Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fogtunder
nagyúr
válasz Shkiz0 #42301 üzenetére
Szerintem meg nem. A 100W-os power limittel futó kártyáim (6db) alaplap, processzor, egyebekkel falból 700 wattot vesz fel a tápon jelentkező veszteség miatt és az ELMÜ ezt fogja számálázni, ők sajnos nincsenek tisztában vele, hogy a Corsair Link mit ír.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
-
fogtunder
nagyúr
a Samsung RAM csak Ethash alatt számít, vagy Equihash alatt is többet tudnak azok a 1060-asok?
-
fogtunder
nagyúr
1$-os költsége van kb a kiutalásnak, ha értelmes mértékben bányászol (12+ VGA), kétheti kiutalásnál, ez szerintem nem tétel. sokkal nagyobb előny, hogy nem kell váltogatnom a coinokat, mert a végén úgyis ETH-t szeretnék kapni. de ha ennyire fájdalmas, akkor lehet kérni LTC-ben is, vagy bármiben, aminek alacsony a transaction fee-je.
-
fogtunder
nagyúr
válasz South Velen #42628 üzenetére
nálad minden nap bedől az egész, kissé már unalmas...
-
fogtunder
nagyúr
válasz South Velen #42631 üzenetére
Egyébként itt ebben a topikban csak a bányászat/cointrade mellett álló hsz-ek lehetnek?
miért, a clickbait PH hírek topikjai, amiket nagy előszeretettel látogattál, már kihaltak? kell egy új hely, ahol tudod szórni az áldást a tudatlan bányászok fejére?
ez a topik azoknak van, akik effektíve csinálják is a dolgot, nagyrészt túl vagyunk már azokon a körökön, hogy szerintünk megéri-e és mennyire hiszünk benne, teljesen felesleges ide is behozni azt a mentalitást, ami többi topikban megy, mert nem az a téma, hogy van-e értelme csinálni, hanem hogy hogyan csináljuk.I hate morning people. And mornings. And People.
-
-
fogtunder
nagyúr
Mindeközben Linux oldalon hiba nélkül fut tovább minden...
-
fogtunder
nagyúr
válasz AAntii #43415 üzenetére
én eladtam az 570-es riget. bányászott 3 hónapot, amiből 1,5 igen jó volt, nem buktam a hardveren, ami két hónap múlva valószínűleg nem így lett volna. biztonsági játék volt, ha azt nézem, mennyit hozott a befeketetésem, még mindig nem jártam vele rosszul. persze lehet, hogy ha megtartom, akkor májusban rendelem a lambót, de azért vannak kétségeim e felől
a 1060-as rig még teker tovább, ahogy nézem a piacot, abból nem nagyon fognak elmenni a VGA-k egyik percről a másikra, de annak a villanyszámláját nem is én fizetem, úgy kissé könnyebb.
benne van az is, hogy az AMD gép indult a napi 28-30$-os szintről, amit nyilván tudom, hogy szürreális volt, de ehhez képest a 10$-áram szint már kevés volt ahhoz képest, amit számoltam és az ETH is leszakadt közben a BTC-ről, a kilátások nem voltak olyan szépek.lehet mondani, hogy gyáva vagyok, én ezt úgy nézem, hogy attól még, hogy nem olyan pénzt raktam bele, ami kenyérre kell, próbálom minimalizálni a lehetséges bukót, mert alapvetően nyerni akarok a bányászaton. legrosszabb esetben a második rig alapját megtartom, mert még jó áron vettem az alkatrészeket, aztán ha megint fellendülnek a dolgok, veszek bele 6 kártyát és mehet újra a móka.
-
fogtunder
nagyúr
-
fogtunder
nagyúr
azért csattognak még a csákányok és az elmúlt másfél havi termelést nem vettem még ki, ott van BTC-ben, a ROI egyelőre teljesen korrekt bármilyen befeketetéshez képest.
azt én is remélem, hogy lesz még pár hullám, de szerintem azokon már másik kártyákkal fogok szörfözni.
a trollokból meg őszintén szólva elegem van már ebben a témában, de etetni bányászás nélkül is tudja őket az ember, ahhoz csak egy billentyűzet kell
[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
kicsit szálljunk már le azért a magas lóról. többek között azért, mert nem erről a kártyáról beszéltem, másrészt meg tudom, hogy volt, kb. egy hétig, mert napi szinten nézegettem és majdnem vettem is, csak aztán a vacak hűtés miatt mégsem és el is fogyott elég hamar. ha nem hiszed el, a te gondod.
80-ért MSI Gaming X is volt még januárban is, de 70 körül volt jópár olcsóbb 1 ventis cucc az újévben is.
[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
ja, havi kétszeri mintavételezéssel, miközben kb. napi szinten változtak december-januárban az adott kártyák árai, viccesmókás.
a Bestmarktot meg nem feltétlenül nevezném Józsika szatócsboltjának, sajnálatos módon nem voltam felkészülve erre a helyzetre és nem csináltam screenshotokat.
[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
én nem tudom, te miről beszélsz, én annyit mondok, hogy decemberben láttam 65-ért egyventis Palitot a Bestmarktnál. ezt nagyjából a szent árukereső grafikon is hozza, bár szerinte 70 alatt nem volt.
ha esetleg hozzám hasonlóan figyelted volna ebben az időszakban az árakat, valószínűleg neked is feltűnt volna, hogy nem minden kártya ára szállt el egyszerre, először az olcsóbb verziók feljöttek a drágábbak szintjére, pl. az én MSI Gaming X kártyáim a szent árgrafikon szerint dec 22-én 78K-ba kerültek, de én még január 12-én vettem belőlük 84-ért (ha szükséges, átküldöm provátban a számla másolatát, mert ez az árgrafikonon szintén nem szerepel).
a 1070-ek meg kifejezetten hamar fogytak (1070Ti-t nem néztem, az már drága volt nekem) el a 1060-akhoz képest, ott hamarabb mentek fel az árak, 1060-ból azért volt elég szép készlet év elején.és nem írtam sehol, hogy annyi volt a piaci ár, hanem hogy volt ennyiért. az, hogy te akarod magyarázni ilyen-olyan számításodat, engem rohadtul hidegen hagy, egy puszta tényt közöltem. ha nem hiszed el, akkor nem hiszed el, részemről lezártam ezt a témát.
[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
válasz AAntii #43496 üzenetére
decemberben 24-26K körül volt a H81 Pro BTC, én abból vettem kettőt, ennyiért gamer alaplap se volt, procit pont tudtam bele olcsón szerezni, a RAM is olcsóbb volt, mint a DDR4, úgyhogy nem szórakoztam a gamer vonallal, ezt erre találták ki, működött is minden mindkét gépnél.
(#43498) szazbolha: az számít, hogy nagyon nem bírom, ha kétségbe vonják, amit biztosan állítok olyan adatokra hivatkozva, ami természetéből adódóan nem lehet teljesen pontos. amúgy számít, mert már egy nagy részét vissza is termelte az árának
[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
válasz aleister #43867 üzenetére
én nagyban gondolkodtam, hogy a ház komplett fogyasztását kiváltsam, nálam az olyan 2,5M környékén lett volna. ott a megtérülési idő közel nem egy év lett volna és van közben amortizáció, az invertert 6-8 évente cserélni kell, ami szintén többszázezer forint ilyen méretnél és ott kb. el is megy, amit nyerek rajta.
ha lesz normális állami támogatás, akkor majd visszatérek rá, de ugye miért is akarnánk megújuló energiát használni, ha lehet rohadt sok pénzért atomot építeni?
[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
válasz Dr. Romano #43875 üzenetére
azért 190MHs 730W fogyasztásból még nem az, ami teljesen megborítja a piacot...
[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
válasz Dr. Romano #43878 üzenetére
hülyén fogalmaztam, a VGA bányászatot nem borítja be.
-
fogtunder
nagyúr
válasz subaruwrc #43975 üzenetére
szerintem ez linux sajátosság lehet, SimpleminingOS alatt is ugyanez van. az mondjuk szomorú, hogy hiába adok meg bármit, 100W alá nem vitte a GTX 1060-akat, de ez állítólag az MSI Gaming X saját betegsége.
[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
válasz shteer #44316 üzenetére
én mondjuk Simpleminingot raktam fel, de annyira minimális dolog volt vele, hogy eszem ágában nem lenne visszamenni Windowsra, a Hive lenne a másik opció, de még tart az első körben beutalt fee, addig nincs értelme váltani. ha nem számoljuk a letöltést és a pendrive elkészítését, mert ez win alatt is kell ugye, kb. 5-10 perc volt, mire elkezdett termelni a gép, mert az OC profilokat már kikísérleztem korábban. a win ekkor még bőven a telepítési fázisban lett volna. utána meg nem kell TW, elég a böngésző, sokkal jobban kezelhető az egész, még mobilról is, ha neked kell üzemeltetni, szerintem konkrétan jobban jársz vele.
marginálisan magasabb a fogyasztás és állítólag alacsonyabb a hashrate, bár én ez utóbbit nem érzékeltem.
-
fogtunder
nagyúr
válasz aleister #44319 üzenetére
pár verzióval ezelőtt összevonta a fejlesztő, egy verzió, egy kernel van már mindenhez. hogy vegyes gépeken hogy működik, azt nem tudom, én csak ugyanolyan kártyákkal építettem gépeket.
nekem a 160 körüli hashrate-et sikerült Win alatt kihozni kb. 800 wattból az első gépnél, ez SMOS alatt volt 830W, nem katasztrófa, de ott van.
most már én is HiveOS-el kezdenék, de valamiért azt nem találtam meg anno, az SMOS-be meg belefutottam és miután két hétig szívtam az instabil Win 10-el, már ez is megváltás volt, igazából ha kiszámolom az órabéremet a szívással töltött időre, akkor több évig elketyeghetett volna a két gép a feeből.
-
fogtunder
nagyúr
válasz Reggie0 #44406 üzenetére
nálunk a városban volt egy kertész házaspár, akik amúgy tényleg virágokat termesztettek, csak úgy érezték, hogy bizonyos kenderfajták jobban jövedelmeznek, megcsináltak minden pöpecül, aztán azon buktak le, hogy az udvaron csempészett gázolajat tároltak nagy konténerekben és ez szemet szúrt a NAV-nak, nem a fogyasztáson.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest