Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - nagy képernyő mindenre
- Kivizsgálja az Arc meghajtó magasabb többletterhelésének az okát az Intel
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
No.01
addikt
Koszonom mindenkinek. Anno volt a csaladban egy Oly amivel elegedettek voltak... egyedul a kijelzoje volt gyengen olvashato... de ugye ebbol is csak az jon le, h igenis az atlag user az fenykepezni akar a verofenyes napsutesben is
Akkor marad az Oly mint elsodlegesen kiszemelt aldozatA Sony-ra (RX100) visszakanyarodva egy piciket: tenyleg annyira jo, mint ahogy mondjak?
Ill tovabbra sem latom a kulonbsegeket az 3 tipus kozott. -
No.01
addikt
Ujbol itt... olvasgattam, keresgeltem, elmentunk a parommal szemrevetelezni ismet a lehetosegeket...
A Samsung NX mini-t lehuztuk a listarol, utanna olvasva egyaltalan nem kar erte... igaz a parom jobban sajnalta.
Addig addig nezelodtunk/keresgeltunk mig eljutottunk oda, h a cserelheto objektives gepeket kompletten dobtuk a levesbe reven dragabbak es meretben a tobbseg nagyobb, mint egy jo kompakt es nem mellesleg az objektivet sem cserlgetnenk.
Igy ujra a kisebb gepekre fokuszalunk. Megneztuk az emlitett Fuji X10-et, ill az az Oly XZ-2, tovabba a Nikon S9700 es a P340 v.mint a Pana ZT61-et...Nem untatok senkit a reszletekkel de ilyen-olyan valos vagy kreallt kifogas vegett a ket Nikon es az XZ-2 maradtak verenyben.
Na jo a Sony RX100-at is meglestem, de az azert arban kicsit odebb van, igaz a kiiras alapjan nem volt vilagos, h miben is kulonbozik az I a II es a III-as kiadas de a legolcsobb is 420EUR volt a III-as valtozat pedig 800. az azert szvsz sok meg ha nagyon jo akkorisSzoval ha az automata beallitasokok mellett is szep kepek a konnyu kezelhetoseg es esetleg az akksi ellettartam a 3 fo szempon ebben a sorrendben akkor melyiket ajanlanatok vagy mi mast vennetek fol a listara?
2 hetem van meg eldonteni, de a tesztekbol szamomra nemigen derul ki, h ha nem vagy profi vagy legalabb hobbi fotos es nem akarsz a beallitasokkal ugyeskedni akkro melyik lenne a legidealisabb gepBarmilyen velemenyt szivesen latok
-
No.01
addikt
válasz
scarabaeus #47211 üzenetére
Igen. Ez egy eleg profi fenykepezogep bolt. Azert is mentunk ide mert itt nem szokas az eppen promocioban szereplo gepeket ratukmalni a szegeny betevedt vasarlora, maximalisan segitokeszek, kedvesek meg akkor is ahogy esetunkben is 40perc utan azt mondjuk, h kosszonjuk atgondoljuk
Mellesleg itt szvsz minden elado v.milyen szinten hobbi vagy esetleg profi fotos, de ha nem akkor is a szakmai felkeszultseghez hozza tartozik, h tudjak mi merre meddig. Ez a hozzaallas sajn otthon meg eleg tavoli... de ez ugye itt OFF topic -
No.01
addikt
Huhh ez aztan a gyors reagalas igy vasarnap reggel
Koszonom a tippeket. Utanna olvasok azt majd lehet jelentkezek meg. A baj inkabb az, h nem lennenk mi raszorulva erre a cserelheto objektives dologra, sot az elado is csak azert ajnlotta, mert sajat bevallasa szerint maganak nem venne, de nagyon trendin nez ki es a sok Samsung ellenes velekedes ellenere kifejezetten jo kepeket csinal. Nyilvan van nala jobb ezzel en is tisztaban voltam, de mivel nem az enyem lesz a gep igy sajna az is szamit, h a paromnak mennyire tetszik.
Amihez o nem ert azt kell nekem kompromisszumok aran hozza igazitanom a "vagany kulsohoz", h mindenki elegedett legyen. Marpedig a fejlett es jol mukodo automata kepkeszites es a konnyu kezelhetoseg a legfonotsabb szempontok... az egyetlen amiert elgondolkodtam egy ilyen objektives gepen az az, h ezekhez mar talan jobb belso tarsul, mint egy kompaktehoz (lehet nem igy van) abba viszont tuti biztos vagyok, h ha ilyen cserelheto obis dolgot vennek akkor az az obi nem lenne cserelgetve hanem csak azt hasznalnank amit adnak hozza amolyan univerzalsi megoldaskent.Megegzer koszonom, utanna olvasok megmutatom neki a kiszemelt gepeket es lehet jovok megegy kerdeskorre ha sikerul 2-re csokkenteni a listat
-
No.01
addikt
Sziasztok,
Nyaralas elotti fenykepezogep vasarlasa vegett kernem a segitsegeteket. Alapjaban veve szoktam tudni, h mi merre neha meg teszteket is olvasok, de az max arra jo szvsz, h adott geprol kideruljon, h jo-e vagy sem, de ugye az nem ad atfogo kepet a jelenelgi kinalatrol.
Az en "nagy trukkom" az, h adott termekbol megveszem vagy az adott vagy az elozo evi csucsmodellt vagy esetleg a jelenlegi csucsmodell ala pozicionalt termeket mondvan, h azzal nemigen lohetek melle. (persze teszteket, forumokat elolvasva
) Ezidaig egesz jol mukodott a dolog, de most elbizonytalanodtam...
Adott egy 7-8eves anno csucskategorias Fuji Finepix gep aminek mar nemcsak az akksija haldoklik masodjara, de maga a gep is megerett a cserere.
A parom lesz a user aki szeret fenykepeszkedni, de melysegeiben azert nem tudja a dolgokat - ahogy en sem - igy jo lenne a fenykepezo automatikus modja sikeresen felismerne a helyzetet es ugy lone be mindent ahogy azt kell (igen tudom, h az automata mod sosem lesz olyan, mint a manualis, de mi nem szeretnenk mast csak azt, h az adott pillanatbol a legjobbat ki tudjuk hozzni minel gyorsabban es minel kevesebb allitgatassal)Alapbol egy Panasonic TZ60-al szemesztunk, de nem tunt annyira kompaktnak es nem utolso sorban a parom szerint ronda is (ami nyilvan szamonkra nem relevans, de ugye a nok mashogy gondolkoznak
)
Ezutan az uzletbe ajanlottak egy Nikon COOLPIX P340-at ill egy Canon PowerShot S120-at.
Egyik sem igazan nyugozte le meg ha az elado tobb tesztel is bizonygatta, h jok...
Ekkor v.mi okbol kifolyolag elokreult egy SamsungNX mini... ezert rajongott (tudom ez mar nem kompakt, de meretebol adodoan majdnem az a kategoria) szep kulso, allitolag amire nekunk kellene ara tokeletes lenne...Megkoszontuk a segitseget majd eljottunk mivel akkor meg nem tudtam mi fan terem ez a gep. Elolvatam par tesztet tenyleg nem rosszm de azert kikernem az itteni nalam hozzabbertok segitseget/velemenyet.
Ha van esetleg mas ami belefer a kis meret, konnyu kezelhetoseg, jo automata kepek es max 400-450EUR-s arba akkor kernem ne kimeljetek.Bocs a hosszu hsz-ert
es elore is koszonom a segitseget
-
No.01
addikt
A TZ szeri mint emlitettem a Mediamarktos srac alltal kerult szoba mikor elmondtam neki, h mit is keresek pontosan.
Az, h a legjobbat vagy az egyik legjobbat keresem az rendben van de 560EUR-t kicsi sokallok egy kompaktert annak tukreben, h a G1 is annyiba kerul es azert a ketto nem egy kategoria szerintem.Ne erts felre halas vagyok ajanlasert, de az arcimkent kicsit tulzonak tartom hiaba a belbecs. No offense!
-
No.01
addikt
En ugy vagyok vele, ha hosszutavra tervez az ember akkor erdemesebb a felso kategoriabol valasztani - felteve ha teheti ugye - mert akkor duplan nyer az ember. 1) lesz egy jo termeke ami adott idopontban az (egyik) legjobb masreszrol nem kell feltetlenul azon aggodni, h 1 ev mulva megint vehet v.mi ujat mert az elozo mar nem jo vagy nem megfelelo. En majdnem mindennel igy vagyok.Persze ttol meg lehet velem van a baj
junior11:
A TZ40 biztosan lesz jobb vetel is idovel, de en 1 honapon belul szeretnem ezt a dolgot letudni. Az mar egy masik kerdes, h ar ertek aranyban az elod TZ30-al biztosan jobban jarnek csak eppeneseggel nem kovetem a fenykepezogepek vilagat es nem akartam magamat hagyni, h rabeszeljenek a Panara anelkul, h megkerdeztem volna errol mas embereket is. -
No.01
addikt
Hat elolvastam a teszteket. Nem gyozott meg ez a Sony foleg annak tukreben, h ez meg majd 200EUR-val tobb mint a Pana TZ40...
Meg keresgelek.
-
No.01
addikt
Sziasztok,
Tanacs kellene... A leheto legjobb kompakt gepet keresem. Hosszutavra tervezek igy az ar nem szamit.
Jo kepminoseg, legalabb 3`-os kepatlo, jo kepstabilizator ill FullHD vido rogzitese lennenek a szukseges dolgok.
Ma bent jartam a Mediamarktban es az egyik segitokesz elado egybol a Pana TZ40-et ajanlotta (annak ellenere h Sony polo volt rajta) Szerinte eddig ebbena kategoriaban az elodmodell TZ30 vagy talan 35 volt a kiraly, de az az uj ez huha... minden 379EUR-ert.Velemenyek pro es kontra is erdekelnenek ill nem vagyok elfogult a Pana irant szoval ha van jobb vetel akkor szivesen vennem a tanacsokat.
Elore is koszonom!
-
No.01
addikt
Sziasztok,
Most tervezem kompakt digi gep vasarlasat. Ami kell az az egyszeru hasznalhatosag, nagy kijelzo, jo minosegu kepek ill 720p-s video rogizetse.
Igazabol 2 gepet neztem ki:
Samsung ST1000 ill Canon Ixus 210.
Velemeny/tapasztalat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570 AORUS ULTRA alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest