- Milyen asztali médialejátszót?
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Blu-ray lejátszók
- 20 Gbps-os ház érkezett M.2-es SSD-khez az ASUS TUF divíziójából
- Végre a Logitech is bemutatott egy analóg klaviatúrát
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
Új hozzászólás Aktív témák
-
MC Pite
veterán
Én is azt szeretem ha visszafordítható, különben a dobozban marad (kivéve a 35ös fém aprósága). Sőt, 18-200VR-ét szállítani se mertem -ha sejhetően kellett- sehogy, olyan elálló gyenge vacak volt .
A szopás az, hogy pont azzal a két üvegemmel problémás az ellenző, amikhez leginkább kéne (60ason tudom hordani tokban is visszafelé, de olyan hosszú, hogy a vázig ér, obicseréhez le kell vennem. 56 meg olyan duci, hogy nem fér be a bőrtokba ellenzővel, túl vastag lesz.)Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
mano42
aktív tag
az egyáltalán nem baj, ettől az embertől újabban amugy is kiráz a hideg. Egy ideje mintha nnem is fotózásról szólna az egész, mintha valami elcseszett standup komédia lenne amiben nem látom a poént. Szóval lassan már átlépte az a határt ami a multatságos és nevetséges között van.
-
b.vr
őstag
válasz MC Pite #57702 üzenetére
Ezzel pont ráerősítesz amit írtam: hiába lehet(ne) a napellenzőt visszafordítani, az elméletel szemben a gyakorlatban azzal mégis (szinte) mindig baj van.
A 25ösnél meg pont jó a cucc mérete, fogása napellenzővel (legalábbis pl. számomra) szóval egyébként is jó normál helyzetben rajta hagyni."Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
MrChris
nagyúr
Számomra a visszafordítós napellenzőt a 4/3-os 14-42-n oldották meg a legjobban, ott alig jelentett plussz odafigyelést. A kis 20-ason nagyon nincs megoldva a napellenző és mindig aggódom, hogy meggyasztatja e a mozgatott szűrőmeneten át a fókuszrendszert. A 2-es verzióban ha már kiadtak ilyet attervezhették volna, gyors halk meghajtás és a szűrőmenet a fix tubuson legyen, persze akkor meg elérték volna vele a nirvánát
-
b.vr
őstag
Úgy van, többször is hangsúlyoztam, hogy ez szubjektív, és én nyilván a kisebbséghez tartozom. Viszont amit írtam azért az szemléletbeli: nem fölöslegesen mert nem csak a becsillanások ellen véd, hanem baromi kényelmes vele a fogása és nincs szükség obisapkára, és rengetegszer még csak nem is foglalja a helyet, mert úgyis kell hozzá a kis oldaltáska. És mivel ez az obi nagyon jó egyobjektíves felálláshoz, olyankor meg úgysem kell másnak a hely.
Azaz ha valaki úgy tekint rá hogy fontos pluszokat kap tőle, meg amúgy is érdemes csak ezt az egy obit vinnie, hátha máris csökken az ellenérzése"Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
arn
félisten
[link] nah mar azt is tudjuk, hogy a profik tukros gepet hasznalnak, a smart gepekkel meg gyoraan meg lehet osztani a fotot
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Olympus E-M10-est szeretnék venni.
A kérdésem az lenne, hogy megéri-e az árkülönbséget a 14-42-es 'normál' kit obihoz képest a 14-42 pancake? Képminőség érdekel elsősorban.Idővel majd szeretnék egy fix obit is.
Dani
-
.mf
veterán
válasz hdanesz #57712 üzenetére
Képminőségben úgy hallottam visszalépés, méretben van előnye.
Ha csak a képminőség számít, a különbözetet tedd félre egy tetszőleges / tervezett felhasználási célnak megfelelő fixre (20, 45 vagy 14 az olcsóbbak közül).[ Szerkesztve ]
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Degeczi
nagyúr
válasz hdanesz #57712 üzenetére
Vannak vélemények, amik szerint inkább rosszabb az új változat, mások szerint teljesen hasonló - valszeg inkább a gyártási szórásról van szó, de az szinte kizárt, h jobb lenne (egyébként optikailag azonos konstrukció).
Amiben jobb tehát, az a csukva kisebb méret és egyszerűbb használat, mert nem kell kézzel kioldani/lezárni (ami nem nagy gond a régin sem, csak nem értem, miért nem úgy alakította az Olympus, h egyben, akár opcionálisan, a vázat is kapcsolja ki/be az obi lezárása/kioldása, ne legyen muszáj mindkettővel foglalkozni), de azt csak te tudod, számodra ez megéri-e a nagy ártöbbletet.
(és ha jól tudom, az automata obisapka extra, alapban nem is jár hozzá, pedig csak azzal lenne teljesen gondtalan a használat) -
Mercutio_
félisten
Pentax 35/2.8 macro Limited is csecse.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
b.vr
őstag
"a legzsiványabb a kihúzható napellenző, mint például a nikkor 105/2,5 ai-s-en "
Vagy ahogy Lassú Víz is írja, az m.zuiko 40-150/2.8. Tényleg zsivány a kialakítása Ezért is írtam zárójelbe hogy szinte mindig bajom van a napellenzőkkel. Azzal mondjuk nincs
[ Szerkesztve ]
"Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
hibavissza
veterán
én is így használom. a napellenző pont annyira emeli ki a táskából a gépet, hogy kellemesen megkönnyíti a kivételt. ezért le se tekertem a vázról egy jó hónapja. ránőtt. gondolkoztam, hogy veszek egy 20-ast, az is
gombokértnéha jó áron megy már....de az nem tudná ilyen jól kiszintezni a gépet a táskában[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz hibavissza #57725 üzenetére
ha kipróbálod, sokat nem buksz rajta, egy örök sláger helios fillérekbe kerül pl...kösz amúgy
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
hm én mft-re olcsóér' beneveznék egy 135-ösre ha F1.8-as legalább, akkor is ha nagy lesz meg manuál koncertfotóra 80-150mm közötti fényerős éles valami az egyik vágyálmom... a natív zoomok sajnos sötétek, a 135-ös éles manuálok meg szintén ( zeiss, jupiter.. ).
szerk: remélem nem kapja le senki a fejemet, mert megint kínai manuálokkal jövök[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Megvettem az Olympus E-M10-et. Első micro gépem. Canon 70D mellé érkezett.
Akksi töltés után még sötétedés előtt megyek kicsit próbálkozni vele.
Fateromnak van pár M42-es objektíve...majd kipróbálom velük is. M42-micro4/3 adaptert kell csak beszereznem.Boldog Karácsonyt mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
-
hdanesz
őstag
Sikerült egy kicsit ismerkednem a géppel. Van 1-2 szokatlan dolog rajta a 70D mellett. 'kicsit' többször kell a menübe ugrálni ha egy-egy dolgot állítani akarok.
De tényleg jó minőségű képeket lehet vele készíteni..és tök gyors az autofókusz. A pancake kitobi egy ideig elég lesz szerintem...plusz bevetem fater M42-es obijait is. A 70D eddig nem volt számomra nehéz, de az E-M10 után újra kézbevenni olyan volt mintha kondiznék.
Egy kicsit beparáztam mert 50 kép elkészítése után már merült az akksi...aztán akkor fedeztem fel, hogy a WIFI folyamatosan aktív volt.Egy kiruccanás utáni élményeim pozitívak. Sok mindent kell majd tanulnom, megszoknom hogy igazán jó képek szülessenek.
-
.mf
veterán
válasz hdanesz #57733 üzenetére
SCP remélem már be van állítva? Ha nem, a dpr-en van egy főbb pontokat érintő leírás az EM5-höz (s vele a többi OMD-hez), hogy a gyári helyett hogy lehet használhatóbbra beállítani, és mit merre találsz.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Muerte68
addikt
Tudja valaki hogy az olympus master2-mért nem akarja kezelni a P3-RAW fájlokat?Átugrik a photoshop-ba ha meg meg akarom nyitni leáll az egész Ja és nem ismeri fel a gépet,azt írja csatlakoztassam-előtte másoltam át a képeket róla
Amúgy Boldog Karácsonyt mindenkinek
[ Szerkesztve ]
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
TayRol
nagyúr
Először is Kellemest és Boldogot mindenkinek!
Másodszor volna egy kérdésem: ha a bőrszín erős napsütésben piros helyett lilás lesz, azt az LR kiszedi? Még egy hét, míg hazaérek, addig nem leszek pc közelben és nem tudom megnézni, de bosszantó a dolog. Panáról van szó.
-
hdanesz
őstag
Első képeim egyike az M10-el.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest