Hirdetés
- Apple notebookok
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- OLED TV topic
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- TCL LCD és LED TV-k
- DUNE médialejátszók topicja
- Hogy is néznek ki a gépeink?
Új hozzászólás Aktív témák
-
arn
félisten
az arazasok a ff obikat kovetik arban - apscn hianyzik a fixsor alja (35mm alatt), ha nem tevedek. mennyibe kerul egy fenyeros ekv 150 kornyeki obi stabbal? mongy reszemrol a rendszer lotavolan helyezkedik el, azert hasznalom, mert kicsi. egy televel meg sose lesz az, hiaba kisebb.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
FEDman
addikt
Könnyen lehet, majd meglátjuk, de emiatt mégse aggódom, a 45/1,8 még mindig itt van nekünk.
Meg hát nem vagyok én semmilyen márkához kötve, ha majd egyszer valami sokkal jobbra vágyom körbenézek másutt kínál e valaki többet jobbat és ha igen akkor habozás nélkül váltani fogok.
Nekem is volt APS-C DSLR-em 85/1,8-cal. Jó cucc portréra, de annyival nem jobb, hogy csak ezért visszaváltsak DSLR-re.
Engem már beszippantottak a mirrorless gépek és meglepő módon portréra a NEX rendszer adja legérdekesebb alternatívát a Nocticronra. Az E 50/1,8 sajnos nekem túl rövid, de az új FE 55/1,8 ellenben már egész jó portré objektív lehet APS-C NEX-en. Méretre látószögre nagyon hasonló és mélységélességre is csak egy nagyon picit marad el az új PanaLeicától.
De hogy ne legyen olyan egyértelmű a Zeiss FE 55/1,8 se olcsó obi és stabi sincs benne.De érdeklődéssel várom a Fuji 56/1,2 obiját is. Így látatlanba az a legszimpatikusabb, de annak is biztos húzós ára lesz.
Szóval részemről használom boldogan az Oly 45/1,8-at és közben érdeklődéssel figyelem a piac alakulását.
[ Szerkesztve ]
-
b.vr
őstag
Én simán elképzelhetőnek tartok 1.500 eurót is.
(Többek között) ezért várom már hogy mondjuk a Nikon kijöjjön a (minimum aps-c, de aztán minél hamarabb FF) mirrorless vázaival (amelyek természetesen adapterezve feltehetőek jól használhatóan a legacy üvegek, mint e-m1 és hagyományos 43 objektívek), mert akkor lesz igazán nyilvánvaló hogy az új rendszerekben a fényerős fixek mennyire drágák (és nem ragadnék itt le a m43nál, a "kedvencem" a FF Sonyra az 55-ös egy "ezresért" (ráadásul ez csak a normál látószög, amiből "hagyományosan" kilóra (ez persze túlzás) lehet kapni teljesen korrekt üvegeket. Majd kíváncsi leszek hogy Sonynál mennyi lesz a 85/1.8 (egy 85/1.4 sőt 1.2-őt (amelyeknél azért Nikonra/Canonra is jó vastagon fog az árazó ceruza) még elképzelni sem mernék, na nem mintha ezzel a tempóval egy évtizeden belül egyáltalán esélyes lenne... )[ Szerkesztve ]
"Oscar bácsi meg nem gyütt"
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest