- Melyik tápegységet vegyem?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
Új hozzászólás Aktív témák
-
rattan
tag
Sziasztok,
Tovább bővíteném a rendszert, a véleményetekre vagyok kíváncsi mit javasoltok, hogyan tovább.
Jelenleg egy E-PM1+EVF3 kombóval fényképezek.
A fényerős alapobik megvannak, most a vázat szeretném fejleszteni.
Mint következő lépcsőfok, két lehetőség között gondolkodom:
EM-5 vs. E-PL5 (ezt ugye a meglévő EVF-3-mal használnám).Tetszik az EM-5 további bővíthetősége (pl: markolat), illetve az hogy időjárásálló, és megmarad vaku esetén is az EVF, de kérdés, hogy tudásban van-e akkora különbség hogy megéri-e ezt a felárat?
Minden véleményt előre is köszönök.
[ Szerkesztve ]
-
rattan
tag
válasz Rum.cájsz #58886 üzenetére
Hali, a 14-42 II-es vs. 20 témához:
Teljesen más jellegű a videózás közbeni a fókusz hangja.
Az oly 14-42 inkább alacsony frekis hangot ad ki, (talán a legjobb leírás, hogy mintha finoman folyamatosan kattogna), a 20-as pedig sokkal magasabb frekveniás halk motorhangot ad ki.
Egyik sem kellemes, de 14-42 elég jóval kellemetlenebb és sokkal hangosabbnak is tűnik.Upsz, most látom, hogy pana és nem oly
[ Szerkesztve ]
-
-
rattan
tag
válasz rinpocse #58820 üzenetére
Szia nekem most Metz 24-es van és olyan 25-30 nm-es helyiségig használom a családot fotózni, teljesen rendben van.
Előnye hogy 2 AA akksival is megy, és elég kompakt.
A 36-os Metz sem rossz cucc, de az már 4 AA akksival megy, nehezebb, nyilván nagyobb fényerővel.Viszont valószínüleg én leszek az egyetlen, aki nem ajánlja majd a használt vakut, mert nekem egy használtan vett 36-os Metz már feküdt meg fél évvel a vásárlás után.
-
rattan
tag
Sziasztok,
Nos a mai nappon végre sikerült vennem egy 20-as pana obit.
Az a kérdésem, hogy UV szűrőből mehet rá a sima, vagy slim kellene inkább?Köszi,
G.(Egyébként nem volt egyszerű találni, mert vagy 3-at is elvittek a fórumon előlem.
Volt olyan ezen a héten hétfőn, hogy 3 perccel a hirdetés után írtam, és már így is volt egy itteni fórumos aki megelőzött. ) -
rattan
tag
Sziasztok,
Pana objektívet külföldi (EUs) vásárlás esetén lehet itthon gariztatni?
Köszi,
G. -
rattan
tag
válasz jjeahh #56963 üzenetére
Köszönöm a javaslatot.
Jelenleg is ezt tudja (illetve most már csak tudta ) a Metz 36-os vakum, és egyelőre a kezdő fotós igényeimnek eddig megfelelt.Ami lehet hogy hiányozna, az a diffúzor (ahol nem lehet plafont villantani), lehet a 24-esre valamit utólagosan tenni?
[ Szerkesztve ]
-
rattan
tag
Sziasztok,
Sajnos tönkrement a Metz 36-os vakum, és keresek helyette másikat (ugye jön a Karácsony...)
Mit javasoltok egy E-PM1-re, elsősorban beltéri használatra (szobában gyerekeket/családot fotózni)
(Nem feltétlen a legolcsóbb megoldás érdekel, de fölös pénzt inkább obira költenék)
A Metz 24 nagyon tetszik (elsősorban, mert kevés helyet foglal), csak nincs diffúzor benne, és esetleg nem kevés a fénye?Minden javaslatot szívesen veszek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemlámpa, zseblámpa
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- További aktív témák...