- Milyen videókártyát?
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi és Hifi kábelezés!
- Google Chromecast topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen egeret válasszak?
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
Reggie0 #23203 üzenetére
Nekem ez úgy tűnik, hogy mindkét oldalnak támogatnia kell, olyat, hogy belül v6-kívűl v4, még nem tud, csak becsomagolja az IPv6-ot IPv4-be. Vagy rosszul értelmezem?
Ami régen működött nekem, de nem Mikrotik-en hanem valamilyen Linux+Squid esetén (a RouterOS proxy-ján nem működött) és lényegében a fordítottja volt ennek, hogy egy Proxy szerveren át, ami IPv4-es és IPv6-os nethez is hozzáfért, el lehetett érnie csak IPv4-es eszköznek az IPv6-os eszközt böngészőn keresztül. (The KAME project, ha táncol a teki, akkor IPv6-on érted el a szervert)NAT, van már rendes Masquerade is IPv6-hoz RouterOS alatt, valamint használhatsz netmap-ot teljes tartomány/prefix átírásához. Valamint az endpoint independent NAT-tal is lehet már mókolni IPv6 alatt is, csak abba még nem mélyedtem el.
Viszont, amit írtam is és a NAT-os példában nem úgy szerepel, pl. a böngészők nem szeretik az ULA-t, inkább v4-en érik el a szervet, ha caak ilyen címe van a gépnek, viszont a "publikus" db8-as tartományt nem veszik zokon, akkor kapásból kimennek v6 felé a kérések, ha lehetséges és a db8-as tartomány tuti nem ütközik semmivel az interneten.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom mobilszolgáltatások
- Háztartási gépek
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Milyen videókártyát?
- Renault, Dacia topik
- Autós topik
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Gumi és felni topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 1TB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3051
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3062, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest