Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tailor

őstag

válasz grigo #7624 üzenetére

Kissé húzós az ára, még így a nagy MF őrület közepén is. Ajánlanám a Yashica ML 50/1.7-et, az optikailag ugyanez az obi, csak T* bevonat nélkül, és ötöd áron...
    1.4 és 1.7 között nincs az a hű de nagy különbség - ahol egy 1.7 kevés, ott az 1.4 sem váltja meg a világot. Yashica ML 50/1.4 van most egy eladó a nagy apróhirdetős oldalon, 29 900-ért - akkor már inkább ez, mint a Planar 1.7 (bár ez utóbbi nyitott rekeszen élesebb. Mondjuk ilyen régi obiknál inkább a karakter a lényeg).

• jjeahh

nagyúr

válasz grigo #7624 üzenetére

Nekem nincs ilyen obim, manuálok között viszont tudtommal élesnek számít, de nem tudom mennyire van létjogosultsága ennyiért... egyrészt 50k-ért már mft-re ott a sigma 60, ami fényerőt leszámítva valszeg minden szempontból jobb üveg, élesebb, szebb a buké, van af, másrészt 30-40k-ba nem fér már bele egy jobb F1.4-es manuál? Nyitva ezek általában lágyak meg CA-znak, de egyet rekeszelve szintén karcolnak és így fényerőben kb ugyanott vagy mint planarral. Ezeknek az az előnyük, hogy biztosítékként igazán gyenge fényes helyzetekre mindíg ott az F1.4, ilyenkor néha még mindíg jobb egy lágy képet lőni mint semmit vagy feltolni az iso-t az egekbe, mert a planart F1.7-ről nem tudod tovább nyitni... Ráadásul egy F1.4-es üveget a fényereje miatt valszeg gyakrabban használnál majd mft-n a sigma mellett is (ha jól emlékszek valamilyen m4/3 gépet akarsz sigmával vagy 45-össel). Én legalábbis amióta megvettem a sigmát az F1.8-F2-es manuálok a polcon pihennek, az F1.4-es revuenont viszont néha használom :K

Új hozzászólás Aktív témák