- Fórumok
- Egyéb hardverek
- Memória
- (téma lezárva)
- Nem kell még temetni: 2 éves órajelcsúcsot döntöttek meg Raptor Lake-kel
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Micro Four Thirds
- Apple MacBook
- Milyen TV-t vegyek?
- Fujifilm X
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Blogjában leplezte le a 12V-2x6 tápkonnektor hibáját a Corsair
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Aktív témák
-
extract
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy ASUS A7N8X alaplapot, és a 2 darab 256MB-os 400mhz-es DDR-RAMomat (dual channel) csak 133mhz-en hajlandó futtatni. BIOS-ban a Memory Frequency eddig 100% alatt volt valahol, most feltettem 150-re, így is csak 200mhz. Viszont a beállítás utáni első rebootnál elkezdett fütyülni a gépem. Kikapcsoltam és a következő indításkor már nem fütyült, de nem merem feljebb tenni.
Szerintetek hogy érhetném el, hogy 400mhz-en menjenek a memóriák? -
BlackP
csendes tag
általában olyanokat lehet tuningolni hogy több memót használjon filerendszer cache-nek vagy ikon cache-nek vagy ilyesmi. erre jó progi a CachemanXP.
programonként alapból nem lehet megadni, nincs arra lehetőség Windowsban hogy kiválaszd az Internet Explorert és beírd hogy 10M memót kaphat. ha a kernel támogatja, elképzelhető hogy van rá lehetőség, de nem hiszem hogy 3rd party programot találunk rá. ha valaki tud ilyet írni az a Microsoft.ezesetben írok nekik egy levelet, hogy írjanak gratis nekem ilyen progit :)))
-
Flashy
veterán
általában olyanokat lehet tuningolni hogy több memót használjon filerendszer cache-nek vagy ikon cache-nek vagy ilyesmi. erre jó progi a CachemanXP.
programonként alapból nem lehet megadni, nincs arra lehetőség Windowsban hogy kiválaszd az Internet Explorert és beírd hogy 10M memót kaphat. ha a kernel támogatja, elképzelhető hogy van rá lehetőség, de nem hiszem hogy 3rd party programot találunk rá. ha valaki tud ilyet írni az a Microsoft. -
BlackP
csendes tag
-
dante3
addikt
-
BlackP
csendes tag
-
dante3
addikt
-
BlackP
csendes tag
-
Flashy
veterán
-
BlackP
csendes tag
üdv!
a következő lenne a kérdésem: létezik e olyan program, mint a netlimiter, csak memóriával. (megadni, hogy egy program maximum mekkora memóriát kaphat) -
Krogoth
senior tag
nekem most 850-es proci van, azt meg nem igazán éri meg lecserélni 300-Mhz miatt! Alapra most nincs keret, úgyhogy marad a ''szenvedés''
-
Dufresne
addikt
A BE6-II meg ráadásul csak 100-as FSB-t tud, viszon biso frissítéssel, ami már 3éves ( a legújabb) azzal egészen 1,1 gigás procit is kezel úgyláttam.:DD De ezek sztem tényleg nem kezelik az 512-es modulokat sajna...
[Szerkesztve] -
Krogoth
senior tag
sehol semmi egyikről sem
szerintem is csak 256-ig bírja, mert már nem mai gyerekek! mi sem bizonyítja jobban, hogy a be62-be csak 1gigáz proci a max, a vl6-osba pedig 1.3-at mondtak. -
Dufresne
addikt
A Vl6-os sztem csak max 256-os modulokat kezel, bár ne legyen igazam, a másikról meg nemigazán láttam eddig hasznos infót. Új bios ezeknél meg kb 2-3 éves, szóval abban sem lehet túl sok újdonság.
[Szerkesztve] -
Krogoth
senior tag
-
Flashy
veterán
-
Krogoth
senior tag
és hol lehet ezekhez a régi alapokhoz letölteni vmi fajta frissítést, mert az oldalon nem találtam
-
erdoke
titán
-
Dufresne
addikt
-
eddie303
őstag
Jut eszembe, Matsonic alaplapom volt egy, (6127 mintha, nem emléxem pontosan), amelyik a 133-as SD-t felének látta, BIOS frissítése után megoldódott, via 693-as chipset volt rajta.
-
Krogoth
senior tag
Azt hittem, abból hogy leírtam, nyilvánvaló, hogy NEM.;]
Szerintem ne ragozzuk tovább, ''memória'' vagy ''RAM'' címszavakra keresve nem 2 db témát találsz.
Ennek a címe pedig nagyon általános, szemben a problémáddal.
Jobbra fent találsz egy rövid olvasmányt az Alapelvek-re kattintva. Hasznos, ha regisztrálsz egy oldalon, aminek már közel 20e tagja van.
Egyébként üdv a PH!-en.:P
[Szerkesztve]bocs, hogy elsőre nem találok meg mindent, nem lehet mindenki olyan okos, mint te, hogy mindnet tud, hol van
-
Krogoth
senior tag
az egyik alap egy abit be62-es a másik egy abit vl6-os
a memória meg pentiumII&III 256Mb, 133 Mhz
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
Azt hittem, abból hogy leírtam, nyilvánvaló, hogy NEM.;]
Szerintem ne ragozzuk tovább, ''memória'' vagy ''RAM'' címszavakra keresve nem 2 db témát találsz.
Ennek a címe pedig nagyon általános, szemben a problémáddal.
Jobbra fent találsz egy rövid olvasmányt az Alapelvek-re kattintva. Hasznos, ha regisztrálsz egy oldalon, aminek már közel 20e tagja van.
Egyébként üdv a PH!-en.:P
[Szerkesztve] -
Krogoth
senior tag
-
Dufresne
addikt
erdokének igaza van pedig...
Amúgy leírhatnád, hogy milyen alaplappal van a gond és milyen márkájú memóriával, az segíthet talán, hátha valakinek van hasonló cucca. Vagy vannak alaplapgyártók, akik a tuti kompatibilis memóriákat feltüntetik, stb... -
Krogoth
senior tag
van ''nagy memória topik'' is :) de legalább adj olyan nevet a topiknak amiből kiderül a probléma is. szerintem.
az hogy egy gépben különböző méretűnek látja már érdekesebb, lehet egy gépben különböző slot, egyik egy, másik kétoldalas. de valószínűbb a kontakthiba. slotot kipucolni, memória érintkezőit letörölgetni érdemes. de ha ugyanabban a slotban teljesen bepattintva változik akkor egyszerűen valami szar. vagy a modul, vagy a slot. nekem még a billentős EDO slotoknál volt ilyen ha nem pattant be teljesen és menet közben kimozdult.bocs, de a nagy memória topicba azért nem írtam bele, mert nem találtam!
-
eddie303
őstag
Egy kis érdekesség:
van egy 512Mb-s sd ramom 133Mhz-vel
1. csak 256Mb-t ismer föl belőle
2. egyik alapba 256-ot lát másikba 128-at lát! Vissazraktam az eredetibe 128-at látott 256 helyett, pihiztettem egy darabik/5-6óra/ vissazraktam a gépbe és rögtön 256-nak ismerte!
Erre lépjetek valamit!!! :):):):):)Mekkora az FSB? 133MHz? Mert ha kisebb, akkor láttam már olyant, hogy a gép a memória felét/negyedét látja, fõleg régebbi alaplapoknál.
-
Flashy
veterán
van ''nagy memória topik'' is :) de legalább adj olyan nevet a topiknak amiből kiderül a probléma is. szerintem.
az hogy egy gépben különböző méretűnek látja már érdekesebb, lehet egy gépben különböző slot, egyik egy, másik kétoldalas. de valószínűbb a kontakthiba. slotot kipucolni, memória érintkezőit letörölgetni érdemes. de ha ugyanabban a slotban teljesen bepattintva változik akkor egyszerűen valami szar. vagy a modul, vagy a slot. nekem még a billentős EDO slotoknál volt ilyen ha nem pattant be teljesen és menet közben kimozdult. -
Krogoth
senior tag
És hova kellett volna írnom szerintetek?Oda, hogy gyors memóriák, vagy oda, hogy kell-e 1gb memória?
Meg ide minden memóriával kapcsolatos dolgot le lehet írni: az előző kettóbe meg a cím alapján nem igazán
de bocs ha tévedek -
Krogoth
senior tag
a 256-ot értem az 512 helyett
de azt magyarázd meg nekem, hogy ugyanabba a gépbe ugyanaz a memória egyster 256-nak máskor pedig 128-nak írja! Kis pihi után megint 256-nak! -
Flashy
veterán
-
Krogoth
senior tag
-
Flashy
veterán
Egy kis érdekesség:
2. egyik alapba 256-ot lát másikba 128-at lát! Vissazraktam az eredetibe 128-at látott 256 helyett, pihiztettem egy darabik/5-6óra/ vissazraktam a gépbe és rögtön 256-nak ismerte!
Erre lépjetek valamit!!! :):):):):)vannak alaplapok amik csak 128 vagy 256M-s modult ismernek fel max
és vannak slotok ahova csak 1 oldalas memóriát lehet rakni, ebben általában csak a felét látják. és vannak kontaktos slotok és vannak rossz memóriamodulok :) -
erdoke
titán
Egy kis érdekesség:
Erre lépjetek valamit!!! :):):):):)Hangyányival informatívabb címet is adhattál volna a témádnak, esetleg beírhattad volna a már létező több tucatnyi memóriás téma egyikébe is...:U
[Szerkesztve] -
Krogoth
senior tag
Egy kis érdekesség:
Erre lépjetek valamit!!! :):):):):)
Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Egyéb hardverek
- Memória
- (téma lezárva)
- Nem kell még temetni: 2 éves órajelcsúcsot döntöttek meg Raptor Lake-kel
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- Autós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Eredeti játékok OFF topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Micro Four Thirds
- Óra topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- X1 Yoga Gen8 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i7-1355U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Raktáron, PlayStation 4 Slim 500GB, gyönyörű szép állapotban, 6 hó garanciával, üzletből!
- PlayStation 4 Pro 1TB 7216B, frissen pasztázva, 6 hó garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- Nintendo Switch OLED 64GB+256GB MicroSD + okositott, Atmosphere 3 hó garanciával
- Akciós! Kishibás! Macbook Pro 13 M1 16GB 256GB Akku: 87% 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest