- Milyen asztali médialejátszót?
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Blu-ray lejátszók
- 20 Gbps-os ház érkezett M.2-es SSD-khez az ASUS TUF divíziójából
- Végre a Logitech is bemutatott egy analóg klaviatúrát
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrChris
nagyúr
válasz jjeahh #57751 üzenetére
ez nekem furcsa, a wb-vel alig van bajom. LRban ha végigmegyek az értelmes wb tartományban egy portré képen, akkor is mindnél megmaradnak a nem túl tetszetős színek, a bőrön a legszembetűnőbb. Meg nekem az a tapasztalatom, hogy nem a panának van hulla bőrszíne, hanem a LR csinál a Pana rawból ilyet.
-
jjeahh
nagyúr
válasz MrChris #57752 üzenetére
én most már ott tartok két hónap használat után, hogy a g3 raw-okból jobban tetszik, amit kihozok mint az e-p1-ből anno, pedig portrézok én is egyszerűen totál másképpen kell feldolgozni a két gép raw-jait, és nem szabad olympus színeket elvárni, az oly színei rendesen beállított wb-vel ugyan szebbek, de kevésbé élethűek sztem, nameg a 16mp érzékelőben lévő tartalék a 12 megáshoz képest még leméretezett képeken is érződik, a végső, feldolgozott képek valahogy "élőbbek" ahogy elnézem a sony féle mft lapka még jobb ebben...
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz madgie #57754 üzenetére
a sz*r gyorsmenübe, kevesebb tárcsába igen, de képileg bármilyen hihetetlen is, elégedettebb vagyok mint az oly-val, az elején én bénáztam el és elhamarkodottan ítéltem... az egyetlen, aminek tényleg éreztem a hiányát múlt hétvégén, az pont a "gyenge" kéttengelyes stabi szal szvsz nincs semmilyen gépnek gond a színeivel eddig amit használtam (canon, nikon, sony, oly, panasonic) addig, amíg raw-ban dolgozol... azonos szenzorral szerelt oly meg pana gépek közül nyilván mindíg az oly fog szebb képeket köpködni, de ez csak addig igaz sztem, amíg feldolgozatlan nyers fájlokról, vagy érintetlen jpeg-ről beszélünk.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
lehet megártott a sok bejgli, de nem értem miért persze sz*r tn panelen dolgozom fel őket, de azért valszeg ezen is észrevenném, ha sokkal jobbak lennének az oly portréim...íme egy oly dina, egy canon dina, és egy pana dina, hasonló fényekben, télen készültek mind, igaz más-más obival, de a lényeg, hogy én nem látom a canon-t meg a panát sem gáznak
-
MrChris
nagyúr
válasz jjeahh #57760 üzenetére
Szerintem elsősorban inkább hozzászokik a szemed. Nekem van egy ips Eisom meg apámnak ips dell, mindkettőn látom, látjuk a problémákat, de a notin, tn paneles monitoron és az Lg tv-n (ezek mind tn panelesek) viszont szinte alig van különbség ha rendes, vagy hulla színű a bőr.
Kiváncsi lennék hogy a promóciós, reklám pana képeket mivel, hogyan konvertálják, pl mikor a gh4-et bemutatták. Persze lehet, hogy Olyval készültek -
jjeahh
nagyúr
válasz MrChris #57764 üzenetére
ezek szerint nálad a pana portrém bőrszíne sz*r? uhh vmikor kéne venni egy ips-t is lehet igazatok van, látnom kéne ips-en is a képeket, most így tn panelen jónak látom... ráadásul tudom milyenek a döglött pana színek, mert én is megszívtam az elején, de úgy érzem egy alapos wb rángatással + kb. annyi ps utómunkával mint amennyit az oly képekre is rátoltam, normálisak lettek a képek... sztem jó lenne, ha aki nem elégedett a pana bőrszínekkel, az dobna pár raw-ot, és meglátjuk a többiek mit tudnak kihozni belőle, ha helyrehozható, akkor user error volt, ha nem akkor tényleg a pana a hibás...
[ Szerkesztve ]
-
ezisjo
tag
válasz jjeahh #57765 üzenetére
Amúgy véleményem szerint a SONY lapkás gépek is elmentek már azoktól a színektől, amiket vártam. A PL3-es gépemből szerintem valósághűbb színek jöttek ki, mint a PL5-ből. Aztán lehetséges, hogy csak alapbeállításon működik így és még nem találtam meg eddig (pár hét alatt) az optimális beállítást. Esetleg szívesen fogadnék tanácsokat a beállításokra.
-
MrChris
nagyúr
válasz jjeahh #57765 üzenetére
most egy 7ig szünetelek, mobilon nemtom megnézni... De volt képed amin feltűnt.
Kezdenek egyre barátibbak lenni a jó monyók. az enyém 240-volt, most lehet h. 80ért se tudnám eladni, akkoriban ennek használt piaca sem volt, most valszeg nagyobb felbontású dellt vennék.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz MrChris #57767 üzenetére
ja, csak előbb gépet kéne venni, mert a jelenlegi laptop haldoklik már csak azt is halasztgatom egyrészt a pénz miatt, másrészt meg mert azon agyalok, egy jó PC-t vajon össze lehetne-e rakni olcsóbban, mint venni egy jó kijelzős noteszt vagy notesz + ips monitort, és a pc összerakásban b*romira láma vagyok, fogalmam sincs hogyan álljak neki, és a notesszel is az a gondom, hogy lövésem sincs milyent... engem a magok száma, a procik neve, videókártyák típusa teljesen elvisz a málnásba
-
MrChris
nagyúr
válasz jjeahh #57768 üzenetére
Akkor ezt is érdemes egy irányból megközelíteni mint a fényképelőnél első lépcső az obi itt neked a jó monitor az elsődleges. Ha nem akarsz játszani 3d gyorsított 'komolyabb' játékkal akkor a vidkari is tökmindegy, csak bírja a felbontást, ami meg a monitortól függ. 4+giga ram (inkább több mint gyorsabb) 1 ssd a rendszernek+proginak, 1 nagy hdd a többinek. Maradék pénzből alaplap+proci. Szerintem az hogy egy raw konverzióra 10 vagy 20 másodpercet kell várni tökmindegy, pláne ha kötegelve megy... Szerintem
-
madgie
titán
válasz MrChris #57770 üzenetére
Pár képnél mindegy, rendezvénynél mondjuk már nem biztos. Nekem a régi i7-2600-as PC-mmel szemvillanás alatt ment minden LR-buhera, a mostani i5-3210M-es Mac Mini már türelemre nevel, képes olyan akadozásokat hozni, ami épp arra jó, hogy kiess a képfeldolgozás ritmusából. Ez 20-30 képnél annyira nem hat meg, de 500-nál már a hajam tépem tőle
szerk: jjeahh helyében meg keresnék egy kitűnő ár/érték arányú i5-2400-at az aprón, hozzá egy olcsó 1155-ös lapot, 8 giga ram oszt csók. Képfeldolgozásra baba. De ahogy a fényképezőgép-választási esetét ismerve tuti valami AMD-s APU-nál köt majd ki
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz madgie #57774 üzenetére
pár hónapja még a topiklakók 90%-a panasonic-os volt, annak a nagyja meg valamilyen G-t nyúzott, most meg már szinte szégyen egy pana, és folyton megkapom, hogy a jó ár érték arányú g3 helyett jobban tettem volna, ha a nemlétező pénzemből vettem volna egy om-d-t vagy egy fujit 56-ossal, még akkor is, ha elégedett vagyok a panával is én nem vagyok geek meg pénzember sem srácok, csak egyszerűen fotózni akarok... és fogalmam sincs milyenek az amd cuccok, de ha olcsóbban hoznak hasonló teljesítményt ide vele
-
MrChris
nagyúr
válasz jjeahh #57776 üzenetére
most is jó a G3, csak Oly után elég más. A fudzsisok meg menjenek a topikjukba
Ha kevés a pénzed akkor szerintem nem optimális a noti, pláne ha elsődleges a látvány. FHD meg 1920x1200-as ips monitort 24" méretben használtan 100-ból megúszható, de mostanság ebben nem vagyok otthon, lehet még kevesebb. -
.mf
veterán
válasz jjeahh #57776 üzenetére
"pár hónapja még a topiklakók 90%-a panasonic-os volt, annak a nagyja meg valamilyen G-t nyúzott"
Mennyi pálinkát ittál
Szerintem elég kiegyenlített volt az arány, sőt, talán az utóbbi évben többeknél volt Oly (OMD-vonal, majd most nemrég az EM10, EPL5 akciók).AMD: a gond az, hogy bár olcsóbbak, de nem hoznak hasonló teljesítményt, sajnos. Ha olcsóbban kell, akkor irány a használt-piac, 1, 2, de akár 3 generációval korábban is vannak még bőven elég erős 4magos modellek, én is egy régi i5 750-est használok még.
MrChris: bőven sokkal 100 alatt... az IPS-es 23" fHD Dell U2311H-t újan pixel-garanciával talán 70-ért vettem, utána volt az még 60 is...
[ Szerkesztve ]
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
k!nG
aktív tag
Mivel az obis topik nem porog, ezert megprobalkozok itt is, a Sigma 19mm f/2.8 es a Sigma 30mm f/2.8-as fix optikakrol mik a velemenyek? Nagyon bovli pancake, vagy turheto?
Igazabol most azzal szivozok, hogy GH3-on a Nikonos obijaimat hasznalom adapterrel, ezert keresek valami kompromisszumos megoldast, ami olcso is es jo a kepminosege. Fokent videozasra kellene, de utcafotora es tajkepekre is lehet, hogy hasznositanam.
https://www.behance.net/vargadom
-
jjeahh
nagyúr
válasz madgie #57778 üzenetére
kell nekem natív portré fix is, és fujira nincs más, az viszont drága, ezért esett ki a fuji többek között
MrChris: milyen PC-t topikban pedig most olyant ajánlottak (ami alá ráadásul szerintük nem érdemes menni), ami akárhogy számolom drágábban jönne ki egy notesznél. Nagy igényeim pedig nincsenek, a jelenlegi gépem valami ultragáz, valószínűleg egy mai alap olcsó noti is megenné reggelire hardverileg a ps meg ai ezen is vidáman elfut, a lr meg döcög, de átlag 100 raw feldolgozását még kibírja... lényegében ha picivel gyorsabban futna a lr és rá tudnék dugni egy fullhd monitort, elégedett lennék
.mf: oké, kicsit eltúloztam a lényeg, hogy sok panasonic-os volt, most meg nagyon kevés, legalábbis a törzs topiklakók nagyja túladott rajta, és egyre többen fujisták meg e-m10-esek
[ Szerkesztve ]
-
.mf
veterán
Nem rosszak, egyáltalán nem bóvli, csak azért nem népszerűek, mert
a.) elsősorban aps-c fókusztávok (~ekv. 28, 45, 90, itt meg 38, 60, 120)
b.) kicsit sötétek fix létükre
c.) alig drágábban ott a 20 f1.7, ami sokkal jobb, élesebb és fényerősebbFotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
k!nG
aktív tag
Igen olvastam, hogy a kategoriaban az a nyero, csak nekem az jelenleg nem tartozik az olcso kategoriaba. Nekem a lenyeg a jo kepminoseg lenne a videokhoz/kepekhez. Nyilvan nem kifejezetten hosszutavra vennem, csak amig egy jobb zoomra/fixre ossze nem gyulik.
-
hegyimorc
senior tag
Harmincasom volt. Egyáltalán nem bóvli, de legalább ennyire nem nevezném pancake-nek sem, mert ahhoz képest, hogy csak 2.8-as, majdnem olyan nagy mint a 25/1.4-es Pana.
A képe teljesen jó, de csak akkor vedd meg, ha nagyon olcsón adják, mert te is csak gombokért fogod tudni eladni később.
Jobb mint amennyire becsülik, de sok vonzóbb obi van, ezért nem népszerű.
19-est nem próbáltam.
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
hdanesz
őstag
M42-es adaptert keresek.
Van olyan márka amit érdemes venni?Ezt találtam. Valakinek van tapasztalata vele?
-
hegyimorc
senior tag
Ha a képességeit nézzük, megérne 50-et, de ha azt is, hogy eladni kb a szutyok kitobik ára körül lehet, akkor érdemes átgondolni.
Már nem emlékszem mennyiért adtam el - talán 30? -, de arra igen, hogy legalább fél évig hirdettem
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
k!nG
aktív tag
válasz hegyimorc #57789 üzenetére
Hat akkor max. megtartom. A masik kerdes, hogy lattam ezen a videon (11:00 korul), hogy az obi a videonal, mikor manual fokusz van es elesseget allitunk kicsit ugral (jittering), de a srac azt irja, hogy lehet hogy az ujabb vazakon ez mar nem ilyen veszes, mert o GH2-ot hasznal.
Alapvetoen a kicsivel nagyobb latoszog miatt a 19mm szimpatikusabb, de ez elgondolkodtato, szerinted GH3-on ez mennyire lehet zavaro?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Urak, bárhogy bújom a kézikönyvet, nem nagyon jutok előrébb alábbiakban.. erre van megoldás E-M10-nél ?
1. Auto iso érzékenységének csökkentése. Adhatna több záridőt is alacsonyabb iso-val AUTO módban.. általában statikusat lövök és a stabi fog. Ezt DSLR-en tudtam finomhangolni, itt nem tudom, van-e ilyen. Nem találtam.
2. Iso100-at szokott használni vki ? Ez már nem a natív iso-ja, dinamikában valamivel kevesebb a dpreview tesztben, viszont zajmentesebb a kép (pixelkukkolva).
3. Fájlszámozás. Istennek se tudom rávenni, se Auto, se Reset menüpontokat nyomkodva a megfelelő (?) almenüben, hogy 100OLYMP könyvtár helyett nyisson egy új, 101OLYMP mappát. Ez valami bug, vagy szimplán nem tud ilyet a gép ?
-
Degeczi
nagyúr
válasz #40935168 #57794 üzenetére
Tudod limitálni az Auto ISO-t tetszőleges maximum (és minimum) értékre.
ISO100-at nem sok értelme van használni, mert az 1 FÉ-vel túllőtt, majd szoftveresen visszahúzott ISO200, ezért csökken alaposan a dinamika (ami sokkal könnyebben lehet gond, mint a 200-on amúgysem nagy zaj) -
jjeahh
nagyúr
válasz MrChris #57795 üzenetére
a monitorvásár viszonylag egyszerű dolog, de a pc összelegózásához nem értek, itt, fórumon meg olyant ajánlottak, ami alaposan túllő a keretemen, és kijelentették, hogy az alá nem érdemes menni, így inkább nem folytatom, nem akarok vitát valszeg valami jobb kijelzős laptop lesz vagy nem tom... magas ez nekem, lehet rábízom a vásárt valami geek haverra
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Degeczi #57796 üzenetére
Auto iso finomhangolásnak utánanézek, jól el van dugva, már hülyére nyomkodtam
Dinamika, 100 vs 200: ezen ábra alapján (legalul) gyakorlatilag 1 teljes FÉ-vel hamarabb kiégek highlight-ban, jól látom ? (A többi változatlan kb). Tehát az égre jobban kell ügyelnem, ha ragaszkodok a 100-hoz, főleg fehér, felhős időben, ha kellenek a felhők, kontúrok. Kék, mélykék nyári tengerparton kevésbé. (Csak egy élő példát próbálok hozni). Jól látom kb ?@ jjeahh, mennyid lenne PC-re ? (Monitor nélkül: alaplap, RAM, proci gondolom, ami kellene).
[ Szerkesztve ]
-
Lassú Víz
addikt
válasz #40935168 #57794 üzenetére
Sajnos ez egy idióta feature. Van egy marha jó stabi a vázban és nem veszi figyelembe automata módokban. Marad az M mód és az M módhoz bekpcsolt auto ISO. Annak meg nincs expo korrekciója, anélkül meg nem sokat ér.
Mappát akkor léptet ha eléri a FAT fájlrendszerben egy mappában tárolható fájlok maximumát. E-M1 használatiból:
[Auto]: A fájlok számozása még új kártya behelyezése esetén is megőrzi az előző kártyán lévő értékeket. A fájlok számozása a legutóbb használt számtól vagy a kártyán található legmagasabb számtól folytatódik. [Reset]: Új kártya behelyezésekor a mappák számozása 100-nál, a fájlnevek pedig 0001-nél kezdődnek. Amennyiben a kártyán képek vannak, a fájlok számozása a kártyán található legnagyobb szám után kezdődik.
Fájlnév Szerk. A szürkével kijelölt fájlnév-részlet szerkesztésével válassza ki, hogyan történjen a képfájlok elnevezése. sRGB: Pmdd0000.jpg AdobeRGB: _mdd0000.jpg
Nincs jelentősége, illetve nem tudom minek neked a 101-es. Az Oly Viewer úgy szedi le a kártyáról a képeket, hogy naponként külön könyvtárba tudja gyűjteni.
[ Szerkesztve ]
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest