- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi haladó szinten
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Micro Four Thirds
Aktív témák
-
Pyriel
tag
Nem értettem egyből a topicnyitót, de igaza lehet :)
[Szerkesztve] -
lesaux
veterán
kilobájt, de tényleg a cache-t jelöli
-
Flashy
veterán
a k vagy K sose volt a cache rövidítése és nem is lesz, az csak elírás lehet.
-
_cirmos_
őstag
ne bántsátok szegényt. rákerestem az fsb-re, és olyan igazán láma topic még nincs. tehát nézelődhet szegény pára, abból egy büdös kukkot sem fog érteni...
az FSB a Front Side Bus rövidítése, ami a processzor belső órajelét határozza meg. erre azért van szükség, hogy a csipkészlet északi hídja össze tudja hangolni a cpu és a memóriák működését. vegyünk példának egy amd-s rendszert:
athlon xp 3200+ (itt a valós órajel 2200mhz) = 11* 200mhz, ahol a 200mhz az fsb értéke, a 11 pedig egy külső szorzó, a kettő szorzata kiadja a proci valós órajelét. K7 platformon az fsb és a memória órajele szinkronban van a legjobb teljesítmény érdekében, tehát jelen esetben a 200 mhz FSB-hez DDR400-as memóriák dukálnak (a DDR jelentése Double Data Rate, így 200*2=400mhz, hogy miért az egy másik történet).
a K pedig a cache, magyarul gyorsítótár rövidítése, amelyből kettő található a fentebb említett prociban. az L1 chace 128kb, az L2 chace pedig 512kb jelen esetben. ezek a proci ''privát'' memóriái, amibe az utasításokat és a számítások eredméyneit rakja.
igazából sokat lehetne erről írni, de fogalmam sincs mit akarsz, így nehéz segíteni. viszont ennyiből el tudsz indulni, keress itt a fórumon vagy a neten. -
Flashy
veterán
ilyen információt ne fórumban kérdezz, hanem nézz utána neten.
google, vagy tetszőleges kereső. -
zsommi
senior tag
én arra tippelek hogy már legaláb 50 van...
de nyissunk csak mindenért új topicot, nehogy végig olvassuk, és talán akkor rá is jövünk...az emberi hülyeség határtalan... -
hellas204
csendes tag
Megmondja nekem valaki mi a procinal fsb es mire jo mire hasznal es mi a procikanal az hogy pl 2.0 p4 256 k vagy 1mb k ez mire jo az a ''k '' .
koszi mindenkinek aki valaszol!!1
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- Titan Quest II - Később indul a korai hozzáférés
- Kuponkunyeráló
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Netfone
- Bittorrent topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest