Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Turbolada II
őstag
-
Turbolada II
őstag
válasz
Integrator #1258 üzenetére
Tartok a C-Media chipektől.
saril: A sztereó erősítőm felett is eljárt az idő, mégis veri a mostaniakat.
-
Turbolada II
őstag
válasz
Integrator #1256 üzenetére
X-fi.
-
Turbolada II
őstag
válasz
D-LAN|FuRioN #1225 üzenetére
Teljesen korrekt értékelés, én is nagyon hasonló százalékokat adtam volna. A tesztelésnél max. egy klasszikus zenét használtam volna, mert egy vicc, ahogy ezek szólnak egy ilyen kompakt rendszeren. Még Sennheiser HD555-ön sem élvezhetőek a mély miatt. Egyébként jó lehet a hallásod.
-
Turbolada II
őstag
Tényleg más az erősítő. Az optikán elérhető hangzással az a baj, hogy tompa, lélektelen, életlen, és kevés benne a dinamika.Még a koax sem annyira gáz, de az csak lehet azért van így, mert nagyon jó minőségű kábelem van. Optika<koax<analóg. Például a csöves erősítők hiába régi elv szerint működnek, mégis páratlan élményt képesek nyújtani, digitális technika ide vagy oda.
A hallás azért is érdekes dolog, mert a lélek is bele tud zavarni (placebo-hatás). Például a régi Airis L103 DVD lejátszómról sokkal korrektebbül szólt a zene, mint a mostani jóval drágább Panasonicról (szükségmegoldás volt). Megnéztem miért is lehetett ez és lám az Airisben ESS Vibratto II chip volt. A Z5500/906 is drága rendszerek, mégis maximum alsó-középkategóriás "hangkártya" van bennük. Egy Asus vagy Creative hangkártya viszont más ligában játszik.
-
Turbolada II
őstag
Nézzetek át egy kicsit a Z5500-as topikba.
Az előbb egy kicsit megviccelt. A Z906-osba milyen biztosíték megy gyárilag T2 250v 2A?
-
Turbolada II
őstag
A kontaktspray nem működött, ilyet finom műszert meg komplikált javítgatni. Mivel a gép az asztal alatt van, még esztétikai hibát sem okoz, ennyiért meg nem fogok hangkártyát cserélni. Van egy márka amit még a Sonynál is jobban utálok, ez meg a Technics.
A hangkártyám meg köszöni jól van, én legalább tudom, hogyan hozzam ki belőle a legtöbbet.
"sokkal jobb a hangminőség optikán mint analógon, nem akartam elhinni!" Erre meg csak ennyit tudok mondani: No comment....
-
Turbolada II
őstag
válasz
CsIrKeRaToR #1137 üzenetére
Akkor miért nem egy sima 2.1-et veszel? Az Edifierekről jó vélemények szoktak lenni.
Geryson: Ha zenéről van szó, akkor sohasem váltanék 2.0-ról 5.1-re.
-
Turbolada II
őstag
válasz
CsIrKeRaToR #1129 üzenetére
Sztereó rendszert ajánlok.
-
Turbolada II
őstag
válasz
CsIrKeRaToR #1127 üzenetére
Ilyen kis szobába teljesen felesleges 70K-s hangtechnikát venni. Kérdés: a minőség számít, a térhatás, vagy a mély?
-
Turbolada II
őstag
válasz
CsIrKeRaToR #1120 üzenetére
Neked a Z506-os lenne a jó választás.
-
Turbolada II
őstag
válasz
CsIrKeRaToR #1117 üzenetére
Ilyen kis szobában pocsékul fog szólni.
-
Turbolada II
őstag
válasz
D-LAN|FuRioN #1096 üzenetére
Ha a minőség ennyire számít miért nem ilyet [link] vettél?
-
Turbolada II
őstag
válasz
D-LAN|FuRioN #1094 üzenetére
A térhatáshoz tér kell, ennyire egyszerű. 20K-ért meg már lehet Z506-ost venni, ami ilyen szobába már elegendő.
-
Turbolada II
őstag
Pontosan azért tartunk itt mert az "okos" fogyasztói társadalom egyedire olyat is rá lehet erőltetni, amire egyáltalán nincs szükségük. Már a fiatalok sem járnak át egymáshoz, mindenki otthon nyomogatja az okostelefonját vagy facebookozik. Ezzel kb. ki is teljesedik a szociális életük. Köszönjük!
-
Turbolada II
őstag
válasz
D-LAN|FuRioN #1091 üzenetére
Biztos jobban tudjátok a hangmérnököknél.... Pláne aki szerint a Z906 500W.
-
Turbolada II
őstag
válasz
Geryson #1079 üzenetére
A JBL profi kategória, ilyen hangfal már tudja a 22Khz-et. Minőségben óriási visszalépés lenne egy Z906. Ha mindenképpen kell a térhatás, ami 6nm-en nem igazán tud kijönni, akkor legalább olcsó szettet vegyél, mert igazán minőségi zenehallgatáshoz a Z906-os és az X530-as is kevés. Filmhez nem kell olyan komoly minőség, ide szerintem elég az X530-as is. (esetleg valamilyen fadobozos Genius)
-
Turbolada II
őstag
válasz
soldierboy #1064 üzenetére
Nem. Miért nincs rá garancia? A Z906 új fejlesztés.
Ilyet és Z5500 is óriási lutri garancia nélkül venni.
-
Turbolada II
őstag
válasz
Szabolcs22 #850 üzenetére
A Z5500-asban is van védelem csak annak van normális hűtése és ezért nem kapcsol le. Nekem eszembe sem jutott, hogy a Z5500-as valaha is le fog kapcsolni magas hangerőn.
Az analóg a legjobb hidd el. Jobb egy tisztességes hangkártya, mint a Z5500 v. Z906 DAC-ja.
Lézerparaszt: Tehettek volna kívülre is valami közepes méretű hűtőbordát. Nagyon sok (mára szinte már az összes) Creative Megaworks-nek ez lett a veszte hosszabb távon.
-
Turbolada II
őstag
válasz
roberto211 #646 üzenetére
Szerintem a Z906 össz-vissz nem tud 100W-ot.
-
Turbolada II
őstag
válasz
roberto211 #626 üzenetére
Katasztrófa=jó?
Szerintem még nem hallottál soha sem jó magasakat. Ez a legfőbb baja a kompakt szetteknek.
-
Turbolada II
őstag
Ez az első szériákban gyártott Z5500-ak hibája volt.
-
Turbolada II
őstag
A Z5500-nak és a Z906-nak sajnos nem igazán van értékelhető magasa. A mély dominanciáját még ki lehet küszöbölni.
-
Turbolada II
őstag
Csipogó, fadoboz, valamivel normálisabb erősítő, oszt jónapot. Ennyi lenne az egész. Csak a Logitechnek nem érné meg.
-
Turbolada II
őstag
A D osztály kis hangerőre egyáltalán nem jó. Arra az A osztály a legjobb. Ez jó: "kisebb mély = dinamikusabb" ez nagy hangerőn torzítássá változik. Vicces lenne egy házibuli 16-20 centis hangszórókkal, ha az ember komolyabb hangerőt akar (100dB felett torzítás nélkül), akkor minimum 30 centis hangszóró kell.
-
Turbolada II
őstag
válasz
roberto211 #542 üzenetére
Miben jobb a hangzás? Szinte ugyanazok a hangszórók vannak mindkettőben.
-
Turbolada II
őstag
válasz
roberto211 #527 üzenetére
Biztos jobb ha van alapzaja. A Z5500 nem sistereg. Sem tv-nél sem analóg, sem digitális kimeneten. Mondjuk előfordulhat interferencia, ha analóg és digitális bekötés is egyszerre van használva.
-
Turbolada II
őstag
válasz
roberto211 #500 üzenetére
Szerintem analógon X-Fi hangkártyával szebben szólna mint integrálttal digitális összekötéssel. Ha a géppel akarod használni digitális kimeneten, akkor mindegy milyen hangkártyád van, mert a Z906 dekódere végzi az analóg-digitális konvertálást.
-
Turbolada II
őstag
válasz
roberto211 #496 üzenetére
5 óra járatás is bőven elég. 1 hét után meg a maximumot is meg lehet nézni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Linux kezdőknek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Anime filmek és sorozatok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Milyen monitort vegyek?
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Milyen videókártyát?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest