-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Benjami #10101 üzenetére
A fenébe, látod azt mindig el is felejtem, amúgy szinte bármilyen gombra előjön. TAB vagy le/fel gomb és ott van integrity check is a memória ellenőrző sor előtt! Ez a hátránya annak, ha sosem kell használnom ezeket! Úgy látom ilyenkor sem tölti be a kernelben lévő megjelenítő drivereket, a nomodeset-hez hasonlóan.
Nem vagy elveszett ember a Linuxban, ha ezt így megtaláltad!(#10102) Tesla93
Az is jó egyelőre, kicsit Windowsos, de majd kevés lesz neked is előbb-utóbb. -
-
válasz
Benjami #10084 üzenetére
Valószínű amúgy, hogy ha a normál telepítést frissíted, akkor ugyanúgy működött volna a 4.19-es kernelt felrakva, mert ahogy látom a xorg és a mesa értelemszerűen ugyanaz a verzió.
Előfordul ez is, hogy egyes kernel verziók épp nem lesznek jók valami miatt, az előzőek meg a újabbak viszont igen. Ez akár normálisnak is nevezhető, ha gond van valamivel, írják is, hogy rakj fel új kernelt, de az előző verziót is hagyd meg, mivel ha nem indul rendesen a rendszer, bootkor ki tudod választani az addig működő kernelt.
Ukuu-val vigyázz, csak a stabil verziókat használd, ha lehetséges! Be is lehet állítani, hogy ne mutassa a beta/RC verziókat.
-
lev258
veterán
-
válasz
Benjami #10072 üzenetére
De várj. Én is ilyen problémával küzdöttem, Lenovo Y530, képtelen volt a Mint szoftveres módon túl bármi mást csinálni. Egyszerűen le kell cserélni a kernelt, és minden megy egy csapásra. Az Ukuu szoftverre van szükséged. Kiválasztod a legújabb kernelt, és utána mennie kéne viszonylag egyszerűen.
Én három napig szenvedtem a Mint telepítéssel, mert se a touchpad, se a wifi, se a grafika nem ment. A váltható grafikát most sem váltogatom szívesen, de működik legalább minden. -
lev258
veterán
válasz
Benjami #10062 üzenetére
A 19-es Mint, vagy a 18.04-es Ubuntu is a 4.15-ös kernellel rendelkezik. Az az abszolút minimum ehhez az AMD eszközhöz, de inkább frissebb ajánlott. Más szóval: rögtön kernelcsere, vagy rolling disztró ajánlott. Továbbá ideiglenesen használhatsz Ubuntu 18.10 (vagy variáns) kiadást. Később a 18.04-esbe is be fog ez kerülni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Kompakt vízhűtés
- SSD kibeszélő
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Házi hangfal építés
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged