- Milyen asztali médialejátszót?
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Blu-ray lejátszók
- 20 Gbps-os ház érkezett M.2-es SSD-khez az ASUS TUF divíziójából
- Végre a Logitech is bemutatott egy analóg klaviatúrát
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Lassú Víz #57799 üzenetére
Valszeg a Nikon logika: ha egy kártyával több témát fotóztam egy nap, az újabb témának fotózás előtt nyitottam egy új mappát (az most másodlagos, hogy ott elölről kezdtem számoztatni vele a fájlokat, vagy vitte tovább az előző mappában hagyott legutolsónak a számozását az új mappába). Én Oly szoftvert nem használok, Adobe Bridge, onnan ACR, onnan PS, szóval könyvtár alapon működök és jólesne (esett volna) ha tud ilyen alap dolgot az E-M10.
Amikor 1600-3200 körülbe tolja az auto iso, eddig manuál iso-ztam (sikerrel). Úgy látszik, marad is.
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz #40935168 #57798 üzenetére
Fogaskerék menü / Exp, ISO / Set Auto ISO
Persze, 1 FÉ-vel túlexponálás/majd visszahúzás a dinamikatartomány felső 1 FÉ-jét dobja el, hiszen ez a visszahúzás gyakorlatilag 2-vel osztást jelent
Ez minden vázon így működik, Nikonon is, különbség csak ott lehet, mennyi tartalékot hagytak az érzékelőben alapérzékenységen
-
törölt tag
válasz Degeczi #57804 üzenetére
ok köszi, kipróbálom majd élőben, mekkora bukó is ez highlight-gyanús közegben.
@ Freddy, hát igen.. talán egy újabb firmware.. ? Nem tudom.. jó lenne. Marad addig a manuál (mármint kézi) iso "A" módban, elég jól ki tudom tartani. Amúgy az E-M1 után komolyan nem mondom meg, mennyivel kevesebb a 3-tengelyes stabi (vs. 5-tengelyes). Egymás mellett lehet azt mondanám, aha, van eltérés, de így emlékezet alapján abszolút semmi. Meglepően jó ez is.
-
Degeczi
nagyúr
válasz Freddy76 #57805 üzenetére
Viszont veszett jók a MyMode-ok!
Ezeket olyan szinten hozzá lehet rendelni a fő módtárcsához, h pl. az amúgysem használt iAuto állását (de persze bármelyik másikat, még akár mondjuk az S vagy P-t is) átalakíthatod pl. olyan A módra, ahol lekorlátoztad az Auto ISO-t 400-ra, bekapcsoltad a stabilizátort, képarányt 16:9-re tetted, stb. - és mindezt pusztán a módtárcsa tekerése fogja átkapcsolni, nem kell menüben szöszmötölni!
-
törölt tag
válasz Degeczi #57808 üzenetére
Vmi ábrán már láttam, mi az, csak annyira kiemeli több teszt is, hogy egyikben 5, másikban 3-tengelyes a stabi. Ez a "gyengébbik" is akkorát fog a képen szenzorstabi létére, hogy teljesen obi-stabi feelingje van, ami azért erősebb általában. Nagyon jól megcsinálta az Oly..
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Degeczi #57810 üzenetére
Teljesen olyan feeling 1:1 mint fullframe Nikonon a Tamron 24-70 2.8 VC volt. Az a Nikkorokhoz képest is hatalmasat fogott a képen, sokkal gyorsabban ráharapva és stabilizálva azt - és ezt teszi most a kitobival is a kis E-M10, ugyanolyan stílusban, ahogy írod is. Naaagyon jó.
És végre sikerült beállítanom, hogy ha arcfelismerő mód ON, de mégis középre vagy máshova szeretnék élességet állítani, ne süsse el a gépet, miközben egy ujjal áttapickolom a fókuszpontot a kijelzőn.
Jó ez a kis tücsökpöcs, komolyan Ahogy lakom be, vannak kényelmetlenségei (ld. lentebb) de azért klassz dolgai is. Alig várom, hogy abszolváljam az első stúdiófotózásomat vele egy 45 1.8-cal.
-
Lassú Víz
addikt
válasz Degeczi #57807 üzenetére
Eddig nem is használtam a MySet funkciót, mert körülményesnek találtam az aktiválását, illetve programozható gombot nem akartam rá elpukkantani. Erre írod, hogy a módválasztó tárcsán a sok idétlenség helyére be lehet tenni. Nem sok hasznos dolog felett siklottam ennyire el... (remélem). Pedig el szoktam olvasni a használatit.
Még egyszerA mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
Degeczi
nagyúr
válasz Lassú Víz #57812 üzenetére
Hja, a leírásban én is átsiklottam volna fölötte (Olympus egyébként is monnyonle, h már csak Quickstartot mellékelnek nyomtatva a vázhoz: régebben még a teljes könyvet adták, ma már csak PDF-ben),
ezen az oldalon futottam bele véletlenül, és néztem nagyon, h nahát, módtárcsához is lehet csatolni ezeket, bármelyik állást fölülírva így!
(az végképp meglepett, h nem csak normál beállításkészletet, de teljesen más üzemmódot is hozzá lehet rendelni egy-egy álláshoz)Még egy folyománya van, ami aztán kinek vagy előny, vagy hátrány: ha hozzá van rendelve egy MySet vmelyik módhoz, akkor nem csak tárcsatekeréskor, de ki/be kapcsoláskor is beállnak az ott használt értékek, ezért valószínűleg érdemes egy MySet nélküli A módot is meghagyni, különben egy átállított fehéregyensúly vagy bármi más is visszaáll a következő bekapcsoláskor, ha nem történt kikapcsolás előtt mentés.
-
törölt tag
Van itt esetleg debreceni ember 45mm 1.8-cal ? (Kipróbálni).
-
hibavissza
veterán
válasz jjeahh #57776 üzenetére
a panások fotóznak (videóznak). nem a fuji topikba járkálnak ekézni az árazást meg a fókusz sebességet.
lassan csináltatok egy "like my Pana" pólót
(#57760) jjeahh: a háromból nálam ismét a pana a nyerő....lassan ideje lenne közkincsé tenned a preseteidet...ugyan a hópelyheken nem látom, de nem használsz a vakun színezett fóliát?
[ Szerkesztve ]
-
polcsa
aktív tag
válasz hdanesz #57788 üzenetére
Én is ilyet használtam és teljesen jó volt. Finoman, passzentosan járt.
Ebay-ről jött fele ennyiért: Fotga M42 - m4/3 -
madgie
titán
válasz jjeahh #57782 üzenetére
Persze-persze, Panára jó lesz a távolra esetleges 45/1.8, ami 2.2-től karcol, de Fujira egyből csak a perfekt 56/1.2 jöhet számba, mint alternatíva?
Az megvan, hogy kábé a 42.5/1.2, ami a párja? 45/1.8 mellé nagyjából a makró-fix 60/2.4 illik, de a karakterisztisztika miatt hamarabb portrézok a 35/1.4-gyel, mint a szénné korrigált, mégis rekeszelendő negyvenöttel.
-
b.vr
őstag
stabi + autoISO: az algoritmust személyre szabhatóbbá kellene tenni. Én (esti városi fotózás) most a szokásos A helyett S módban fotóztam, az M-et (egyelőre) fölöslegesnek éreztem. Így a stabi mellett a felajánlott fölöslegesen gyors záridőket elkezdhettem növelni (a 12-40-nel zoomtól függően 1/5-1/10, de még tapogatom hogy hol mennyit mennyire megbízhatóan tud)
De a végső megoldás az algoritmus személyre szabhatósága lenne.MySet-ek: pl. az E-M1 elsőre brutálisan személyre szabható. Végülis második, alapos áttanulmányozás után is korrekt, de azért jóval kevésbé mint amilyennek elsőre tűnt amikor szinte határtalannak éreztem, főleg ahogy elsőre értettem a kétállású kart. Aztán persze kiderült hogy van mindenhez egy csomó korlát. Csak egy gyors példa: tracking, arcfelismerés on/off, ez nem tehető ki funkciógombra - hanem csak a megadott 25 funkcióból lehet választani. Na akkor itt jönnek (jönnének...) képbe a MySet-ek, igenám, így viszont bőven több mint 4 MySet kellene! A legfontosabbakat a nem használt tárcsákhoz rendelhetném, plusz a többit pedig egy funkciógomb után görgetővel tudnám választani (amihez persze egyedi elnevezési lehetőség is kellene) Az a vicc hogy ennek semmilyen műszaki akadálya nincs, és nagy plusz lenne.
Mindegy ezt nem is folytatom, az ilyen "_majdnem_ szuper" dolgokból tele van a padlás (persze minden gépre vonatkozóan) Csak olyankor még bosszantóbb ha "hardveresen" ott a sok jóság, és szofveresen kellene csak jobban felpiszkálni.
Egyébként igen, a manualban nagyon sok dolog nincs vagy nincs jól leírva - szerencsére a neten sok cikket lehet találni ki hogyan szokta meg ki szerint hogy célszerű a dolgokat beállítani. Vannak nagyon jó blogbejegyzések, cikkek, fórumtémák.Nem panasz mert tényleg nagyon jól vezérelhető (hogy messzire ne menjek, korábban volt is téma, a Pana G5-ön (meg sok más gépen sem) az expo-szimuláció nem volt állandóra állítható és kevés fényes szitukban az EVF boost elég zavaró, és ott erre nekemi funkciógombom már nem maradt (plusz félig lenyomott expo-gomb után visszaugrott a kivilágosítás...) itt meg kapásból funkciógomb van hozzá, jó helyen, és állandóra is állítható, tényleg azt a mélységélességet/világosságot látom ami a kép majd lesz) de olyan kicsi kellett volna még (több területen) hogy mérhetetlenül jobb legyen. Persze így is nagyon szuper.
"Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
jjeahh
nagyúr
válasz hibavissza #57820 üzenetére
like my pana nem vagyok anti fujista sem, sőt nem kizárt, hogy valamikor a távoli jövőben én is fujis leszek, de ez most ütött
amúgy nem használtam vakut, és semmi utómunka nincs rajta, csak a wb-t lőttem be szemre, ezek a színtiszta panasonic színek ps-ben toltam rá egy kis smart sharpent(#57822) madgie: hagyjuk sztem, már úgyis ezredikszer megyünk végig rajta, és már úgyis panás vagyok. A 60-as is jóval drágább a 45-ösnél... jó a fuji de nem hozzám hasonló vékony pénztárcás csóróknak való, akiknek minden fillér számít.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
hdanesz
őstag
válasz polcsa #57821 üzenetére
Köszi, meg is veszem.
Más: Ha használom a beépített vakut (Oly E-M10) időnként exponálás helyett rándul egyet az obi és a hátsó kijelző elsötétül. Csak úgy tudom visszahozni ha kikapcsolom a gépet vagy megnyomom az EVF/LCD váltó gombot.
Feltételezem ez nem normális működés.Visszaviszem ma az üzletbe, persze ott tuti nem fogja probukálni...
Eddig 3-4 ilyen eset volt, mondjuk nem is használtam sokat a vakut.
Engem ez annyira nem zavarna mert amúgy tökéletesen működik a gép és ezer képből 1-et készítek vakuval... csak későbbi eladás esetén okozhat kellemetlen perceket ha az új tulaj előszeretettel vakuzna.Tapasztalt valaki hasonlót? Firmware a legújabb...tegnapelőtt tettem fel. (Azt hittem ez okozza a bajt.)
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
-
-
Mercutio_
félisten
-
jjeahh
nagyúr
válasz Mercutio_ #57830 üzenetére
amúgy most akkor a 45-ös rossz vagy jó? neten fellelhető képek alapján sztem nagyon jó, élességben akár a 75-ös szintjét is hozza, itt is úgy emlegették a júzerek, hogy szinte fölösleges rekeszelni, most meg kiderül, hogy mégsem éles nyitva és rekeszelni kell? na meg nemrég még előnyként emlegették jó páran a szoftveres korrekciót, akkor hogy van ez?
annak, hogy a pana af gyors, valszeg hasznát fogom venni, de amúgy én valszeg a fuji af-el sem sírtam volna, videjó meg nem érdekel[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
szerk idő lejárt: amúgy mostanában kevesebbet járok ki fotózni, ehelyett itt techbuzulok, vitatkozok a fuji vs pana színeken meg a dof-on, megrontottatok engem is szal ahelyett, hogy bizonyítgatom a semmit, megyek leborotválom magamról a fórumbajuszt és képelek egyet
-
b.vr
őstag
válasz jjeahh #57831 üzenetére
"amúgy most akkor a 45-ös rossz vagy jó?"
Egyszerű: jó! Abszolut értékben is teljesen korrekt, ár/érték arányban meg kimondottan szuper
Korábbi gondodra pedig ("most meg már szinte szégyen egy pana") , én nem hiszem hogy ez általános vélemény lenne. Én pl. biztos nem így gondolom.
-
ati3x
senior tag
válasz Ear001 #57833 üzenetére
Valamivel meg kell nyugtatnia magàt az zembernek, ha màr àtàlt fudzsira, és beletolt egy valag pízt a "rencervàttàsba". És mint tudjuk, Madgie híres arról, hogy negatív nyereséggel szàlljon ki, adja el a cuccait! De az elözö pénzügyminiszter utàn szabadon: a negatív növekedés is növekedés.. ;-) Szal bocs Madgie, ez túl magas labda volt. Amúgy meg písz! Szal jó az a 45-ös. Plàne a mostani àron..
-
Mercutio_
félisten
Jó, én csak akkor rekeszelem, ha nagyobb dof kell, de én nem értek a
focihozfotózáshoz, meg úgy egyáltalán ugatom az egészet.
Ellenben mazsi és talán FEDman akik nem kicsit komolyabban foglalkoznak a dolgokkal azt vették észre, hogyttávoli témánál (a végtelenbe és tovább) nem annyira éles. Gondolom a többség által ezzel fotózott témákat ez a jellemző nem érinti, ezert nem is téma a topicban, hogy ez az obihoz képest és abszolút értékben mekkora mértékű.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
MrChris
nagyúr
Jó az, jó kép, villám fókusz, könnyű, kicsi. Sokkal kevesebbszer maradsz le emiatt mint manuál obival, a portré alanytól is kevesebb türelmet igényel. Kérdés, hogy megfelel e a 45mm? Mert te mintha jobban szeretnéd a hosszabbat. Arra meg létezik a sigma 60/2.8 nagyon élesnek, jónak tűnik nyitva is.
-
jmakk
őstag
válasz jjeahh #57824 üzenetére
Komolyan nem ekézni akarlak, mert csípom, hogy kb. te linkeled a legtöbb képet a topikba. Na de ezt pont tőled???? "jó a fuji de nem hozzám hasonló vékony pénztárcás csóróknak való, akiknek minden fillér számít."
.....aki jelenleg csak manuálozol és tervezel 1, azaz EGY darab natív portré obit venni. WTF???
Ez szinte bármelyik rendszerben ugyanannyiba kerülne, ha hasonló kategóriájú az a natív obi! (kivéve a fullrém, mert ott a gép drágább jóval) -
b.vr
őstag
"Ez szinte bármelyik rendszerben ugyanannyiba kerülne"
Hm, hát most lehet hogy én nézem csupa rossz helyen, de a fuji 60/2.4 jelentősen drágább az oly 45/1.8-nál.
Pl. amazonon 571 vs. 263 euro. Magyar áraknál árgépen 180e vs. 95e (még csak nem is mintabolt meg kedvezmény). És a 45-ösnek azért elég komoly használtpiaca van, kedvező árazással (főleg hogy mostanában mindenféle akciókban is megnyomták rendesen)
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
És kivéve a fujit. Meg nem egy natív obit tervezek, kell egy kitobi vagy a 14-es pana, kell a 45-ös, és kéne egy telezoom, nemrég ezt is kitárgyaltuk... de tény, hogy a 45-ös ára miatt lett pana x-e1 helyett.
-
titán
-
jjeahh
nagyúr
Oké, egyszer valamikor Pite árult egyet 125-ért, ettől még kicsi a használt piaca, ráadásul ez a szuper alacsony ár is még mindíg sokkal több mint egy használt 45-ös amibe fáj. Nem értem miért védik sokan ennyire a fujit mindennel szemben, amiért tény, hogy drágák rá az obik, attól még nem lesz sz*r rendszer
-
jmakk
őstag
Már teljesen kifordítod, amit írtam. Más rendszerekről beszéltem, nem egy rendszeren belüli alternatívákról. Mintha mft-n lenne más a 45/1.8 és a 42.5/1.2 mellett? Ha már felhoztad ezt a 60/2.4 és 56/1.2 témát...
Azt aláírom, hogy jelenleg a 60-as drágább használtan.jjeahh: nem védem a fujit, az eredeti posztom arról szült, hogy nincs nagyságrendbeli különbség, ha azt a rendszert raknád össze, ami neked van. Azaz manuálok és mondjuk egy natív jövőbeli portréobi. Csak rögtön mindenki mft elleni támadásnak veszi. Holott én is 2 évig mft-ztem, eszem ágában sincs ekézni, értem a rendszer előnyét.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest