Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bambano

titán

válasz akos86 #9619 üzenetére

nem hit kérdése.
    a weboldalak és a hozzájuk tartozó szerver (adatbázisos hasonlattal élve): többes-többes kapcsolat, vagy M : N kapcsolat.

Tehát ha egy weboldal pontosan egy gépen van és az a gép pontosan azt az egy weboldalt szolgáltatja, akkor nyertél, lehet ip cím alapján logolni. Ha egy weboldal több szerveren van, de minden szerver csak egy weboldalt szolgáltat, akkor is lehet valóságalapja a logolásnak.

Szemben azzal, amikor egy webhosting szolgáltató felrak párszáz weboldalt egy szerverre, és azt https-sel érik el, akkor nem tudod eldönteni, hogy amikor a.b.c.d ip címhez kapcsolódik a kliens, melyik webdomaint kéri le.

Mivel a fentieket te, kliensoldali rendszergazda nem tudod eldönteni, így az ebből leszűrt információ munkajogi következmények levonására alkalmatlan, bizonyító erővel nem bír. Magyarul nulla értelme van bevezetni.

"Vitatkozni nem szeretnék": én sem. fentiekből az is látszik, hogy miért. abba pedig, hogy jogilag mit lehet és mit nem, én bele fogok menni akkor is, ha neked ez nem tetszik. sokkal jobban jársz, ha nem tetszik, de nem csuknak le.

De át is fogalmazhatom, mert rátok férnek az egyszerűsített példák: ha megállsz a Duna pláza ajtajában, de még az utcán, és látod, hogy a haverod bemegy, csak annyit fogsz tudni, hogy bement a plázába, azt nem, hogy a didiboltba ment, a moziba ment vagy a gyógyszertárba ment.

• ekkold

Topikgazda

válasz akos86 #9619 üzenetére

Egyetértek az előttem szólóval. Jó esetben azt tudod logolni, hogy megnyitotta mondjuk a facebook-ot, de nem fogod látni, hogy csak ránézett 2 percre, vagy órákig böngészett rajta. Ez alól esetleg olyan oldalak lehetnek kivételek, ahol folyamatos adatforgalom van, de akkor is lehet, hogy csak a háttérben, egy böngésző fülön fut az oldal, és nem azt nézi a dolgozó (pl. mert dolgozik), csak néha rápillant.

Új hozzászólás Aktív témák