Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• BaliJack

aktív tag

válasz ntomka #76 üzenetére

Igazad van és kösz, jeleztem a dolgot :).

Egy kérdés Mint-tel kapcsolatban: ATI-kártyám van, és jó lenne, ha egy pici gyorsítást ki lehetne belőle csiholni. Konkrétan arra gondolok, hogy amikor a jelszót kérdezi, és elsőtétíti a hátteret, akkor ne kb. 20 pixelsoronkénti sebességgel tegye ezt (nem tudom jobban megfogalmazni, sajnos). Vagy google térkép zoom-olásakor se legyen nagyon lassú.
    Feltettem az Ubuntu topik első hsz-e alapján az fglrx drivert, de nem váltott át, és a Control Center az alábbit írja:
    Hiba történt a Catalyst Control Center Linux változatának elindításakor. Ezt a következő okozhatta.

Nincs ATI grafikus illesztő telepítve, vagy az ATI illesztő nem működik megfelelően.
    Kérjük, telepítse a megfelelo ATI illesztot az ATI hardverhez, vagy konfigurálja azt az aticonfig haszálatával.

Az aticonfig meg ezt írja ki:
    aticonfig: No supported adapters detected

Az Ubuntu topik első hsz-ében leírtakból az utolsó mondat nem volt világos, láthatóan nem csinált semmit a gép. Erre a mondatra gondolok:
    hogy menjen is, nem árt az x-et is beállítani:
    sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg
    itt értelemszerűen a driver résznél az fglrx-et választod.

A kérdésem tulajdonképpen az lenne, hogy hogyan is lehetne beállítani az fglrx-et vagy a mostani meghajtót (mondjuk lekérdezni sem tudom, hogy melyiket használja :F; szerk.: lspci -v -s 03:00.0 paranccsal kiderült, h a radeon-t), hogy egy picikét jobban menjen?

Új hozzászólás Aktív témák