- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kompakt MSI alaplap érkezett Ryzenek alá
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Autós kamerák
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Ismét a Gigabyte alaplapjaival van az Erő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
Ideje lenne már újra összejönni sörözni
gorgo kérdezte is amikor visszavittem neki a 12-32-t, hogy mikor megyünk valami szabadtéri helyre
Ja, ha már szóba jött: Pana 12-32 nekem bejött
Persze, sötét, és igen ez egy kitobi, hidegebb a rajza és egyből ki lehet szúrni, hogy mi készült a 20/1.7 - 45/1.8 párossal és mi ezzel, de elegendő fény esetén és nem pixelkukkolva megfelelő a végeredmény, nem kell obit cserélgetni , és 12mm-ről indul, valamint pici, kevés helyet foglal.2 számomra zavaró/hiányzó dolog: A Pana a jól megszokott kis kiálló pöcköt erről lehagyta, síkban van a jelzőpötty, valamint obi levételnél 10-ból 8x a kis méret miatt kinyitni kezdi a user az obit, nem (csak) levenni.
-
madgie
titán
Miért ne volna egyszerű dolog elhagyni az FF-et? Ha megoldottak lennének a mirrorless-nél a képsarki gondok, akkor miért ne lehetne mondjuk egy X-Pro 1 méretű vázba egy FF-nél nagyobb szenzor alkalmazása? Úgyis új objektívek kellenek, miért éppen a 35mm formátum lenne az, amihez ragaszkodni kell? Nagyobb váz esetén meg miért ne lehetne mondjuk 70mm? Annak is megvan a történelmi hagyománya, ha az fontos. De szerintem nem az, kár ragaszkodni bármiféle elképzelt etalonhoz.
Mondjuk mi van, ha valakinek 4:3 képarányú érzékelő kell, minél kevesebb mélységélességgel? Majd vág a 36x24-ből? Vagy az feltétlenül vegyen böhöm méretű KF-et?
Ezért nem értem, miért tekintik sokan Szent Grálnak a fullframe-et. Nem az, csak egy lehetséges eszköz a sok közül. Témától, ábrázolásmódtól, millió dologtól függ, mi a legjobb az egy adott célra. Természetesen megértem, ha valakinél beletartozik ebbe valamiféle nosztalgia is
Ha rosszul gondolom, szóljatok.
-
pedig arról van szó, hogy nem az ff "a rendszer" ma már, hanem egy rendszer. és kinőhetnénk, hogy mindent az ff-hez mérünk, mert saját jogán működik a nikon 1-től kezdve a középformátumon át minden. ezzel együtt persze az ff egyfajta origo, pusztán az elterjedtsége miatt. kvázi szabvány. de az mft nem "kisebb", meg "kevesebb", hanem más. én nagy dof-ot igénylek többnyire, tehát az mft "jobb".
de szerintem ezt mindannyian vágjuk, szóval igazából tök hülyeség volt begépelnem
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- Minecraft
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kompakt MSI alaplap érkezett Ryzenek alá
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One mobilszolgáltatások
- Milyen videókártyát?
- Vicces képek
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- További aktív témák...
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest