Új hozzászólás Aktív témák
-
westlake
félisten
Sosem értettem ezt az NVMe - SATA "kombinációt. NVMe - AHCI, PCIe - SATA. Előbbi protokoll, utóbbi csatolófelület. Szóval le kellen már szokni erről a keverésről.
Play nice!
-
azbest
félisten
válasz King Unique #4 üzenetére
nekem az volt, pedig kifejezetten utánaolvastam, mert más szempontból is volt már kellemetlenségem type-c -vel. Általában azt szokták reklámozni, hogy a thunderbolt mindent tud, amit az usb 3.2 és 4, csak még jobb, mert a kötelezően támogatott dolgok magasabb szinten vannak meghúzva. Hááát ez pont nem az volt.
Részben ezért választottam inteles laptopot amd helyett, aztán idővel rájöttem, hogy gyakorlatilag csak 1 thunderbolt eszközöm van (gpu dokk), minden más usb 3.x változatokat tud max. Most lett pár amd gépem is, így most azzal is ismerkedem (bár 3.2 gen 2 port lehet ezen sincs, csak usb4 )
hm, hát úgy tűnik 10Gbps-t tud amd usb4 is, vagy ha nem akkor átvertek ezzel a kínai m.2 asmedia kerettel, amivel próbáltom.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Acélfarkas #3 üzenetére
Az elvileg csak egy védőburkolat és nem feltétlen fedi le a teljes külső házat az alábbi kép alapján. Na meg azért ki van ez találva a belső hővezető lapokkal és miegymás.
"The highly-conductive internal thermal pad has a K-value of 3, allowing it to effectively dissipate heat, prevent overheating and ensure long-term reliability."
A sebesség bezuhanásához még csak thermal throttling sem feltétlen kell, mert ha "elfogy / telítődik" az SSD-nél az SLC cache, akkor eleve visszaesik az adatátviteli sebesség a QLC/TLC NAND nyers értékére.
-
King Unique
titán
Az nem újdonság, hogy a Thunderbolt 3 és 4 USB 3.2-nél max. 10 Gb/s adatátviteli sebességet támogat, ellenben ugye szokott már lenni pl. a modern alaplapoknál (példa), asztali PC-ken 20 Gb/s USB 3.2 port (is a Thunderbolt 4 mellett), amivel kihasználható az USB 3.2 Gen 2x2.
A Thunderbolt 3 / 4 portos Machez vagy PC-hez meg ugye lehet venni felárasan Thunderbolt 3 / 4 interfészes külső házat, ha Thunderbolt alapon a 40 Gb/s kihasználása a cél.[ Szerkesztve ]
-
Acélfarkas
senior tag
A szilikongumi tudtommal nem vezeti a hőt. Csodálatos, hogy az egész SSD ház ezzel van burkolva, de az aluminium persze egy bizonyos szintig átveszi a hőt, aztán az egész cucc elkezd egyre melegebb lenni a borítás alatt, majd jön a trothling és a sebesség bezuhan a béka segge alá.
"Nem kérdőjeleztem meg, hogy hülyeséget mondasz!"
-
azbest
félisten
"20 Gbps-os USB 3.2 Gen 2x2 csatoló segítségével kommunikál a gépünk"
Ez mindaddig csodálatosan hangzik, amíg meg nem tudod, hogy az intel thunderbolt 4 portos géped nem tudja a 2x10 -at usb 3.2 módban. Mert a tb4 nem tartalmazza azt a kombinációt. Azt még nem tudom, hogy az amd usb4 40Gbps megoldása támogatja e.
[ Szerkesztve ]
-
plömplöm
őstag
szürreális, hogy a saját techspec-ük nem ír satat, csak pci expresst:
SSD Compatibility
M.2 PCI Express 2280
M.2 PCI Express 2260
M.2 PCI Express 2242a 2230 méret direkt maradt ki a termékből?
"innovative Q-Latch makes it easy to install or remove an M.2 SSD, without requiring specific tools"
aha, csak ahhoz, hogy idáig eljuss, már nem olyan innovative módon ott van ez a 4db fránya csavar
amihez a techspec szerint nem is adnak csavarhúzót
Package Content
Quick Installation Guide
USB-C to USB-C cable
User manuala "-" és a "~" karakterek helyes használata is kihívás volt nekik (Temperature)
asus...
All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Hisense LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Videó stream letöltése
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- SK Hynix I WD I SSD 256GB M.2 2280 Pci-e NVMe HDS: 100/100 új 0 nap
- 512GB Gen4 x4 WD SN5000S/ új/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 89.000.-
- Új, bontatlan Sandisk Extreme Pro Portable külső SSD 2TB 2000 MB/s