- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Projektor topic
- Fujifilm X
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gigabyte alaplap topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
nemurea
aktív tag
válasz
King Unique #6169 üzenetére
Nem akarok nagyon belepofázni, és már elég jól kiveséztétek a témát, de az én tudásom szerint (és fent is volt egy ilyen komment) a BIOS-ba való belépéshez elvileg semmi köze nem lehet, hogy milyen rendszerű a HDD. A teljesen áramtalanított gép, ha bekapcsolod, azzal kezdi, hogy megnézi, milyen perifériái vannak. És ha épp akkor nincs egy darab HDD sem benne, akkor...? Milyen alapon szabadna neki ilyenkor letiltani a BIOS-ba való belépést? Ez nekem olyan önkényesnek tűnik (a gép részéről).
Másfelől: ha át is alakítod a lemez formátumát, az beleír valamit a BIOS-ba, amitől az újra aktív ("beléphető") lesz? Bocs, tényleg nem okoskodásból, láttam már én is inkorrekt gépeket :-)
Hogy ne csak kérdezgessek: pl. lehúzod a HDD-t, és beleraksz egy normál, pl FAT32-es bootable pendrive-ot? Teljes áramtalanítás után indítod. (Persze kérdés, hogy az USB egyáltalán benne van-e a boot sorrendben, dehát a cél az, hogy a BIOS-ba belépjünk. Talán megoldaná.)
-
Rimuru
veterán
válasz
King Unique #6169 üzenetére
Amivel probaltam volna az nem volt ra alkalmas, ezert is mondtam hogy ha a kimenetben nem ir hibat, mert nekem jelezte hogy nem jo.
efivarsban mik vannak?
efivar -l
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest