Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- BIOS frissítés
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok,
Tegnap vagy 2 órát cseszekedtem.
Cél MPC+madVR HDR-SDR konverzió nvidia új driverral, projektorra kiküldött képpel.
MPC-HC 64 bit - 1.9.8
madVR: 0.92.17Régi Nvidia Driver: 446.14
HDR jel kiküldése: Minden rendben
SDR jel kiküldése: Minden rendben
HDR-SDR konverzió (tone to map) kiküldése: Minden rendbenÚj Nvidia Driver : 460.89
HDR jel kiküldése: Minden rendben
SDR jel kiküldése: Minden rendben
HDR-SDR konverzió (tone to map) kiküldése: Itt vannak a problémák. Magát a képet jó formátumba jó minőségben kiküldi viszont a kép akadozik teljes képernyő esetén. 1-2 másodpercenként van egy pillanatnyi megakadás, mintha döcögne a kép, nem folyamatos. Viszont ha nem fullscreenben van, akkor minden tökéletes. Még egy érdeked dolog, ha Full scrennbe van lejátszok és az egér mutatóját az alsó sávba viszem, hogy megjelenjen a csuszka ami a hátralévő időt mutatja megszűnik minden akadozás, teljesen tökéletes.Érthetetlen. Van valakinek valami ötlete? El sem tudom dönteni, hogy ez MPC-HC, vagy madVR vagy Nvidia driver probléma.
Persze akkor miért nem a régi Nviodia drivert használom? A gameknek jó lenne már az új driver, azért szenvedek vele.
Szóval bármilyen ötletet megköszönök. A létező összes funkciót be-ki kapcsoltam a madVR-ben és a MPC-ban nincs változás.
-
emiki6
veterán
válasz
Falcon75 #4595 üzenetére
Igen, pontosan erre utaltam, azaz, hogy ehhez hasonlót kellene, de mondjuk nem feltétlen UHD TV-hez, hanem mondjuk egyéb felbontású (pl fullhd) monitorhoz. Vagy ott felesleges ilyenekkel szuttyogni?
A madVR-ra amúgy miért van szükség? Mit tud (jobban), amit az MPC-HC önmagában nem? -
emiki6
veterán
PuMbA kolléga (vagy aki még itt nagy spíler),
Nem lehetne egy az UHD filmek lejátszásához hasonló, de általánosabb (és egyszerűsítettebb) összefoglalót tenni ebbe a topikba is? (alap beállítások, amiket érdemes elvégezni, ha valaki filmet nézne gépről)
Illetve azt had kérdezzem meg, kell a madVR általános felhasználás esetén, ha nem UHD-ről van szó? -
cooi11
senior tag
Sziasztok!
A MPC-HC teljes képernyő kapcsolás,
mi a különbség : F11 és a Alt+Enter
kapcsolás között? -
Falcon75
tag
Szia mindenkinek. UHD HDR film lejátszással kapcsolatban lenne pár kérdésem. HTPC n MPC-HC vel indítom a filmet. A mozgás nem teljesen folyamatos alig észrevehetően akadozik. Ez mitől lehet vajon? mad Vr letöltve. Ja és 24p vel játsza le. A tv a win 10 alatt 60p re van állítva. Ahogy indítom átvált 24p re.A következő kérdésem az lenne hogy win10 alatt a HD COLOR SETTING beâllításnál nincs olyan lehetőség hogy HDR re váltás, ezt vajon miért nem lehetséges átváltani? SDR/HDR.????? Kábel miatt lehet?
-
mexel
veterán
Éppen a lejátszót telepíteném. Anno nem az volt hogy az MPC-HC fejlesztés leállt és az MPC-BE az újabb? Melyik most az aktuális és legjobb? ( az MPC-BE letöltésénél más fájl jön le
)
Az MPC-HC oldalán ez áll:
"MPC-HC is not under development since 2017. Please switch to something else." -
Atish19
őstag
Sziasztok. MPC-HC vagy MPC-BE lejátszót ajánlanátok inkább? HC támogatottsága ha jól tudom 1.7.13-al befejeződött. A BE viszont még frissülget.
-
tylerddd
veterán
Üdv! A mitől van, hogy adott külső .srt feliratot nem tölti be a lejátszó? Az MPC-BE-t is néztem, az sem. VLC gond nélkül használja. MKVToolNix sem tudja csomagolni a filmfájlhoz, ezt a hibát dobja. Természetesen más feliratokkal boldogul (általában). Mede8er media player sem tud vele mit kezdeni, pedig nem sok minden fogott ki rajta eddig. Köszi!
-
Fandango
veterán
válasz
hajraolaj1 #4571 üzenetére
madVR könyvtárban ott kell lennie a settings.bin fájlnak, abba tárolja a beállításokat.
-
Urzu_7
aktív tag
válasz
hajraolaj1 #4571 üzenetére
Fura hogy nem csinál settings.bin fájlt, nálam van és automatikusan menti is ha változtatok valamit. Ugyan ott keresed ahol a madHcCtrl.exe található? Registryben a madshi\madVR-ben található valami settings, de ehhez nem értek.
A frissítést azért ajánlják hogy állítsd át mert különben 'széttörik' vagy elmosódik a kép. Mivel 144hz-en használod ahogy írtad is az 144÷24=6 szóval teljesen felesleges állítanod. Ezért is erőltetik a TV gyártók a 120hz-et (ami ugye 120÷24=5). A probléma a 3:2 pull-down miatt van amúgy.
-
hajraolaj1
tag
Üdv. Ma pár órát eltöltöttem a madvr és mpchc beállításokkal, hogy a lehető legtöbbet kitudjam hozni belőle, arra viszont sehogy nem jöttem rá, hol tárolja a gép a beállításokat, neten valami olyasmit írtak, hogy registry fájlban tárolódik, azt meg nem tudom, hol kell keresnem, settings.bin-t azt olvastam nem csinál a madvr. Erre valakinek ötlet? Mindenképp jó lenne egy backup fájl, hogy ne kelljen máskor újra zongorázni mindent mondjuk ha laptopra is felraknám stb.
Illetve arra sem jöttem rá, miért van itt is kiemelve összefoglalóban meg másik fórumon is, hogy a displayt érdemes úgy beállítani a programban, hogy ha elindítok egy filmet mpchc-ban, akkor automatán állítódjon át a képernyőfrissítés arra, amiben a film is megy (24 fps--->24Hz). Szerintem semmi értelme, ki is vettem ezeket a beállításokat (bár lehet csak nekem nincs értelme, mert 144Hz-es monitor ugye 24x6 Hz, nem értek hozzá).
-
VGYke
addikt
válasz
Fandango #4569 üzenetére
Köszönöm! Egyben elnézést az itteni visszaolvasás hiányosságért (kerestem én, eredménytelenül): további kérdésem:
Ha PC hangkártya optikán van összekötve a Z906 5.1 térhatású hangrendszerrel, milyen hang beállítátás javasolt az MPC-HC-ben?
Pl. Ilyen
A fentieken túl mi még?
Minden segítséget köszönök, tök kezdő vagyok a fentiekben. -
VGYke
addikt
Sziasztok! Most az 1.9.7.74 a legfrissebb?
-
Khaosz55
addikt
Megkérdezem itt is hátha van valakinek ötlete.
446.14-es driverrel megy a HDR madvr esetén.
Kalibrálták a projektort. 2020HDR, 2020 SDR, és rec709.re.
Be lett állítva minden frankó megy mindegyik.
Tegnap tesztelni akartam, hogy projektoron a 2020HDR vagy 2020SDR tetszik jobban.
Erre a HDR jelet ki tudom küldeni, de amikor madvr-ben beállítom a tone map HDR using.....
nem megy vele a 2020SDR. A projektor rec 709-re áll rá.
Tehát így kéne mennie a 2020SDR-nek és a projektor 709-et kap. -
hampidampi
őstag
Nem tudjátok, hogy a felirat keresés miért nem megy már egy ideje az OpenSubtitles.org-ról?
-
dokee78
félisten
Azt írja a honlap,hogy nem fejlesztik tovább.
Van valami jó alternatíva? -
Srob
tag
válasz
Sarcophagus #4551 üzenetére
Meg van, a legutóbbi fájloknál jegyzi meg !
-
Srob
tag
válasz
Sarcophagus #4555 üzenetére
Bocsi benéztem, nekem se működik de a HC-nál jó!
-
Srob
tag
válasz
-
Sarcophagus
csendes tag
válasz
hampidampi #4552 üzenetére
Jó ötlet volt,de nem akarja a jót...
Köszi! -
hampidampi
őstag
válasz
Először szedd ki a pipát és lépj ki. Aztán próbáld meg a programot rendszergazda módban indítani és úgy beállítani.
-
ZoeVica73
csendes tag
Sziasztok! UHD filmet töltöttem le pc - re. mielőtt beállítottam volna az MPC-Hc - t, a leírtak szerint, elég rossz minőségű volt a film. Lementettem MPC-Hc - vel egy képet BMP formátumban, ami méretben 24,7 mb (3840x2160) lett. Utána megcsináltam a beállításokat, az itt leírtak szerint, és tökéletes lett a képminőség! Viszont lementettem ugyanazt a képet a filmből, mint a beállítások előtt, ugyanúgy BMP - ben, ez így viszont már csak 4,19 mb (1614x908) pixel . Mit kellene átállítani, hogy a képméret eredeti nagyságú legyen. A válaszokat előre is köszönöm!!!
-
tylerddd
veterán
Helló! Zavart érzek az erőben felirat szinten, de nem csak az MPC-HC szemponjából. Az 1.9.6 van Win10 alatt és jelzi a local feliratot, de nem mutatja, engedélyezve is van. Ugyanezt a filmet + feliratot a VLC simán lejátssza. Mondjuk nem minden filmnél jön elő.
Ezen kívül pl. MKVToolNix segítségével sem tudom hozzátenni az srt-t a filmfájlhoz, mint korábban, ez is hibaüzenetet dob. Ezért is gondolom, hogy rendszerszinten (ha van ilyen) lehet valami gond a feliratokkal.
-
törölt tag
válasz
Dragon3000 #4540 üzenetére
Igen szerintem tegnap is ez volt nálam. De nem értem miért keverik így néha.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
#42308056 #4539 üzenetére
Ha a centeren is hangosabbak az effektek, mint a beszéd, akkor ezek nem lesznek hatásos megoldások, mert a centert erősítve keveri le sztereóra, de ebbe minden centeren lévő hang beleértendő. Én is találkoztam már olyan filmmel, ahol a beszéd sokkal halkabb volt, mint az effekt és ez a centeren is így volt
-
törölt tag
válasz
Dragon3000 #4538 üzenetére
Fura mert ami eleve sztereó, ott nem szokott gond lenni.
-
törölt tag
válasz
Dragon3000 #4535 üzenetére
Próbáltam de nem használt semmit
-
törölt tag
-
Wasp91
aktív tag
-
PuMbA
titán
válasz
#42308056 #4523 üzenetére
MPC-HC beállítás alaphelyzetbe állítást csináltál már? Nekem 6 éve teljesen jól működik a sztereó downmix önmagában, szóval az MPC-HC-val tuti nincs baj.
erahurka: Összefoglalóban le van írva. Pl. telepítéskor. 1.9.6-os verzió most jött ki 3 napja, szóval pont frissítheted és egyben ezt is megcsinálhatod.
-
törölt tag
Sziasztok!
Évek óta próbálom megoldani, hogy a dialógus ne suttogás legyen, az akció meg ne ordítson a filmekben, de egyszerűen nem sikerül. Hiába állítok be sztereó downmixet, nem ér semmit, hába kapcsolom be a programban a normalizálást, nem ér semmit.... Van valami tippetek még? Nem tudom mi a francot lehetne még csinálni.
-
droti25
őstag
Na majdnem vmeik nap nekiugrok egy szűz mpchc és madvr kombóval.
-
droti25
őstag
válasz
szivacs1987 #4515 üzenetére
Időközben felfedeztem. Köszi azért.
Úgy látom még mindig hadilábon áll ez a 4K HDR lejátszás mpchc-n.. -
droti25
őstag
Sziasztok,
Adott egy RX 570es videokártya.
Tudtok adni egy beállítást mind mpchc, mind madvr-hez, hogy 4K HDR tartalmakat tudjak nézni szíhelyesen.Előre is ezer köszönet.
-
Ami számomra bosszantó bug volt benne, kijavításra került:
Fixed stability issue when seeking using a remote control app
-
szivacs1987
aktív tag
Sziasztok!
MPC-HC x64 1.9.5
Ha a fim hangját direktben akarom kiküldeni (a wint teljesen kihagyva belőle, bitstreammal) az AVR-nek, akkor DirectShow Audiónál mit válasszak ki?
1. DirectSound -.. AVR...
2. Belső audió renderelő, és az Audio renderelő lapon válaszzam ki a az AVR-t és pipáljam be a bitstreamot, és az exclusive módotAz 1. pont miben másabb, mint a 2.?
-
-
andor80
senior tag
Csövi eddig nem volt gondom.De mostanában bármelyik bd25 öt akarom megnyitni mappából azt írja a lejátszó ,hogy "a Fájl nem támogatott"
Mi lelhette a drágámat?
Köszi! -
prime77
aktív tag
Szervusztok!
A segítségeteket kérném!
Letöltöttem az MPC-HC 64 bites - 1.7.1.1 verzióját.
Egyébként meg volt az újabb is.
Szóval az a gondom, hogy ha elindítok vele egy filmet, akkor nem tudok se képarányt, és semmi mást sem állítani.
A fényerőt, a kontrasztot, és a színeket igen, de minden más "szürke" színű - mindenhol.
Mi lehet a baj?
Nincsen fent flash-playerem egyébként, nem rég raktam windows 7-et!
Kérlek benneteket, ha van valami ötletetek, hogy mitől lehet ez - írjátok már meg!
Nagyon szépen köszönöm előre is!Tisztelettel!
Jani!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest