- Milyen asztali médialejátszót?
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Blu-ray lejátszók
- 20 Gbps-os ház érkezett M.2-es SSD-khez az ASUS TUF divíziójából
- Végre a Logitech is bemutatott egy analóg klaviatúrát
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
Új hozzászólás Aktív témák
-
atis78
tag
Haat nem is tudom. A Robin wong teszt peldaul CA-ra a Oly-t ertekeli jobbnak, de ha a megnezem az Slrgear osszehasonlitasat akkor ponthogy a Panara mondja hogy jobb CA-ban. Tehat minimum elbizinytalanito hogy melyik is jobb.
Egyebkent en az 1EV elonyt GX1+Pana 20mmhez kepest gondoltam, megpedig ugy hogy 0,5 EV hozna az Obi es legalabb 0,5 EV-t a GX7 jobb magas ISOs teljesitmenye.
Video szempontbol annyira nem relevans hogy melyik mit tud mert az eredeti hozzaszolasomban irtam hogy a 25mm melle meg jonne egy Pana 12-35/2,8 ami a stabi miatt amugy is az elsodleges vadoe obi lenne.
De azert az ara miatt az Oly 25mm-t is meggondolom plane ha esetleg megis Oly vaz mellett dontenek. -
törölt tag
Urak, ha vki szívesen megszabadulna az Oly 45 1.8-ától, mert már unja, örömmel tehermentesíteném némi készpénzért cserébe. Elbénázam egyet. (Feketére tartok igényt, de ha a napokban felbukkan egy ezüst, egye fene).
-
szab13
aktív tag
Sziasztok!
D90ről váltanék MILC rendszerre de elvesztem a gépek, obik közt, ezért kis segítséget kérnék, megéri-e, van-e értelme.
Jelenlegi géppark D90, Sigma 10-20 Sigma105/2,8 , Tamron 17-50/2,8 nikon 50/1,8
Ami fontos lenne: Makrózás--jól látható kereső , esetleg kihajtható lcd, manuális élesség állítás
Tájkép fotózás - B záridő, esetleg táviránytó ?ISO , képminőség előre lépés , kisebb méret.
Ami nem fontos , Pixel mánia, NFC, wifi, gépen belüli szerkesztés, stb
Obik terén makróra találtam, oly 60/2,8-at , nagylátó oly 9-18, fényerős alap zoom ? vagy ha nem fényerős az se tragédia.
Igazából a cipelést untam meg, sokszor azért nem viszem magammal a gépet, mert "nagy, nehéz" macerás. Persze, ha fotózni megyek ok, de jó lenne ha többször nálam lenne.
Videózni is szeretnék alap szinten, semmi extra kívánság és kipróbálnám a time lapse készítést is.Jé és a keret, legoptimálisabb az lenne ha kijönne a d90+obik használt piaci árából
Köszönöm a segítséget.
-
.: JuSzT :.
addikt
válasz szab13 #58503 üzenetére
Szia.
A cuccaid árát nem tudom, de a timelapse miatt legjobban az EM10 Olympussal jársz. Nincs benne AA szűrő sem, elég éles képeket kaphatsz vele, és ahogy néztem a többi szemponton sem vérzik el. Az alap videóra is tökéletes. A pana már a profikat is majdhogy nem kielégíti.
Van többféle fényerős zoom is.
Beszéljünk szerintem számokkal együtt. Árazd be a holmid -
törölt tag
válasz .: JuSzT :. #58504 üzenetére
Neeem, keresni egy dolog, láttam én is a hirdetéseket, csak nem ment még el a D800-am és közben új vállalkozásba fogtam, tolom oda is a pénzt (meg úgy mindenhova, elég felfordult az életem most). A Nikont most csütörtökön viszik el Bp-n, ergo egy 45 1.8-nyit hajlandó vagyok letenni valaki kezébe végre, tényleg, IGEN, azonnal. Gyorsabban szoktam vásárolni (elég hanyagul amúgy)..
-
ROBOTER
addikt
A 60/2.8 nagyon jó makró. Nekem picit hosszú, de neked picit rövidebb lesz, mint a 155mm eq. volt a Nikonodon.
Én nem vennék EVF nélkül vázat, főleg nem makróra. E-M5 használtan, vagy az egyre olcsóbbá váló E-M10, használt GX7 lenne célszerű, ha a képminőséget maximalizálni akarod.
Fényerős alapzoom sajnos csak kettő van a Pana 12-35/2.8 és az Oly 12-40/2.8, utóbbival lőttek a méretbeli előnyöd egy részének, előbbit pedig nagyon nehéz kifogni használtan.
A többi alapzoom fekete lyuk. A kettő között pedig átmenet nincs.
Az utóbbi hónapokban 2db használt Pana 7-14 is feltűnt, én egy ilyenre rárepülnék a helyedben, nagylátószög gyanánt.
Nem fog kijönni az árból sajnos értelmes megoldás, amiben legalább megtartod a minőséget.
-
hegyimorc
senior tag
"Jé és a keret, legoptimálisabb az lenne ha kijönne a d90+obik használt piaci árából "
Nem fog kijönni, ez majdnem biztos.
"Obik terén makróra találtam, oly 60/2,8-at , nagylátó oly 9-18, fényerős alap zoom ? vagy ha nem fényerős az se tragédia."
Ezt egyelőre csak csendben mondom és csak azért mert épp ezt a két obit említetted, de lehet, hogy kicsit ésszerűsíteni fogom a felszerelésemet és ez a két obi lehet, hogy menni fog. Még nem hirdetem, de ha _mindkettő_ kellene beszélhetünk róla privátban.Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
Mercutio_
félisten
válasz .: JuSzT :. #58504 üzenetére
Olyat keres ami occó - gondolom - nekem is van, de az drága neki (80).
szerk.: Persze, aztán ideszokik, azt' nem győzöl majd scrollozni.
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
válasz szab13 #58511 üzenetére
GX7-ben van vázstabi is.
Egyszerűbb, ha lecseréled a D90-et egy D5200-ra vagy hasonlóra, mindennapi szaladgálósnak meg veszel használtan valami EVF nélküli vázat (Oly E-PL5) rá valami fényerős fixet (Pana 20/1.7)[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
-
titán
válasz ROBOTER #58507 üzenetére
Hát, azért: [link] (1,3 kg vs 780g) És a 12-40 alul 2mm-rel szélesebb látószög, ráadásul sokkal jobb a rajza is. Az egyetlen, de annál nagyobb gond vele (ez főleg a kérdező problémája), hogy sokkal drágább a Taminál, úgyse fog beleférni a keretbe.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
törölt tag
válasz .: JuSzT :. #58510 üzenetére
Utóbbi opció mellett döntöttem, gyorsan meggyőzött egy kolléga innen.
@ Mercutio: volt egy 75-ért irányjelzőn, jó piacos módjára szóltam neki, hogy 70-ért vinném, ő kiváratott, hogy lehet 75-ért megveszik tőle, ha nem, adja 70-ért. Ma írt, hogy 75-ért elvitték tőle, közben én mire szintén megadtam volna a 75-öt érte, már második lettem a sorban, tehát az első 75-öt ajánlónak adta (ami korrekt abszolút amúgy). Nem vagyok nagy seftes.. de akkor lesz egy tökújam mintaboltból és kész.
-
ROBOTER
addikt
válasz szab13 #58511 üzenetére
Sony szenzor vs. Panasonic szenzor.
A G6-tól ne várd, hogy nem fogod érezni a képminőség visszalépést a D90-hez képest. El tudsz érni nagyobb felbontás ISO160-on talán, de azért makrónál egy ISO400 már sokszor kell. Nem is a zajban lesz visszalépés, hanem a teljes dinamikatartományban.
[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
válasz ROBOTER #58517 üzenetére
G6 vs D90? Hmm...Elsőre/emlékezetből azt mondanám (jpgben) simán megugorja ezt a szintet a G6, bár rawból kiindulva (akkor keveset rawoztam) már jó kérdés... Igaz, dxo szerint (is) jobb a D90, csak elsőre furcsa volt.
Ha belefér az EM10, mindenképpen azt venném G6 helyett az tuti (valószínű GX7 ellenében is, pedig a RF vázakat jobban szeretem).
Ha _kell_ a fényerős alapzoom is, lehet érdemes bővíteni a kört márkák terén... Váz(új kitből bontott vagy használt), fényerős alapzoom, makró obi(használt) tűrhető árban pipa; viszont uwa zoom az vagy 230-240K újonnan (meg használtan is). Viszont az olcsóbbik tele zoom illetve ekv 40mm palacsintát leszámítva a többi obi húzósabb mint mft-hez.[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
titán
válasz szab13 #58522 üzenetére
G6, E-M10 és D90 szenzorok egymás mellett.
Egy pillantást vetnék a Fuji X-E2-re a 18-55/2.8-4.0 miatt. Mellé egy 60/2.4 és megvan a macro és portré probléma egyben. UWA-nak meg egy Samyang 12/2.0. De a videó, na az elég gáz.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz .: JuSzT :. #58525 üzenetére
DxO-nál mintha lenne valami a mérésben ami némileg torzítja az eredményeket, de most nem ugrik be micsoda.
Emlékeim szerint ISO800 fölött már gondok vannak a D90 szenzor által rajzolt képpel (szín)zaj terén.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Azért az M10 szenzorja is már 3 éves. És nem jobb, kábé egykutya, a 2/3 fé fizikai méretelőny ellenére.
-
Studi
veterán
Más szemszögből: az E-M10 szenzora kb kétszer olyan jó, mint a D90-é, ugyanis a pixeleknek kb feleakkora terület jut, mégis hasonló eredményeket produkál. Ez azért nem rossz fejlődés ~5 év alatt.
-
jjeahh
nagyúr
válasz schawo #58524 üzenetére
valószínűleg az oly stabija sokkal többet megfog, mint amennyivel jobb a d90 magas-ison, nekem csak sz*r kéttengelyes stabis gépem volt, de már azzal is sokkal alacsonyabban tudtam tartani az érzékenységet mint stabi nélkül, el sem tudom képzelni egy om-d stabival mit művelnék de lehet hülyeséget beszélek, nekem ez a tapasztalatom... azóta még próbálgattam a g3-at 1/50 alatt kitartani, de sehogysem megy... valószínűleg a hülye manuálok is közrejátszanak, lehet jobban bemozdul a váz velük , de ugyanezekkel az obikkal ugyanott, ugyanakkor az olyval akár 1/15-öt is kitartok, szal nem remegős a kezem
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
MC Pite
veterán
Én is nehezen akarom elhinni... Amiket láttam első-második generációs pana szenzorokat(összehasonlításokat), alig maradtak a D90-től. De EM10 sztem bőven jó(bbnak érződik mind D90, ahol pikkpakk ISO1600on színek ki vannak hipózva, dinamika rég alig van addigra). Közelebb gondolnám az X-E1-hez mint a D90hez...
jjeahh: Szerintem *** a D90 magas ison, nem is a zaj ami zavart, hanem hogy sokszor kifakult nagyon...
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Studi
veterán
Off: hova utalhatom azonnal a százkilencvenegyezer-hatszázkilencvenegy Ft-ot ezért a remek profi felszerelésért?
-
Studi
veterán
válasz szab13 #58533 üzenetére
Lehet variálni, engedni itt, nyújtani ott...
Ha a szeznoron nem, de más paramétereken tudsz engedni, állványról például teljesen jól lehet makrózni egy E-PL5-össel is. A legújabb generációs szenzor, és most a közelmúlt akciói miatt bagóért mentek, talán még bújkálhat valakinél. Van hozzá most egy eladó VF4-es kereső, a kettő együtt is 100 alatt marad, és képelni már kiváló készlet. A 60-as makró az kikerülhetetlen, nem is gond ezen a vázon. A 9-18 most nagyjából egyetlen alternatíva az UWA objektívre, bár a ROBOTER által említett 7-14 persze jobb, csak drágább, és fehér holló.
Alapzoom fényerősen sajnos nem olcsó. 200 körül/fölött szokott menni mindkét lehetséges obi használtan. De elég jól kiváltható esetleg fixekkel, még talán olcsóbban is. 20-as Pana, esetleg ha kell nagylátó akkor a 14-es Pana, kistelének meg jó a makró is. -
b.vr
őstag
(Főleg, de nem csak) makró-téma kapcsán, apróságnak tűnik de azért nem annyira az: a G5/G6 LCD-je nem csak billenthető hanem forgatható is, ez pedig portréállásban talajszinti makrónál nagyon kényelmes (állványról is) Persze Te ahogy írod D90ről jössz szóval ez nem fog hiányozni, de számomra ez az egy fontosabb hiányosság az e-m1-ről. A stabi egy álom (bár makró-célokra még csak itthon tudtam próbálgatni a 60/2.8-cal), tudja wireless vezérelni az fl-36r-t (már a Robin Wong-féle "shoebox flash bouncer"-t is "legyártottam" ) és nyilván a szenzor is minőségi előrelépés a G5/6-hoz képest (persze azok meg azért jóval olcsóbbak mint a gx-7 vagy az e-m5/e-m10/főleg az e-m1)
Pl. ennyiben kiváncsi leszek a Pana G7-re (bár korábban mintha olyan pletykák lettek volna hogy a Pana dobja a G termékvonalat) hogy _ha_ végre abban is frissítik a szenzort akkor ez lehetne megint az az opció aminek jó szenzora (lenne), jó az ergonómiája (többek szerint így persze "csúnya" ), szinte ennek részeként kihajtható/forgatható kijelzője van, és moderált az árazása.
(persze csúcs-stabi nyilván nincs, viszont van Pana video és AF. Hát mindenből nem lehet sajna összelegózni a legjobbat, nemcsak kedvező áron, hanem egyáltalán sehogy sem)[ Szerkesztve ]
"Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
-
HÁZIGAZDA
válasz ROBOTER #58532 üzenetére
kösz, hogy legalább te időnként helyrerakod ezt a pite-féle szárnyalást, szörnyű. pite, a d90 szenzora dinamikában köröket repül a régebbi pana 12/16 mp-es cuccok körül. mercutio, a d90 szenzora iso 800 fölött csak akkor problémás, ha a pana 12/16 konkrétan szar.
köszönöm, hogy elmondhattam. és ez csak a d90, mert ha veszed a 16 mp-es sony aps-c lapkát, akkor azt már semmi sem veri meg mft fronton, a legújabb 24 mp-es aa-menteset meg nagyon-nagyon nem.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Mercutio_
félisten
Nem panához képest, hanem saját kategóriájában írtam, hogy a D90 ISO800 fölött már gyengül.
És ezt nem én mondom, hanem maguk a komolyabban fotózó D90 userek, gondolom ezért váltják le D7x00-re.Azt, hogy az újabb sony lapkák bitang jók sose vitattam, láttam régebbi és új (D7x00-rel azonos lapkájú) Pentax vázakkal készült összehasonlító teszteket.
b.vr: Nem konkrétan tőled kérdeztem, inkább csak a hsz-ed továbbgondolva, "hangosan gondolkodtam" méret témában.
[ Szerkesztve ]
-
Lassú Víz
addikt
Nekem is jobban bejönnek a kihajtható kijelzők, de az E-M1-nél ott a wifi, és ha az kevés, akkor meg az ingyenes tethered shooting program + egy noti és kempingszékben ülve is makrózhatsz talaj közeli témát.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
b.vr
őstag
válasz Lassú Víz #58544 üzenetére
"az ingyenes tethered shooting program"
a telós app nem elég de ez már igen, itt az oly szerencsére meghallgatta a hozzám hasonlóak sirámait és kijöttek vele az őszi firmware-frissítésnél.
(egyébként azért persze ezzel is a szokásos sztori: valami fontos apróság mindig érthetetlenül hiányzik a tutihoz. Itt pl. hogy arra ad lehetőséget hogy apró lépésekben ugrathassam a fókuszt - na akkor ezek után mennyiből tartott volna ha paraméterezhetően lefuttatható lenne egy focus stacking sorozat?... )És azért ugye azt érezzük hogy a kihajtható kijelző hiányával nem párbaállítható hogy workaroundként magammal vihetem a laptopomat is túrázni...
[ Szerkesztve ]
"Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
Lassú Víz
addikt
Igazad van. Meg ha már van live composit mód miért nincs time lapse elektronikus zárral? És hát ugye ez focus shift sorozat is az az eset amikor nem jellemző a téma elmozdulása, tehát annál is mehetne az elektronikus zár.
Meg a telefonos alkalmazásnak át lehetne küldeni a nagyított képrészletet is (kijelző tartalom) nem csak az egész képet, és máris sokkal jobban lehetne használni.A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
b.vr
őstag
válasz Lassú Víz #58547 üzenetére
Na majd egy szép távoli jövőben lesznek majd open platform kamerák hogy ne mindig a gyártókra kelljen várni hogy majd talán a következő évi verzióba bekerüljenek olyan funkciók amelyek hardveres alapja akár már évek óta be van építve csak...
Kiváncsi vagyok a piaci verseny kikényszeríti-e majd egyszer ezeket az open platform kamerákat (végülis elég ha egyvalaki, akár egy új gyártó megtöri a jeget, a többiek kénytelenek lesznek majd utánuk menni). Mindenesetre remélem."Oscar bácsi meg nem gyütt"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest