene a 2odik routerbe hogy elérhető legyen az 1 router alhálójából is?
Új hozzászólás Aktív témák
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Xbox Series X|S
- Apple iPhone 17 - alap
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Androidos tablet topic
- Akciófigyelő: Komoly kedvezményekkel és ajándékokkal startol a Xiaomi 15T széria
- iPhone topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Napelem
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Flip 5 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Fitbit Charge 6 /Coral színű
- Asztali PC , i7 13700F , RTX 4070 , 32GB DDR5 , 1TB NVME
- Asztali PC , R7 5700X , RX 5700 XT , 16GB RAM , 512GB NVME , 750GB HDD
- GAMER PC! Ryzen 5700X / 32GB DDR4 / RTX 4060 Ti 16GB / 1TB NVMe / 650w Gold! BeszámítOK
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Apple Watch Series 6 44mm GPS Black 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest