-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs.I.T.
csendes tag
válasz
Necronom #10840 üzenetére
Én a helyedben még megpróbálnám egy live linux rendszer alól teleírni nullákkal az ssd-t.
Utána már kellene lássa a windows lemezkezelő is.
Ha pl sda a lemez jele linux alatt, ahogy a képen látszik, akkor a parancs:
"sudo dd if=/dev/zero of=/dev/sda bs=4M"(Eltart egy ideig, mikor végez, kiír egy összegzést)
-
Cs.I.T.
csendes tag
válasz
donmackó #6327 üzenetére
EFI -s géped van? Ha igen, akkor lehetséges, hogy az okozza a gondot, hogy a telepítő készítő UNETBOOTIN erre nincs felkészítve. Én nemrég így jártam a MULTISYSTEM nevűvel. Linuxmint18Mate 64 bitest akartam feltenni egy EFI-l laptopra, de nem indult. Ha csak a mint iso-t írtam ki dd-vel, akkor már bootolt a pendrájvról és fel is tudtam telepíteni.
A elkészítés egyszerű.
Először felderíted hányadik lemezként ismeri fel a linux a pendrájvot.
felderítés:df | grep "/dev/sd."
Aztán kiírod az iso-t.sudo dd if=/eleresi_ut/linuxmint.iso of=/dev/sdx bs=1M
ahol a /dev/sdx a pendrájv meghajtója, partíció nélkül, pl /dev/sdc, ha harmadik lemezként ismeri fel
-
Cs.I.T.
csendes tag
válasz
JPeti86 #1618 üzenetére
Egyik ismerősömnek hasonló problémája volt, az usb modem volt a hunyó. Az is előfordulhat, hogy win7-alatt még megy egy darabig., amikor linux alatt nem. Inkább próbáld ki másik ugyanilyen tipussal a linuxot, ha módod van rá, kérj a szolgáltatódtól cserét.
"...csak az X-terminál kurzorja hagyja abba a villogást, egy Ctrl+C helyre teszi."
Mint-en terminál alapértelmezetten 10 mp után abbahagyja a villogást, de ha elkezdesz gépelni, újrakezdi.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest