- SSD kibeszélő
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bronz hatásfokú Rosewill tápok 12V-2x6 csatolóval
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Socket AM4
Aktív témák
-
Sipi
addikt
Ezt írtam én is, egy kábelen nem megy. Ezért kell külön kábelre, külön csatlakozóra tenni. Bár így sem lesz egy SCSI-rendszer, viszont megdöbbentően gyorsabb lesz (mármint komolyabb terhelés esetén).
Csak kvázi egyszerréről van szó, természetesen. Mert hiába ad ténylegesen egyszerre két vinyó, ha az alrendszer, ami fogadja, csak egymás után tudja kezelni. :)
Sipi -
Sipi
addikt
Szerintem ha külön IDE-csatira kötöd őket (nem egy csatin belül primary-secondary), DMA-átvitel és UDMA be van minden eszközre kapcsolva, szinte egyszerre mehet. (Nem merek megesküdni, hogy teljesen egyszerre, de szerintem vehető annak.)
És tényleg nincs köze a seniorsághoz. :) Azt csak azért kaptam, mert sokat OFF-oltam a Fáradt Gőzben. :D
Sipi -
Sipi
addikt
Én is láttam, sőt, háztetőn is. :D :D :D
Most nem arra értem, hogy 32 mega memória esetén, gimpet használva mi lesz. De pl. 256 memával egy általános szerver, vagy 256 megával az otthoni KDE-m tvnézésnél, egyszerűbb játékok alatt, office-munkák közben nem swapelt még sosem.
Sipi -
Sipi
addikt
Azért jobb teljesen külön tenni, mert így, ha hasznélja a swap-et, nem terheli a rendszeredet annyira. Pl. ha a /usr és a swp is ua. vinyón van, mivel a /usr-ből igen sokat kell töltögetnie (ott vannak a könyvtárak), állandóan mozgatnia kell a vinyó fejét a lib-swap között.
Én 256/512 mega memóriával használok Linuxot, és szinte mindig minden elfér benne. Ha nem, akkor max. a buffereket ürítgeti. Ez nagyon gyors. Azonban a swap sokkal lassabb, durván lelassul a rendszer, ha használnia kell.
Linux alatt nagyon jó a memóriakezelés, ezért írtam, ha már swap-et kell használnia (és nem azért, mert egy 2 gigás képet szerkesztesz), nem árt inkább plusz memóriát venni, mert ez azt jelenti, hogy az egyszerre futó programjaid számára kevés a memória.
Sipi -
Sipi
addikt
Huh, ez rengeteg tényezőtől függ.
Attól pl., hogy mit és mire hasnzáls zmajd. Ha KDE/Gnome fut, az elég sokat zabál. Képszerkesztés is. Akkor érdemes pl. 512 megásat létrehozni.
Ha csak dekstop gép, játszani, böngészni, elég lehet 256 mega is.
Személyes véleményem: adj neki nyugodtan 512 megát. Olcsó a vinyó, nem nagy helypazarlás.
Én az elejére szoktam tenni, persze legelöl a /boot partíció van.
Viszont Linux alatt swap-et elég ritkán láttam használatban, tehát elvileg felesleges erre spekulálni. (Legjobb egyébként is más vinyóra, más IDE-vezérlőre tenni.)
Ha Linux alatt swap megy, kezdenek gondok lenni...:)
Sipi
Aktív témák
Hirdetés
- SSD kibeszélő
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Crypto Trade
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Linux haladóknak
- Állítólag megérte kitiltani az okostelefonokat az iskolákból
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Formula-1
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest