Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen videókártyát?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Blu-ray lejátszók
- Raspberry Pi
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Házimozi haladó szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Úgy látom nem sikerült értelmezni a hozzászólásomat, különösen a fejlesztésre vonatkozó mondatot.
ergoGnomik #16: Ez egy válasz volt a #7 hozzászólásodra amit úgy értelmeztem, hogy szerinted én nem találkoztam még olyan adat mennyiséggel, ami egy átlag user SSD-jén nem fér el. (ami tipikusan 256 GB és 1 TB között mozog)
-
csibe1
addikt
"ha megint lenne egy boom az SSD fejlesztésben, megint lenne zuhanás 4-8TB-os SSD között, ami magával hozná a nagyobb kapacitású meghajtók megjelenését, olcsóbbá válását is."
Jajj, de szépen hangzik... aztán ennyi.
Mennyire lennének tartósak, milyen lenne az adatbiztonság az átlagfelhasználóknak eladott verziókban?
Múltkor néztem Intel 30TB-os, 1 milla körül volt, de most rákeresve 1,4 [link]
Ez nem igazán az átlag felhasználónak készült, már az ára miatt sem
Ez HDD-ben kicsit olcsóbb, még a vállalati kategória is.
Szóval akkor olcsó, nagy kapacitású SSD-t a népnek, a többi meg nem számít? -
válasz
ergoGnomik #7 üzenetére
Nem tudom honnan veszed., hogy én mit tudok elképzelni és mit láttam már, de köszi a feltételezést. Nem mindenki csak a 256GB-os SSD-k világában él.
Pont azért gondoltam, hogy az SSD-ket fejlesztik komolyabban, mert olcsóbb lehet a gyártás, kisebb az energiafelhasználás, gyorsabb.
A HHD-re már évekkel ezelőtt azt mondták, kezdik elérni a fizikai határokat, már csak a tányérok számának növelésével lehet tovább növelni a kapacitását.
Azért mikorkomolyabban elkezdték tolni az SSD-k fejlesztését, nagyon megzuhantak a 128, 256, 512 SSD-k árai. Felételezem, ha megint lenne egy boom az SSD fejlesztésben, megint lenne zuhanás 4-8TB-os SSD között, ami magával hozná a nagyobb kapacitású meghajtók megjelenését, olcsóbbá válását is.Sogron: Lásd fentebb.
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Neovenator #9 üzenetére
Ma már ez nem így megy a fórumban sem. Az EXOS és a Ironwolf nagyon is mennek. A Toshiba az MGxx szériával tarol, főleg 16TB fölött, mert nagyon jó a Ft/TB aránya, ahogy az EXOS-é is. A WD inkább a kisebb, jellemzően 8TB alatti kategóriában jó, mert a He töltetű HDD-i nagyon drágák, egyszerűen nem éri meg.
-
válasz
Neovenator #9 üzenetére
Áhhá, érdekes.
Pedig nagyon mondták, hogy a HAMR sokat fogyaszt, meg nem jó irány.
Kössz az infót! -
Neovenator
senior tag
Semmi, bebukott, úgyhogy valószínű a Seagate-től licenszelik a HAMR technológiát, amit már 3 éve tesztel a partnerekkel a Tengerkapu, különben konstans 3 év lemaradásban lennének mostantól.
Érdemes lesz ezt az infót fejben tartani, amikor szokásosan kitör majd a fórumos "én csak WD-t veszek, mer' a Szígét asszar" típusú vinnyogás. -
Fura, hogy még mindig erőltetik a HDD alapú adattárolást.
-
A WD nem a MAMR-ra esküdözött?
Azzal mi lett?
-
Patice
nagyúr
Végülis, ideje volt már...
Kicsit szerintem bealudtak a versenytársak mellett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A vállalat felgyorsította a fejlesztést, hogy minél hamarabb kínáljanak megfelelő HDD-ket.
- Macska topik
- Spórolós topik
- Wise (ex-TransferWise)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- Apple Watch Series 9 45mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! AMSI H110M i5 6600K 16GB DDR4 240GB SSD 2TB HDD RX 470 4GB GDDR5 ZALMAN S3 TG ZALMAN 500
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 4070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest