- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Michell
tag
Üdv!
Úti zsebfényképezőgépeket nézegettem ajándéknak a "design" kategóriából, full automata használatra, 40eft körül, max.: 45eft.
A Canon Ixus 115HS mellett tudtok alternatív javaslatokat ?
Például a Sony DSC-W510,610 ... gépekről mi a vélemény ?Egyébként anno kb. 3 éve itteni tanácsra Canon A570IS kompaktot vettem gyereknek fotózásba belekóstolni. Aztán a másik csemetének már csak egy Canon A460 -at.
Az a tapasztalat, hogy legnagyobbrészt automatán használva ezeket az 570 képei közül minden 3.-4. egyszerűen életlen, míg a 460 esetén ez csak minden 7.-8.
(Elsősorban természet fotózás.)A másik, hogy ezek "ceruzaelemes" gépek, és a fórumon olvasott összes javaslat ellenére (akkukezelés, frissítés, Sanyo Eneloop, Voltcraft IPC töltő ...) a Canon Powershot A570IS töltött akku esetén már 10-15 kép után elkezd figyelmeztetni (az A460 is kb. 40-50 kép után).
-
Michell
tag
válasz Szten Márs #6292 üzenetére
Köszönöm !
"Természetfotós" : Iskolai foto szakkör, ahol legalább felerészt kirándulásokkal egybekötve fényképeznek.
Nem én, hanem egy fotózást most kezdő gyerek fogja használni a gépet!
A manuális beállítások szükségességét ehhez kéne mérni (Én elméletben ennek és a nagyobb zoom-nak a szükségességét beláttam az olvasottakból ).Ezért úgy is feltehetem a kérdést, hogy egyáltalán érdemes-e egy A570IS -t venni. Mondjuk az A460 helyett, ezen a szinten. Nem növeli-e a rontott képek valószínűségét, pl. a nagyobb zoom ? (A tanuljunk topiknak majd este nekiállok.)
Egyébként a fenti kettőn kívül én még a Panasonic LZ6, LZ7 -re gondoltam a nagyobb zoom miatt. A Kodak-ot még nem néztem.
-
Michell
tag
válasz Michell #6288 üzenetére
Elnézést a hosszú felvezetés miatt, de persze a fentiekhez néztem gépeket (mivel ajándék: nem használtat).
Ami nekem belefér :
(és itt is előfordult) Canon A550, A560, A570IS,
Esetleg Fuji S5700 (kapható S5600-at nemigen láttam.)(Meg persze jópár itt nemigen szereplőt Panasonic LZ6, LZ7, LS75, FX10
Fuji A700, Nikon C. L5, L6, L12, Kodak E. M873 ...)De a paraméterek alapján nem tudtam választani
- nem tudom összerendelni őket a fenti igényekkel
(mennyire érdemes nagyobb zoom-ot választanom ?? melyik manuális opciót preferáljam)- tényleg közel hasonló paraméterek
(jellemzően 6-7 Mp, zoom : 35,39 - 108,140 ...)Kiegészítőkkel max 55 eft-ig mennék el.
Van érdemi választásom ?
[ Szerkesztve ]
-
Michell
tag
Üdv!
A család első digitális fényképezőgépének kiválasztása előtt állok, hozzá nem értőként
(nem fotózom, nem tervezem, de legalább az alapfogalmakat fizikából stb. ismerem).
És kérdésekkel tele annak ellenére, hogy 5000-től felfelé elolvastam ezt a topikot, meg
pár másikat, linkeket.Összességében mégis tanácstalanul, mert a tervezett 35-45 eft - max. 50 kategóriában az
alap válasz - "amit tetszik, mind egyforma" - azért szeretném pontosítani.Elsőre az igényt:
Egyrészt alap automata kattintgatásra (út,családi események), másrészt a fiamnak fotózás tanulásra - egyfajta természetfotós szakkörben.
Én úgy gondolom, hogy az elsőre pl. egy Canon A460 elég lenne, de az utóbbira már nem
ártana némi manuális állítási lehetőség.Ámbár szerintem a "családi esemény" sem annyira egyszerű (sokszor kevés fény, téma a
beépített vaku határán , meg ezeket az így vakuzott képeket minden plaszticitás
nélkülinek látom).
A másodiknál pedig bőven adódik olyan téma (a zuzmó- tól a távoli madárig), amihez jóval
komolyabb gép (és persze tudás) sem ártana.Vagy rosszul látom ?
Mindenesetre ez utóbbinál is az elsődleges (pedagógiai) cél a fotózás megszerettetése
lenne, nem az elriasztás. Ami gyereknél leginkább sikerélményekkel érhető el.
Tehát melyik a szerintetek a javasolt út (a kevesebb várható kudarccal): a kattogtatás
automatán és aztán válogatni, vagy próbálkozni manuálisan is ?És még a fentiekhez gép javaslatot is kérnék.