Hirdetés
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
nemurea
aktív tag
válasz
ubyegon2
üzenetére
OK, párhuzamosan olvasom Fenyő ft szavait és az Arch Wikit, hogy én is kiművelt emberfő legyek a videóbeállítások terén. De az ilyeneknél azért dobok egy hátast:
It provides the DDX driver for 2D acceleration and it pulls in mesa as a dependency, providing the DRI driver for 3D acceleration.
Tudok angolul, de itt minden második szó rövidítés
És ez csak a kezdet volt 
Gyorsan ki-bekapcsoltam a compiz-ban a vsync-et, különbséget nem nagyon látok, de a tesztvideók amúgy nem mutatnak semmi problémát - csak érdekességként: ezeken függőleges vonalak rohannak balról jobbra és vissza, és nincs is velük semmi baj. Nekem a felfele-lefele görgetéssel van bajom.
Még végigpróbálom a többi opciót is, de ha esetleg lenne valakinek kedve, nem hozna képbe úgy általában ebben a témában? Kicsit nem tudom, ki kivel van és milyen relációban:
kernel: a drivert tartalmazza?
login manager: ez különálló a DE-től?
XFCE/KDE/Gnome stb: OK, ezek DE-k, de videó terén milyen függőséget hoznak?
X=xorg=X11? És mit vezérel?
MESA az mire kell?
A vdpau az grafikus gyorsításhoz kell?Nem részletesen, tényleg csak címszavakban, hogy legyen mihez kötnöm.
(Nem olvastam még végig a 22 hsz-t, mire végigrágom magam rajta, tuti tudni fogok ezek közül valamit
)
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Borderlands 4
- Formula-1
- PlayStation 5
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Gyúrósok ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Gumi és felni topik
- Gitáros topic
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- További aktív témák...
- Fallout 4 Pip-Boy Edition eladó
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- PC Játékok
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- 212 - Lenovo IdeaPad Slim 5 (16IMH9) - Intel Core U5 125H, no GPU
- 241 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
- Eladó AORUS 15 X5LF RTX 4060 (140W), i5-12500H 16 GB DDR5 15,6" QHD (2560 1440) 165Hz Garancia
- Apple iPhone 15 Pro 1TB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4570, 100% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
És ez csak a kezdet volt 
)
Rowon