Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szabikaa20
őstag
Annyival kiegészíteném hogy a zöld van fémekre,rozsaszin szintén fémek tukörcsiszolására,barna vagy bézs pedig plexire.És rongykorongot jó használni ha géppel van csinálva vagy szivacsot.Ma már lehet kapni polírpasztákat plexire mint pl Carex polírpaszta...Eredetileg autók plexi fényszórójára van,de én órákra is használom!És van még 1 a xerapol....youtubon mindkettöröl van videó hogy kell öket használni!
-
raidx
őstag
válasz
Processzor #22 üzenetére
Filc, vászon, bőr, szarvasbőr. Régen festékboltokba lehetett kapni porfestéket. Üveges ismerős egyszer felsorolta, melyik szín mire jó sőt azt is elmondta, hogy kell velük pasztát készíteni. Mivel nem volt aktuális a dolog. Nem jegyzeteltem. Ennyit találtam meg:
Polírozópaszta fémhez:
5r faggyút, 15r paraffint, 15r méhviaszt, 10r sztearint vízfürdőn megolvasztunk, majd az oldatba 55r krómoxid zöldet (vagyis zöld porfestéket, hehehe....) keverünk hidegen. Ezzel nikkel sárgaréz, bronz, vas, acélt lehet polírozni. Puhább - alumínium, műanyag, stb. tárgyak esetén a krómoxid helyett 55r iszapolt krétát tegyünk. -
Kobe
veterán
a karcos felületeket nem polírozni szokták, azt elsősorban fényesítésre használják, de ha pl egy kevés fogkrémmel többször lekezeled a felületet, kevesebb karc lesz rajta.
Hasonló eredményre juthatsz nagyon finom csiszolovászon használatával -
pitman
őstag
válasz
Processzor #1 üzenetére
Amit a köszörűkön használnak polírkorongként az filc. Én ezzel políroztam plexit és a procihűtőm alját is ezzel csináltam.
-
pitman
őstag
Mindkét anyagot lehet polírozni és csinálják is. Én speciel csak plexit políroztam (egy gépalkatrész volt, nem számítógéphez, ami kicsit le volt mattulva és nem látszott a mögötte levő beállító skála). Gyönyörűen ki lehetett polírozni.
Üveget is csinálnak, csak az macerásabb és jobban kell vigyázni vele (pl. szélvédők), mivel polírozáskor erősen melegszik, ezért csak szakaszosan lehet, nehogy repedjen/törjön. Itt is főleg az ablaktörlő okozta karcokat szokták eltőntetni. -
Processzor
tag
Zsír! Most indítok 1 iparialpinistás topikot, Bt. és megyek melózni a Kálvin térre...
-
Processzor
tag
Köszi!!!
-
LeG3Nd
tag
válasz
Processzor #9 üzenetére
Helo! Üveg szvsz 600-as vagy 1200-as csiszolópapíral ''megmunkálva'' már tűrhető lesz. A gond csak az hogy vizesen kell csiszolni. A törpefeszültségű vizes csiszoló nem rész a szobakonyhás álomnak.
Ha van sírköves ismerősöd, beszélj vele, 1200 as papír a gránittal egész szép dolgokat művel. (Általában 300 as papírral csiszolnak, szárazon! már ez is elég szép...)
Plasztikra nincs ötletem, de ne ess neki csiszolópapírral. -
Esmein
nagyúr
válasz
Processzor #9 üzenetére
Egyébként korunddal lehet csiszolni az üveget, üveggel nem.
Egyébként ha a monitorod lett karcos, jobb ha úgyhagyod.
[Szerkesztve] -
Processzor
tag
ok, köszi!
meg is szilanizálom oszt liposzómát kenek a széleire és 1 heringgel 1enletesen szétkenem. -
Processzor
tag
Azt a vizespoharat az éjjeliszekrényről?
-
Esmein
nagyúr
válasz
Processzor #5 üzenetére
de ugye nem szignálszenzitívvel nyomtad ? Nagymuttertól el kell kérni a nagymuterfogkrémet, és azzal.
-
Agostino
addikt
válasz
Processzor #3 üzenetére
Karcokat akarsz eltüntetni? Kisebb felületen,mint pl óraüveg, a fogkrém csodákra képes.
-
Esmein
nagyúr
válasz
Processzor #1 üzenetére
Szerintem nem lehet egyik anyagot sem polírozni, a plasztik mattul, talán az üveget valahogyan, viszont ahhoz nagyon kemény anyag kell. Én próbáltam 600-as papírral csiszolni(üveget),de mintha csak simogattam volna.
-
Processzor
tag
mivel lehet polírozni? ma az az anyag ami a polírozóköszörűn vagy min forog?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bezámítás! ASUS ROG Strix G512LW 15 Gamer notebook - i7 10750H 32GB RAM 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN11
- iKing.Hu - Apple iPhone 12 Pro Max - Silver - Használt, megkímélt
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2GEN I 8GB I 480GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest