Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Chappy

tag

válasz Geller72 #8929 üzenetére

Köszi a gyors választ!

A használt vga-val (és táppal) az a bajom, hogyha tönkremegy/rossz, akkor kuka és nincs pénz vissza/új kari. Természetesen vmi smos/linux dologra gondoltam. Azt nem tudtam, hogy alaplapból minden jó, így vmi használt is ok. Memóriából 4 gb lenne, az kimaradt az előbb (gondolom tetszóleges ddr3 bőven elég, nem kell de 1600+ mhzes). Ház pedig azért kell, mert úgy védve van a belseje. (Egy olyan koliszobában fog üzemelni, ahol 4-en élnek, és fáznak :D ).

Tápból meg akkor jobb lesz.

[ Szerkesztve ]

• Chappy

tag

válasz Geller72 #8929 üzenetére

Na agyaltam és számoltam. Nem veszek rig-et, inkább a mostani gépembe pakolok. Csak leírom, hogy mi az alap:

i5-2500K, 16 GB RAM, alaplap crossfire-t támogat
    MSI HD 7870 OC - géphasználat közben 250 KH/s, éjszaka -i 19 esetén 370 kh/s (cpuminer is fut, ingyen van az áram), így átlagosan 250-280 tartható (napi pár óra játék, akkor nem fut)
    Zalman Z9 plus ház, jó a hűtése
    XFX 450W Pro
    Egyéb, ssd, hdd, dvd író, plusz egy hálókártya

A terv az, hogy még egy 7870-et vagy jobbat tennék mellé. Eladnám a tápot (2 hetes), és vennék egy 700W-os FSP-t. Az egyik kártya folyamatosan menne (-i 19), a másik viszont géphasználat közben csak "félig" (-i 13). Ha játszok, akkor a mostanin játszanék, az első meg mehetne tovább fullon.

Szerintetek ez kivitelezhető? Mármint az, hogy az egyik kártyán gamelek, a másikon meg megy a bányászat? Ilyenkor össze kell őket crossfire-rel kötni? Esetleg várható valami teljesítményromlás? Mert így 700 KH/s éjszaka összehozható, de átlagban 550-600 is, ami elég.

Viszont lehet, nem is 7870-et tennék bele, hanem jobbat, pl 280x. Ekkor is elég a 700W-os táp? Valamint ekkor is megoldható, hogy egyiken játszok, másikon cgminer fut?

Azt tudom, hogy lehet így futtatni cgminert, viszont nem tudom, hogy "összeakad"-e a két kártya, vagy ilyesmi, tehát a tapasztalatok érdekelnének. Játszani meg bővel elég a mostani, azon lennének a monitorok (egy 24" fullhd és egy 17").

Egyébként tapasztalat: rádugtam a második monitort, és oc nem megy úgy ahogy előtt, sweet point rögtön máshol, átlagos kh/s 30-cal csökkent.

Hűtés szempontjából a ház még kapna három 12 cm-es ventit a mostani 4 mellé. (most egy van elöl, 1 hátul, egy alul, egy felül, és kettő mehet még oldalra és egy a tetejére - btw. azért alul van és nem oldalt, mert valamiért az oldalon az összes ventije "zúg").

Új hozzászólás Aktív témák